Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Pulpă de berbec cu sos vînătoresc
Pulpă de berbec cu sos vînătoresc Email
Luni, 02 Aprilie 2018 18:23

Ingrediente:
 

2,5 kg pulpă berbec cu os
100 ml ulei
2 cepe
2 morcovi
0,75 g făină
1 pahar mic de oţet
2 căţei de usturoi
1 lingură zahăr
1 lingură muştar
2 foi de dafin
400 g macaroane
200 g smîntînă
Sare, piper

Mod de preparare:
 

     Ustroiul, ceapa, morcovul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Macaroanele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Carnea se înpănează cu usturoi, se pune într-o tavă cu 50 ml ulei şi 50 ml apă şi se frige la cuptor. Ceapa şi morcovul se înăbuşe în 50 ml ulei şi 50 ml apă. Cînd ceapa devine aurie se adaugă făina dizolvată în 100 ml apă rece, muştarul, sare, oţet, foi de dafin şi 1,6 l apă. Se adaugă şi carnea friptă şi se lasă la fiert 60 min. După ce s-a fiert carnea se scoate se porţionează şi sosul se pasează peste carne. Se adaugă zahărul caramelizat şi smîntînă şi se mai fierb 5 minute. Se serveşte pe un platou cu bucăţile de carne de berbec peste care se toarnă sosul în care au fiert.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 761 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4274552

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare