Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Mulţi pacienţi la Urgenţe
Mulţi pacienţi la Urgenţe Email
Luni, 16 Aprilie 2018 19:05

     În perioada sărătorilor pascale, secţia Urgenţe de la Spitalul Municipal Făgăraş a avut un număr mare de pacienţi. Majoritatea cazurilor ajunse în faţa medicilor de la UPU au avut ca şi cauze consumul de alcool, dar şi afecţiuni cauzate de alimentaţia exagerată. Conform medicilor de la UPU Făgăraş au apelat la serviciile medicale peste 300 de pacienţi în perioada 6-10 aprilie. ,,Am avut peste 300 de cazuri înregistrate la Urgenţe. Au fost mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pentru că medicii de familie au fost în concediu avînd liber zilele de Paşte. Excesul de alcool, excesul de alimente au fost principalele cazuri la care am acordat ajutor medical. Am avut şi persoane vîrstnice cu afecţiuni cardiologice şi neurologice. În această perioadă însă predomină afecţiunile pshihice, depresiile cauzate de anotimp sau de faptul cbolnavii nu-şi iau tratamentul şi consumă alcool. Zilnic avem pacienţi” a spus medicul Simona Cornea. În ziua de Paşte, la ora 18.20, un brbat de 55 de ani din Jibert a ajuns la UPU Făgăraş în urma unui scandal. Acesta a fost victima unei agresiuni, iar starea sa de sănătate a determinat transferul la Spitalul de Urgenţă Braşov. Şi un tînăr din Făgăraş, de pe strada Ciocanului, a ajuns la UPU în urma unei agresiuni. A fost transferat la Spitalul Judeţean Braşov. 

Căpuşele atacă

     O problemă o constituie căpuşele. Medicul Simona Cornea de la UPU spune că în această perioadă foarte mulţi pacienţi cer ajutor după ce au fost muşcaţi de căpuşe. ,,Dacă sînt depistate, persoanele trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a fi scoase căpuşele. Tratamentul cu antibiotice este folosit în cazul muşcăturii de căpuşe.. Avem pacineţi din toată zona Făgăraşului care în loc să meargă la medicul lor de familie vin la UPU” a spus dr. Simona Cornea. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Guvernantii sînt vinovati dacă nu mai sînt bani de pensii peste 10 ani“

 

     Un studiu recent realizat de americani şi dat publicităţii dezvăluie o situaţie dezastruoasă pentru români: peste 10 ani nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Deşi pentru mulţi români cazul pare a fi ipotetic, există persoane care cred că studiul scoate la lumină realitatea cruntă a României de după anul 2030. Pe atunci va exista o disproporţie covîrşitoare între numărul de pensionari şi numărul persoanelor care deţin un loc de muncă şi care cotizează la bugetul de stat. Ritmul în care tinerii pleacă din ţară pentru a munci peste hotare şi scăderea natalităţii sînt principalele cauze care pot creiona o situaţie dezastruoasă peste 10 ani în România. Lipsa unei strategii de viitor pentru România pe care guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele trei decenii, dezvoltarea afacerilor personale ale celor de la ptuerea din România pe spatele bugetului public, dar şi promovarea non-valorilor în funcţii cheie de la nivel naţional, judeţean şi local completează lista cauzelor care,

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 554 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4137585

Informatii utileZiare