Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Galerie foto
Festivalul ,,Evadarea în artă“ Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:02

      Deschiderea festivalului ,,Evadarea în Artă”, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc joi, 19 aprilie a.c. ,,Festivalul Evadarea în Artă, organizat de către Fundaţia Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură a ajuns la cea de-a IX-a editie. Evenimentul, devenit emblematic pentru Făgăraş, a înregistrat în anul 2018 mai multe recorduri: numărul de participanti a depăşit 500 de copii şi tineri talentaţi, ceea ce face ca şi numărul de şcoli şi de profesori coordonatori să fie mult mai mare decît la ediţiile precedente. Astfel a crescut şi aria de acoperire a festivalului, care pentru prima dată are participanţi din S.U.A., Italia ş Republica Moldova. Anul acesta au fost organizate ateliere de fotografie şi de teatru în sprijinul copiilor dornici să se înscrie în concurs. Un alt motiv de bucurie este faptul că au fost produse trei spectacole de foarte bună calitate: ,,Haide, ucide-mă, dragoste”, de Aziz Nessin, ,,Gară pentru noi” , de Cornel Udrea şi ,,Locuiesc în sensul giratoriu“ de Codrina Anghel, ultimul fiind pregătit pentru Gala Laureaţilor, care va avea loc sîmbătă, 28 aprilie, orele 18.00, la Casa Municipală de Cultură“ a spus Codrina Anghel, preşedintele Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă“ din Făgăraş şi coordonatoarea evenimentului. 

 

Calendarul evenimentelor
 

- 19 aprilie - Spectacol- concurs Sectiunea Tradiţii ( Casa de Cultură); ora 15 - Parada costumelor; ora 16 – Concurs;
- 20 aprilie, ora 16,00 - Spectacol-lectură şi Expoziţie de Arte vizuale ( Fundatia Culturală ”Negru Vodă”); 

- 21 aprilie , ora 10,00 - Spectacol - concurs Secţiunea Artă muzicală şi coregrafică (Casa de Cultură); ora 18,00 Concert trupa Nuanţe (Casa de Cultură).
- 22 aprilie , ora 18 - Secţiunea 18+ are loc o Expoziţie de fotografie Adrian Murgea.
- 26 aprilie, ora 14,00 - Spectacol -concurs Secţiunea Artele spectacolului; la ora 14 - Spectacol ,,HandMade” - Trupa de teatru ,,Micul prinţ“ din Republica Moldova şi în continuare monolog şi scenete.
- 27 aprilie, ora 16,30 - Trupa ,,Ilustrul Teatru“, Clubul copiilor Făgăraş va pune în scenă ,,Nepotul lui Rameau”. La ora ora 18,00 - Trupa de teatru Protha, Panciu va veni în întîmpinarea publicului cu piesa ,,O intîmplare ciudată cu un cîine la miezul noptii”.
- 28 aprilie, la ora 18,00 va avea loc GALA LAUREAŢILOR. Trupa de teatru Evadart va prezenta piesa ,,Locuiesc în sensul giratoriu”, spectacol de Codrina Anghel.
(Ş.B.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 706 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4317456

Horoscop zilnicZiare