Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Galerie foto
O nouă donaţie la Muzeu Email
Luni, 23 Aprilie 2018 18:49

     Muzeul Ţării Făgăraşului va primi anul acesta o nouă donaţie. Este vorba despre 33 de tablouri în acuarelă donate de către arhitectul făgărăşean Gheorghe Leahu. ,,Muzeul va primi în luna mai o donaţie de 33 de acuarele ce reprezintă Cetatea Făgăraşului, oraşul Făgăraş, Sibiul, Sighişoara, Alba-Iulia şi Braşovul. Aceste opere de artă sînt realizate de către arhitectul Gheorghe Leahu, originar din Basarabia şi stabilit la Făgăraş în timpul celui De-al II-lea Război Mondial. Donaţia Gheorghe Leahu va fi expusă în două încăperi ale Muzeului de pe latura de Est, de la etajul I. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 10 mai. Gheorghe Leahu este un artist consacrat pe plan naţional şi internaţional. El a expus tablouri în S.U.A, Italia, Franţa, Turcia (Ankara), Israel şi Germania. A vrut să doneze aceste opere de artă în amintirea Făgăraşului. Valoarea va fi făcută prin notar şi vom stabili preţul cu el“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Gheorghe Leahu s-a născut la Chişinău, pe data de 10 mai 1932. S-a refugiat în România, mai exact la Făgăraş, în perioada stalinistă. (Ş.B. )
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 744 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236886

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare