Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
„Creditele Făgăraşului, bani aruncaţi pe apa Sâmbetei“ Email
Luni, 26 Martie 2018 17:04

 

     În istoria postdecembristă, Făgăraşul a contractat două credite. Primul a fost în 1998, de la BERD, în valoare de peste şase milioane de lei, banii fiind folosiţi pentru achiziţia şi montarea centralelor termice de cartier, nouă la număr, mai precis sistemul centralizat de termie. Acest credit a fost achitat cu sprijinul Guvernului în anul 2007. Un lucru bun de altfel, dacă managementul Ecoterm valorifica investiţia cu succes, în sensul că oferea cetăţenilor tarife mici la Gcalorie astfel încît aceştia să nu se debranşeze. S-a ajuns în cîţiva ani ca 80% din făgărăşenii care locuiesc la bloc să se debranşeze de la sistemul centralizat şi să-şi monteze surse independente pentru căldură şi apă caldă. Astăzi, cele nouă centrale termice nu se mai folosesc, dar făgărăşenii sînt somaţi să plătească taxa pe ţeavă.

 Al doilea credit a fost contractat de la CEC Bank în 2010, în valoare de 10.800.000 lei, plătibil în 20 de ani, suma totală achitată băncii la finalul perioadei fiind de 38.000.000 lei. S-a achiziţionat stadionul care putea fi obţinut de Primărie gratuit. Deşi iniţiatorii HCL-ului privind împrumutul şi achiziţia stadionului au fost criticaţi şi penalizaţi la vot de cetăţeni, afacerea a fost dusă atunci la bun sfîrşit de aleşii locali. La opt ani distanţă, făgărăşenii critică acea decizie a conducerii oraşului, mai ales că nici stadionul şi nici centralele nu mai sînt folosite. Opiniile făgărăşenilor despre creditele Făgăraşului sînt titrate în acest material. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Făgărăsenii nu vor participa la referendum

 

     Majoritatea făgărăşenilor nu găsesc rostul organizării referendumului din 6-7 octombrie 2018 şi spun că nici nu vor participa. Ei consideră că familia tradiţională este clară şi nu poate fi altfel decît formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Făgărăşenii spun că banii cheltuiţi pentru acest demers ar putea ajuta Sănătatea şi Educaţia care sînt uitate de guvernanţi. Mai pun organizarea referendumului şi pe seama unei manipulări grosolane de care abuzează guvernanţii pentru a-şi ascunde incompetenţa, lăcomia, faptele de corupţie şi modificarea acelor legi care să le ascundă dosarele penale. (continuare doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1280 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 778
Număr afişări conţinut : 4310482

FaceBook

Horoscop zilnicZiare