Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Investiţie cu paşi de melc Email
Luni, 26 Martie 2018 18:51

     Americanii de la Cincu aşteaptă de la partea română să investească în infrastructura rutieră din zonă punînd în balanţă investiţiile pe care ei intenţionează să le realizeze aici. Se vehiculează investiţii în valoare de 20 milioane de euro în baza NATO de la Cincu şi reabilitarea infrastructurii feroviare de la Voila. Reabilitarea drumurilor revine Consiliului Judeţean Braşov ca de altfel şi construirea unui pod nou peste Olt, în zona Voila. Ministerul Apărării Naţionale a cerut administraţiei judeţene, printr-o adresă trimisă anul trecut, să construiască un pod nou la Voila explicînd importanţa poligonului de la Cincu. Accesul din DN1 spre poligonul de la Cincu se poate face doar pe drumul judeţean Voila- Cincu, iar actualul pod nu mai prezintă siguranţă pentru maşinile de mare tonaj. Podul a fost construit în anul 1956 şi în prezent, spun autorităţile locale, a fost instituită o restricţie pentru maşinile ce depăşesc 12 tone. CJ Braşov s-a angajat să construiască un pod nou încă din luna august a anului trecut şi a depus o solicitare în vederea finanţării lucrărilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a (PNDL-2). Suma care ar acoperi investiţia, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Braşov, este de 3,5 milioane de euro (16 milioane de lei). Investiţia se află doar la faza de proiectare fiind desemnată firma care va întocmi expertizele şi proiectul. În urma licitaţiei a fost desemnată o firmă braşoveană, care va realiza documentaţia cu suma de 350.000 lei (inclusiv TVA) în termen de 65 de zile. Noul pod va avea o lungime de 82 de metri, două rampe cu o lungime totală de 119 m și o lățime totală de 14,53 m şi o durată de viaţă de 120 de ani.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1003 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4313017

Horoscop zilnicZiare