Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Prostituţie şi trafic de persoane în Germania
Prostituţie şi trafic de persoane în Germania

 

Oamenii legii au destructurat două reţele infracţionale care au acţionat şi pe raza judeţului Braşov Tinerele racolate de infractori erau obligate să se prostitueze Permise de conducere false distribuite în mai multe judeţe cu însemnele statului bulgar

     Trafic de persoane şi prostituţie au fost acuzaţiile aduse de oamenii legii pentru cinci persoane care au fost arestate preventiv săptămîna trecută. Poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, Bucureşti, Dolj şi Mureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au destructurat astfel o reţea infracţională care îşi desfăşura activitatea în Germania şi în ţară. Persoanele arestate au vîrste între 22 şi 50 de ani şi sînt acuzate că au recrutat, adăpostit şi transportat în Germania mai multe tinere pe care le-au obligat să practice prostituţia.

 Două femei şi trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv în baza sentinţei date de Tribinalul Braşov, iar la domiciliile lor au fost efectuate percheziţii. „Membrii grupării sînt bănuiţi că, în perioada mai 2017 - prezent, ar fi recrutat, adăpostit şi transportat femei, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei, în Germania. Astfel, au fost efectuate două percheziţii la locuinţele din municipiul Bucureşti ale persoanelor bănuite, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere, 9 în municipiul Bucureşti, unul în municipiul Târgu Mureş şi unul în municipiul Craiova. În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizaţi aproximativ 44.900 de euro, 300 grame de aur, două autoturisme şi mai multe înscrisuri”, s-a prezentat în comunicatul IJP Braşov.

Ce spun procurorii DIICOT
 

     „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017 inculpatele Papa Ioana, Brînzelea Ramona şi suspectul C. C. au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat inculpaţii Soare Ionuţ Marian, Papa Cristian Adrian Mario, Rîciu Daniel, precum şi alţi suspecţi, care a avut ca scop săvîrşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane. S-a reţinut că inculpata Papa Ioana, direct sau prin intermediari, a racolat tinere pe care, ulterior, inculpata Brînzelea Ramona şi suspectul C. C. le transportau în Germania, în zona oraşului Dortmund, unde în cadrul cluburilor din zonă, acestea practicau prostituţia sub directa coordonare şi supraveghere a membrilor grupului infracţional”, se menţionează în comunicatul DIICOT. Anchetatorii susţin că unele victime au fost recrutate şi exploatate prin inducere în eroare, inculpaţii profitînd de vulnerabilitatea tinerelor. Acestora le era creat sentimentul că fac parte dintr-o familie şi că tot cîştigul obţinut din prostituţie ajunge la familia unde C.C. era considerat „tatăl” şi Brînzelea Ramona „mama”.
„De asemenea, inculpaţii Soare Ionuţ Marian şi Papa Cristian Adrian Mario, sub coordonarea inculpatei Papa Ioana, au recrutat mai multe tinere prin metoda «lover boy», inculpaţii locuind împreună cu acestea pe teritoriul Germaniei, în apartamentul închiriat de către inculpata Brînzelea Ramona. Astfel, inculpaţii Soare Ionuţ Marian şi Papa Cristian Adrian Mario primeau un procent de 50% din sumele obţinute de către tinere din practicarea prostituţiei, iar restul de 50% revenea inculpatei Brînzelea Ramona şi suspectului C. C”, au precizat procurorii DIICOT. Ptrintre tinerele folosite de această reţea s-au aflat şi făgărăşence.

Permise de conducere false
 

     Poliţiştii de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Braşov, au destructurat o reţea infracţională care distribuia permise de conducere false. Oamenii legii au efectuat 27 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, din judeţele Braşov, Dolj şi Alba. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Persoanele vizate au acţionat în perioada 2017 – prezent cînd au produs şi distribuit permise de conducere, precum şi alte documente, false pe care le-au atribuit autorităţilor bulgare. Poliţiştii au pus în executare 51 de mandate de aducere, au identificat 8 suspecţi ce au fost conduşi la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, în vederea audierii precum şi 29 martori ce au fost conduşi la sediul I.P.J. Braşov, pentru ascultare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Guvernantii sînt vinovati dacă nu mai sînt bani de pensii peste 10 ani“

 

     Un studiu recent realizat de americani şi dat publicităţii dezvăluie o situaţie dezastruoasă pentru români: peste 10 ani nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Deşi pentru mulţi români cazul pare a fi ipotetic, există persoane care cred că studiul scoate la lumină realitatea cruntă a României de după anul 2030. Pe atunci va exista o disproporţie covîrşitoare între numărul de pensionari şi numărul persoanelor care deţin un loc de muncă şi care cotizează la bugetul de stat. Ritmul în care tinerii pleacă din ţară pentru a munci peste hotare şi scăderea natalităţii sînt principalele cauze care pot creiona o situaţie dezastruoasă peste 10 ani în România. Lipsa unei strategii de viitor pentru România pe care guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele trei decenii, dezvoltarea afacerilor personale ale celor de la ptuerea din România pe spatele bugetului public, dar şi promovarea non-valorilor în funcţii cheie de la nivel naţional, judeţean şi local completează lista cauzelor care,

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 447 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4137564

Informatii utileZiare