Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Bani pentru acţiuni culturale
Bani pentru acţiuni culturale Email
Luni, 16 Aprilie 2018 17:29

 

     În şedinţa ordinară din luna martie a.c., aleşii locali din Victoria au repartizat sume importante de bani de la buget pentru evenimente culturale şi pentru bisericile din oraş. A fost alocată suma de 14.800 lei pentru trei evenimente culturale organizate de bisericile ortodoxe din oraş. Manifestarea ,,Fii bun de Crăciun” este organizată în luna decembrie de preotul Adrian Magda, iar fondurile strînse ajung la familii nevoiaşe. Pentru această acţiune s-a alocat suma de 4.500 lei. Pentru Festivalul Internaţional de Toacă şi Clopote ,,Cîntecul care zideşte ” s-a alocat suma de 8.500 lei, acest festival este organizat de preotul Octavian Smădu în luna iulie, ediţia a XV-a. Un alt proiect finanţat din bugetul local cu 1.800 lei este ,,Drumul icoanei pe sticlă”, ediţia a XIII, organizat tot de preotul Octavian Smădu. 


Bani pentru biserici
 

     Aleşii locali din Victoria au mai aprobat şi suma de 35.000 lei pentru executarea unor lucrări la biserici. Preotul Adrian Magda de la Parohia Ortodoxă nr. 1 ce poartă hramul ,,Sfîntul Ilie” a solicitat sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de pictură din interiorul bisericii. Preotul Octavian Smădu de la Parohia Ortodoxă nr. 2 cu hramul ,,Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” a solicitat sprijin pentru lucrări de reabilitare la lăcaş de cult, reparaţii la scările de acces şi reparaţii la trotuarul din jurul construcţiei. Preotul Mihai Fogoroş de la Parohia Ortodoxă nr. 3 ce poartă hramul ,,Cuvioasa Paraschieva” a solicitat fonduri pentru reabilitare (restaurare şi consolidare) a lăcaşului de cult. Pentru fiecare biserică din oraş, consilierii locali au repartizat cîte 10.000 lei. Au solicitat ajutor financiar de la bugetul local Biserica ,,Adventistă de ziua a şaptea” şi Biserica Creştină Baptistă ,,Sfînta Treime” pentru lucrări de reabilitare. Aleşii locali au alocat 2 mii lei pentru Biserica Adventistă şi respectiv 3 mii lei pentru Biserica Creştină Baptistă.

Alte evenimente
 

    Pentru alte manifestări culturale, consilierii locali au aprobat suma de 149 mii lei. Un calendar cultural local cuprinde Evenimentele:
- Ziua copilului – 7.000 lei
- Ziua eroilor – 2.000 lei
- Ziua oraşului – 100.000 lei
- Ziua Sf. Ştefan – 20.000 lei
- Sărbători de iarnă – 20.000 lei

Festival de Jazz
 

     Şi festivalul de jazz a intrat în atenţia consilierilor locali care au convenit să aloce suma de 6.000 lei pentru organizarea evenimentului. Acest festival a devenit o tradiţie şi a ajuns la ediţia a IX-a, organizîndu-se în luna decembrie. ,,Această acţiune culturală ne promovează oraşul. Pe scena acestui festival au urcat artişti cunoscuţi din ţară şi de peste hotare. La început nu am fost de acord cu acest festival, dar am greşit, mulţi cunoscuţi din ţară au auzit de festivalul de jazz de la Victoria” a spus consilierul Alexandru Lup.

15.700 lei pentru proiecte şcolare
 

     Aleşii locali din Victoria finanţează mai multe proiecte şcolare organizate de cele două instituţii de învăţămînt. CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” a cerut finanţare de la bugetul local pentru două proiecte, ,,Tehnologii vechi şi noi” şi ,,Natura viaţa mea şi a noastră”. Suma alocată pentru cele două proiecte de la Colegiul Tehnic este de 4.500 lei. Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” a depus şase cereri de finanţare pentru următoarele proiecte, suma alocată a fost de 11.200 lei.
- ,,Reporterul şcolii” – 2.000 lei
- ,,Noi prin strămoşii noştri” – 1.200 lei
- ,,Munţii, educaţie la înălţime” – 2.000 lei
- ,,Călătorie în lumea ştiinţei, popas la porţile artei” – 2.000 lei
- ,,Fizica prin exprimare” – 3.000 lei
- ,,Învierea Domnului prin ochi de copil” - 1.000 lei
(Carla Tatu)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Guvernantii sînt vinovati dacă nu mai sînt bani de pensii peste 10 ani“

 

     Un studiu recent realizat de americani şi dat publicităţii dezvăluie o situaţie dezastruoasă pentru români: peste 10 ani nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Deşi pentru mulţi români cazul pare a fi ipotetic, există persoane care cred că studiul scoate la lumină realitatea cruntă a României de după anul 2030. Pe atunci va exista o disproporţie covîrşitoare între numărul de pensionari şi numărul persoanelor care deţin un loc de muncă şi care cotizează la bugetul de stat. Ritmul în care tinerii pleacă din ţară pentru a munci peste hotare şi scăderea natalităţii sînt principalele cauze care pot creiona o situaţie dezastruoasă peste 10 ani în România. Lipsa unei strategii de viitor pentru România pe care guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele trei decenii, dezvoltarea afacerilor personale ale celor de la ptuerea din România pe spatele bugetului public, dar şi promovarea non-valorilor în funcţii cheie de la nivel naţional, judeţean şi local completează lista cauzelor care,

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 450 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4137565

Informatii utileZiare