Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festivalul ,,Evadarea în artă“ Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:02

      Deschiderea festivalului ,,Evadarea în Artă”, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc joi, 19 aprilie a.c. ,,Festivalul Evadarea în Artă, organizat de către Fundaţia Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură a ajuns la cea de-a IX-a editie. Evenimentul, devenit emblematic pentru Făgăraş, a înregistrat în anul 2018 mai multe recorduri: numărul de participanti a depăşit 500 de copii şi tineri talentaţi, ceea ce face ca şi numărul de şcoli şi de profesori coordonatori să fie mult mai mare decît la ediţiile precedente. Astfel a crescut şi aria de acoperire a festivalului, care pentru prima dată are participanţi din S.U.A., Italia ş Republica Moldova. Anul acesta au fost organizate ateliere de fotografie şi de teatru în sprijinul copiilor dornici să se înscrie în concurs. Un alt motiv de bucurie este faptul că au fost produse trei spectacole de foarte bună calitate: ,,Haide, ucide-mă, dragoste”, de Aziz Nessin, ,,Gară pentru noi” , de Cornel Udrea şi ,,Locuiesc în sensul giratoriu“ de Codrina Anghel, ultimul fiind pregătit pentru Gala Laureaţilor, care va avea loc sîmbătă, 28 aprilie, orele 18.00, la Casa Municipală de Cultură“ a spus Codrina Anghel, preşedintele Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă“ din Făgăraş şi coordonatoarea evenimentului. 

 

Calendarul evenimentelor
 

- 19 aprilie - Spectacol- concurs Sectiunea Tradiţii ( Casa de Cultură); ora 15 - Parada costumelor; ora 16 – Concurs;
- 20 aprilie, ora 16,00 - Spectacol-lectură şi Expoziţie de Arte vizuale ( Fundatia Culturală ”Negru Vodă”); 

- 21 aprilie , ora 10,00 - Spectacol - concurs Secţiunea Artă muzicală şi coregrafică (Casa de Cultură); ora 18,00 Concert trupa Nuanţe (Casa de Cultură).
- 22 aprilie , ora 18 - Secţiunea 18+ are loc o Expoziţie de fotografie Adrian Murgea.
- 26 aprilie, ora 14,00 - Spectacol -concurs Secţiunea Artele spectacolului; la ora 14 - Spectacol ,,HandMade” - Trupa de teatru ,,Micul prinţ“ din Republica Moldova şi în continuare monolog şi scenete.
- 27 aprilie, ora 16,30 - Trupa ,,Ilustrul Teatru“, Clubul copiilor Făgăraş va pune în scenă ,,Nepotul lui Rameau”. La ora ora 18,00 - Trupa de teatru Protha, Panciu va veni în întîmpinarea publicului cu piesa ,,O intîmplare ciudată cu un cîine la miezul noptii”.
- 28 aprilie, la ora 18,00 va avea loc GALA LAUREAŢILOR. Trupa de teatru Evadart va prezenta piesa ,,Locuiesc în sensul giratoriu”, spectacol de Codrina Anghel.
(Ş.B.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 607 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4240993

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare