Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Şomajul este în scădere Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:06

     Statisticile întocmite de AJOFM Braşov arată că la nivelul judeţului au existat, la finele lunii martie a.c., un număr de 7.060 şomeri. Mai puţini cu aproape 100 faţă de luna anterioară. Cei mai mulţi şomeri înregistraţi sînt bărbaţi şi doar o treime din numărul total reprezentă femei în căutarea unui loc de muncă. Nu toţi şomerii sînt plătiţi din fondul de şomaj, doar 1164 din numărul total primesc indemnizaţii de şomaj, restul fiind fără venituri lunare. În realitate însă mult mai multe persoane nu ocupă un loc de muncă fără să fie însă înregistrate la AJOFM ca şomeri. La nivelul Făgăraşului sînt înregistraţi 1615 şomeri dintre care 655 sînt femei. În perioada 1.03.2018 - 31.03.2018 au intrat în evidenţa Agenţiei Braşov un număr de 473 persoane (194 femei) şi au ieşit din evidenţa AJOFM Braşov 577 persoane (225 femei). În luna martie 2018 au fost încadrate în muncă 247 persoane dintre care 91 femei. Valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finele lunii martie 2018, 2,69%, este în uşoară scădere faţă de rata şomajului înregistrată la finele lunii februarie 2018, care a fost de 2,73%. De la o lună la alta fluctuaţiile în cazul numărului de şomeri sînt foarte mici. De exemplu, în luna ianuarie 2018 au fost trecuţi în statistici 1642 şomeri în Făgăraş, iar în ianuarie 2017 numărul lor se situa în jurul aceluiaşi număr. Dacă luăm în calcul populaţia Făgăraşului stabilită la recensămîntul din 2011, rata şomajuliui depăşeşte cu puţin 5%. Luînd însă în calcul că mai bine de jumătate din tineri sînt plecaţi la muncă peste hotare, rata şomajului reală s-ar situa la peste 12%. La Victoria, s-a înregistrat luni la rînd acelaşi număr de şomeri, 175, dintre care femeile numărau 80.

 Rata şomajului conform scriptelor se situează la valoarea de 2,3% dacă luăm în calcul pe cei 7386 locuitori înregistraţi la recensămîntul din anul 2011. Oraşul Rupea duce o lipsă acută de locuri de muncă, iar numărul şomerilor rivalizează cu cel înregistrat la nivelul municipiului Braşov, peste 2000 persoane. Raportat la numărul populaţiei, rata şomajului la Rupea depăşeşte 38%, pe cînd la Braşov este de doar 9%. La nivelul judeţului Braşov şomerii care nu mai primesc indemnizaţii de la AJOFM sînt în număr de 6000, majoritatea afîndu-se în căutarea unui loc de muncă. Cei mai mulţi şomeri sînt cei care nu au nici măcar studii medii şi au vîrstele cuprinse între 40 şi 49 de ani. Le urmează cei cu studii liceale şi care au depăşit vîrsta de 50 de ani. Specialiştii cu studii superioare şi-au găsit mai uşor locuri de muncă indiferent de vîrsta pe care o au. AJOFM Braşov organizează periodic burse ale locurilor de muncă pentru a crea facilităţi şomerilor să se angajeze, iar patronilor să-şi găsească angajaţi. Ultima bursă a locurtilor de muncă a fost organizată în data de 20 aprilie 2018, la Braşov

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 583 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4240994

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare