Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
O nouă donaţie la Muzeu Email
Luni, 23 Aprilie 2018 18:49

     Muzeul Ţării Făgăraşului va primi anul acesta o nouă donaţie. Este vorba despre 33 de tablouri în acuarelă donate de către arhitectul făgărăşean Gheorghe Leahu. ,,Muzeul va primi în luna mai o donaţie de 33 de acuarele ce reprezintă Cetatea Făgăraşului, oraşul Făgăraş, Sibiul, Sighişoara, Alba-Iulia şi Braşovul. Aceste opere de artă sînt realizate de către arhitectul Gheorghe Leahu, originar din Basarabia şi stabilit la Făgăraş în timpul celui De-al II-lea Război Mondial. Donaţia Gheorghe Leahu va fi expusă în două încăperi ale Muzeului de pe latura de Est, de la etajul I. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 10 mai. Gheorghe Leahu este un artist consacrat pe plan naţional şi internaţional. El a expus tablouri în S.U.A, Italia, Franţa, Turcia (Ankara), Israel şi Germania. A vrut să doneze aceste opere de artă în amintirea Făgăraşului. Valoarea va fi făcută prin notar şi vom stabili preţul cu el“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Gheorghe Leahu s-a născut la Chişinău, pe data de 10 mai 1932. S-a refugiat în România, mai exact la Făgăraş, în perioada stalinistă. (Ş.B. )
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 669 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176937

Informatii utileZiare