Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Investiţie cu paşi de melc Email
Luni, 26 Martie 2018 18:51

     Americanii de la Cincu aşteaptă de la partea română să investească în infrastructura rutieră din zonă punînd în balanţă investiţiile pe care ei intenţionează să le realizeze aici. Se vehiculează investiţii în valoare de 20 milioane de euro în baza NATO de la Cincu şi reabilitarea infrastructurii feroviare de la Voila. Reabilitarea drumurilor revine Consiliului Judeţean Braşov ca de altfel şi construirea unui pod nou peste Olt, în zona Voila. Ministerul Apărării Naţionale a cerut administraţiei judeţene, printr-o adresă trimisă anul trecut, să construiască un pod nou la Voila explicînd importanţa poligonului de la Cincu. Accesul din DN1 spre poligonul de la Cincu se poate face doar pe drumul judeţean Voila- Cincu, iar actualul pod nu mai prezintă siguranţă pentru maşinile de mare tonaj. Podul a fost construit în anul 1956 şi în prezent, spun autorităţile locale, a fost instituită o restricţie pentru maşinile ce depăşesc 12 tone. CJ Braşov s-a angajat să construiască un pod nou încă din luna august a anului trecut şi a depus o solicitare în vederea finanţării lucrărilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a (PNDL-2). Suma care ar acoperi investiţia, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Braşov, este de 3,5 milioane de euro (16 milioane de lei). Investiţia se află doar la faza de proiectare fiind desemnată firma care va întocmi expertizele şi proiectul. În urma licitaţiei a fost desemnată o firmă braşoveană, care va realiza documentaţia cu suma de 350.000 lei (inclusiv TVA) în termen de 65 de zile. Noul pod va avea o lungime de 82 de metri, două rampe cu o lungime totală de 119 m și o lățime totală de 14,53 m şi o durată de viaţă de 120 de ani.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 617 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4176897

Informatii utileZiare