Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Ciorbă de văcuţă ţărănească
Ciorbă de văcuţă ţărănească Email
Luni, 16 Aprilie 2018 18:44

 

Ingrediente:

 

600 grame de carne de vită, 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină, 1 ţelină, 2 cepe, 1 conopidă, 1 varză, 300 de grame fasole verde păstai, 200 g mazăre boabe, 2 ardei gras tăiaţi cuburi, 3 cartofi tăiaţi cuburi, 2 roşii opărite şi decojite tăiate în cuburi, frunze de leuştean, sare, piper, 1 l borş
 

Mod de preparare:

 

Carnea se pune la fiert, în apă rece cu sare şi se spumează în timp ce fierbe. Se curăţă şi se spală, ceapa care se taie mărunt, iar ţelina, pătrunjelul şi morcovii se curăţă şi se taie în cuburi. După ce carnea fierbe 1/2 ore se adaugă rădăcinoasele. Se lasă să fiarbă la foc mic. Se pregătesc restul de legume care se curăţă şi se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă în oală la fiert. Se verifică gradul de fierbere al carnii şi cînd furculiţa intră uşor în ea se scoate şi se taie în cuburi potrivite care se pun înapoi în oală. Cînd legumele sînt aproape fierte se adaugă cartofii şi roşiile cuburi. Se mai lasă la fiert pînă ce cartofii se pătrund bine şi se ia de pe foc. Se spală şi se toacă fin leuşteanul şi se presară deasupra şi se potriveşte de sare. Se serveşte cu smîntînă.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 558 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4272404

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare