Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
O nouă donaţie la Muzeu Email
Luni, 23 Aprilie 2018 18:49

     Muzeul Ţării Făgăraşului va primi anul acesta o nouă donaţie. Este vorba despre 33 de tablouri în acuarelă donate de către arhitectul făgărăşean Gheorghe Leahu. ,,Muzeul va primi în luna mai o donaţie de 33 de acuarele ce reprezintă Cetatea Făgăraşului, oraşul Făgăraş, Sibiul, Sighişoara, Alba-Iulia şi Braşovul. Aceste opere de artă sînt realizate de către arhitectul Gheorghe Leahu, originar din Basarabia şi stabilit la Făgăraş în timpul celui De-al II-lea Război Mondial. Donaţia Gheorghe Leahu va fi expusă în două încăperi ale Muzeului de pe latura de Est, de la etajul I. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 10 mai. Gheorghe Leahu este un artist consacrat pe plan naţional şi internaţional. El a expus tablouri în S.U.A, Italia, Franţa, Turcia (Ankara), Israel şi Germania. A vrut să doneze aceste opere de artă în amintirea Făgăraşului. Valoarea va fi făcută prin notar şi vom stabili preţul cu el“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Gheorghe Leahu s-a născut la Chişinău, pe data de 10 mai 1932. S-a refugiat în România, mai exact la Făgăraş, în perioada stalinistă. (Ş.B. )
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1153 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4313091

Horoscop zilnicZiare