Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 02 Aprilie 2018 18:33

Chiriașul devine proprietar
 

     Primăria Victoria vinde un apartament cu trei camere din fondul locativ al orașului, cel de pe strada Viitorului, bloc 26, nr. 10. Prețul cerut de edilii locali a fost stabilit de experți şi nu depăşeşte 1400 euro. Prin urmare, noul proprietar va achita către Primăria Victoria suma de 1.400 euro la care se mai adaugă 500 lei, sumă ce reprezintă cheltuielile pentru expertiză. Noul proprietar este Elena Poșa care a solicitat cumpărarea apartamentului încă din luna noiembrie 2017. Femeia a fost chiriaşă în această locuinţă de 50,38 mp pentru care plătea lunar o chirie de 50 lei. Acest statul i-a dat dreptul de preemţiune în privinţa cumpărării apartamentului. În 2017 Primăria Victoria a vîndut din fondul locativ al orașului 19 locuințe din care 6 apartamente cu două camere și 13 camere în blocurile de nefamiliști. Apartamentele vîndute sînt pe străzile G. Coșbuc, Viitorului, Albota și Primăverii. Cel mai scump apartament vîndut a fost pe strada Albota cu 3.180 euro, iar cel mai ieftin a fost pe strada Viitorului, cu 1016, 79 euro.
Locuinţe puţine
 

     La Primăria Victoria au fost înregistrate în perioada 2013-2018 un număr de 32 de cereri pentru locuinţe din fondul local al oraşului. În şedinţa ordinară de joi, 29 martie a.c., aleşii locali au repartizat şapte astfel de locuinţe. Este vorba despre camera 17 din blocul nr. 4 de pe strada Libertăţii, camera 15, bloc 12 de pe strada Stadionului, camerele 5, 114, 208, 222 din blocul nr. 4 de pe strada Salcîmilor şi camera nr. 13 din baraca nr. 7 de pe strada Muncii. Comisia de repartizarea a locuinţelor a analizat cererile depuse şi a întocmit lista de priorităţi în funcţie de punctajul obţinut de solicitanţi.
 

- Vasile Cezar Dăscălescu 22 puncte
- Niţu Ioan Constantin 22 puncte
- Buzatu Luminiţa Elena 21 puncte
- Poplahov Elena Ramona 21 puncte
- Hagiescu Alexandru 18 puncte
- Iancu Nicoleta Lucia 17 puncte
- Iancu Elena Ionela 16 puncte
Naveta nu se mai decontează
 

     În ultimii ani, aleșii locali din Victoria au aprobat sume pentru decontarea cheltuielilor pentru naveta dascălilor care-şi desfăşoară activitatea la şcolile de pe raza oraşului. În ședința CL Victoria de joi, 29 martie a.c., consilierii locali nu au mai aprobat proiectul de hotărîre cu privire la decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice. Suma cerută pentru perioada decembrie 2017 și ianuarie 2918 a fost de 2.636 lei pentru ambele instituții de învățămînt. Liceul Teoretic ,,IC Drăgușanu” a solicitat suma de 1.736 lei pentru opt dascăli care au făcut naveta pe rutele Victoria – Făgăraș (tur – retur) , Victoria – Viștea de Jos (tur – retur), Victoria – Sîmbăta de Sus (tur – retur) și Victoria – Sibiu ( tur – retur). CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” a solicitat suma de 900 lei, pentru 5 dascăli care fac naveta pe rutele Făgăraș - Victoria ( tur – retur), Beclean – Victoria (tur – retur), Sumerna – Victoria (tur – retur). ,,De cîte ori s-a discutat decontarea cheltuielilor pentru navetă, eu m-am abținut şi mi-am spus punctul de vedere. Nu este corect să decontăm naveta profesorilor pentru că noi venim în ajutorul lor cu locuințe din fondul locativ al orașului. Avem la dispoziție patru apartamente care în urmă cu cîțiva ani au fost amenajate pentru medici și profesori” a spus consilierul local Alexandru Lup.

A demisionat din CL Victoria

     Sorin Molnar a demisionat din funcția de consilier local din cadrul Legislativului de la Victoria. Demisia a fost înregistrată la primăria Victoria prin Adresa cu nr. 5866 din 20 martie a.c . Molnar a fost desemnat cîştigător la concursul organizat de Primăria Victoria pentru funcția de consilier I principal în cadrul Compartimentului Amenajarea Teritoriului, Urbanism și Investiții. ,,Mulțumim pentru colaborarea și activitatea depusă în Consiliul Local în comisia de urbanism. Aveam nevoie la Biroul UAT de un funcţionar cu aşa o experienţă” a spus primarul Gheorghe Cristian, în plenul ședinței. Locul lui în CL Victoria va fi ocupat de următorul candidat aflat pe lista PNL de la alegerile locale din 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Făgărăsenii nu vor participa la referendum

 

     Majoritatea făgărăşenilor nu găsesc rostul organizării referendumului din 6-7 octombrie 2018 şi spun că nici nu vor participa. Ei consideră că familia tradiţională este clară şi nu poate fi altfel decît formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Făgărăşenii spun că banii cheltuiţi pentru acest demers ar putea ajuta Sănătatea şi Educaţia care sînt uitate de guvernanţi. Mai pun organizarea referendumului şi pe seama unei manipulări grosolane de care abuzează guvernanţii pentru a-şi ascunde incompetenţa, lăcomia, faptele de corupţie şi modificarea acelor legi care să le ascundă dosarele penale. (continuare doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1364 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 778
Număr afişări conţinut : 4310537

FaceBook

Horoscop zilnicZiare