Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Ravioli gratinaţi cu carne de pui
Ravioli gratinaţi cu carne de pui Email
Luni, 23 Aprilie 2018 18:44

Ingrediente
Pentru raviolii
600 g făină
2 ouă
50 ml ulei

Pentru umplutură
650 g carne macră de pui
100 g caşcaval
1 kg spanac
2 ouă
100 g ceapă
1 leg. pătrunjel verde
Sare, piper

Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă, după care se trece pe sub un jet de apă rece şi se toacă mărunt. Carnea de pui se spală şi se fierbe în apă cu sare după care se taie mărunt. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Caşcavalul se dă pe răzătoare. Făina se pune pe o planşetă, se face un gol în mijloc în care se pun ouăle şi sare şi se frămîntă bine pînă se obţine o cocă consistentă care se lasă să se odihnească 15 min. Spanacul se amestecă cu carnea de pasăre. Ceapa se înăbuşe în ulei se adaugă sare şi piper şi se lasă să se răcească, după care se adaugă spanacul cu carne, 1 ou, caşcaval ras şi pătrunjel verde şi se amestecă foarte bine. Coca se întinde foaie de grosinea de 2-3 mm şi se taie în pătrate cu latura de 6 cm. Pe fiecare pătrat astfel format se aşează o lingură de copoziţie. Se înpătureşte fiecare pătrat şi se presează marginile cu o furculiţă pentru a nu ieşi compoziţia. Raviolii astfel obţinuţi se fierb în apă cu sare 15 min. Se scot apoi într-un vas cu apă rece şi se aşează pe un platou uns cu unt. Deasupra se toarnă sos de roşii, caşcaval ras, bucăţi de unt şi se introduc în cuptor 10 min pentru a se gratina. Se servesc pe farfurie, 5-6 bucăţi. Deasupra se poate presăra pătrunjel verde tocat mărunt.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 794 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4309124

Horoscop zilnicZiare