Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Aniversare filatelică la Făgăraş
Aniversare filatelică la Făgăraş Email
Luni, 16 Aprilie 2018 19:09

     Cercul filatelic ,,Cetatea” Făgăraş va sărbători în data de 21 aprilie 2018 împlinirea a 60 de ani de existenţă. Evenimentul va avea loc la sediul Fundaţiei culturale ,,Negru Vodă”, începînd cu ora 11.00. Cercul filatelic a fost înfiinţat la începutul lunii aprilie 1958 din iniţiativa a 16 colecţionari de mărci poştale. Au fost organizate în această perioadă de funcţionare 19 expoziţii filatelice atît pe plan local, dar şi judeţean.

 Dintre iniţiatorii cercului filatelic de la Făgăraş mai este astăzi în viaţă dl. Ludovic Orban. Cu ocazia aniversării se va vernisa o miniexpoziţie filatelică. Evenimentul va fi marcat, de asemenea, prin editarea unui plic ocazional şi o ştampilă specială aprobată de Federaţia Filatelică Română şi de Compania Naţională Poşta Română. Ştampila aniversară a fost utilizată la francarea corespondenţei în ziua de 12 aprilie 2018 la Oficiul Poştal nr. 1 Făgăraş. Cu prilejul aniversării toţi membrii cercului filatelic vor primi o diplomă jubiliară şi plicul ocazional tipărit pentru acest eveniment. (Remus Popovici, preşedintele Cercului filatelic ,,Cetatea”)
 

Sala Dietei a găzduit ultima expoziţie filatelică de la Făgăraş
 

     Ultima expoziţie filatelică a fost organizată la Făgăraş în data de 25 mai 2012, în Sala Dietei din Cetatea Făgăraşului. A fost un eveniment cultural care a adus laolaltă personalităţi în domeniu şi colecţionari care au prezentat publicului larg elementele de istorie, numismatică, artă plastică, artă populată, arhitectură. Expoziţia a fost intitulată „Tradiţii filatelice în Făgăraş” şi a constituit o colaborare între Muzeul Ţării Făgăraşului, Cercul filatelic „Cetatea” din Făgăraş şi Asociaţia culturală Pro-Basarabia şi Bucovina filiala Costache Negri din Galaţi. Expoziţia a cuprins exponate consacrate instrumentelor de lucru ale unui filatelist, din care nu au lipsit: lupe; pensete; clasoare, odontometru, şarniere, catalogul de culori, albume pentru cărţi poştale, catalogul timbrelor poştale din România şi străinătate în diferite ediţii, dicţionarul filatelic, revista Filatelia. Au fost expuse atunci într-un spaţiu generos cărţile poştale vechi din perioada 1895- 1910, care reprezentau imagini din epoca respectivă din Făgăraş, plicurile denumite „Prima zi” cu emisiuni filatelice din Republica Moldova, care reprezentau domnitorii Moldovei, biserici, monumente, cetăţile lui Ştefan cel Mare, personalităţi. Exponatul intitulat „Numismatica reflectată în filatelie” a colecţionarului făgărăşean Ioan Constantin Frăteanu a fost prezentat atunci. Cu acel prilej a fost omagiat şi primul preşedinte al cercului filatelic „Cetatea”, dr. Sberea Rotislav, prin expunerea unui număr impresionant de diplome, medalii şi plachete obţinute într-o activitate filatelică de peste 40 de ani. Preşedintele Cercului filatelic Făgăraş, ing, Remus Popovici, a expus timbrele interzise în perioada comunistă care alcătuiau colecţia proprie. Seria timbrelor interzise se referea la cetăţile lui Ştefan cel Mare de pe malul Nistrului, timbrele cu Basarabia şi Bucovina sau colaborarea 78 VIA EUROPA de arme româno-germane .

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Guvernantii sînt vinovati dacă nu mai sînt bani de pensii peste 10 ani“

 

     Un studiu recent realizat de americani şi dat publicităţii dezvăluie o situaţie dezastruoasă pentru români: peste 10 ani nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Deşi pentru mulţi români cazul pare a fi ipotetic, există persoane care cred că studiul scoate la lumină realitatea cruntă a României de după anul 2030. Pe atunci va exista o disproporţie covîrşitoare între numărul de pensionari şi numărul persoanelor care deţin un loc de muncă şi care cotizează la bugetul de stat. Ritmul în care tinerii pleacă din ţară pentru a munci peste hotare şi scăderea natalităţii sînt principalele cauze care pot creiona o situaţie dezastruoasă peste 10 ani în România. Lipsa unei strategii de viitor pentru România pe care guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele trei decenii, dezvoltarea afacerilor personale ale celor de la ptuerea din România pe spatele bugetului public, dar şi promovarea non-valorilor în funcţii cheie de la nivel naţional, judeţean şi local completează lista cauzelor care,

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 554 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4137584

Informatii utileZiare