Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
„Creditele Făgăraşului, bani aruncaţi pe apa Sâmbetei“ Email
Luni, 26 Martie 2018 17:04

 

     În istoria postdecembristă, Făgăraşul a contractat două credite. Primul a fost în 1998, de la BERD, în valoare de peste şase milioane de lei, banii fiind folosiţi pentru achiziţia şi montarea centralelor termice de cartier, nouă la număr, mai precis sistemul centralizat de termie. Acest credit a fost achitat cu sprijinul Guvernului în anul 2007. Un lucru bun de altfel, dacă managementul Ecoterm valorifica investiţia cu succes, în sensul că oferea cetăţenilor tarife mici la Gcalorie astfel încît aceştia să nu se debranşeze. S-a ajuns în cîţiva ani ca 80% din făgărăşenii care locuiesc la bloc să se debranşeze de la sistemul centralizat şi să-şi monteze surse independente pentru căldură şi apă caldă. Astăzi, cele nouă centrale termice nu se mai folosesc, dar făgărăşenii sînt somaţi să plătească taxa pe ţeavă.

 Al doilea credit a fost contractat de la CEC Bank în 2010, în valoare de 10.800.000 lei, plătibil în 20 de ani, suma totală achitată băncii la finalul perioadei fiind de 38.000.000 lei. S-a achiziţionat stadionul care putea fi obţinut de Primărie gratuit. Deşi iniţiatorii HCL-ului privind împrumutul şi achiziţia stadionului au fost criticaţi şi penalizaţi la vot de cetăţeni, afacerea a fost dusă atunci la bun sfîrşit de aleşii locali. La opt ani distanţă, făgărăşenii critică acea decizie a conducerii oraşului, mai ales că nici stadionul şi nici centralele nu mai sînt folosite. Opiniile făgărăşenilor despre creditele Făgăraşului sînt titrate în acest material. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 733 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4236711

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare