Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
„Creditele Făgăraşului, bani aruncaţi pe apa Sâmbetei“ Email
Luni, 26 Martie 2018 17:04

 

     În istoria postdecembristă, Făgăraşul a contractat două credite. Primul a fost în 1998, de la BERD, în valoare de peste şase milioane de lei, banii fiind folosiţi pentru achiziţia şi montarea centralelor termice de cartier, nouă la număr, mai precis sistemul centralizat de termie. Acest credit a fost achitat cu sprijinul Guvernului în anul 2007. Un lucru bun de altfel, dacă managementul Ecoterm valorifica investiţia cu succes, în sensul că oferea cetăţenilor tarife mici la Gcalorie astfel încît aceştia să nu se debranşeze. S-a ajuns în cîţiva ani ca 80% din făgărăşenii care locuiesc la bloc să se debranşeze de la sistemul centralizat şi să-şi monteze surse independente pentru căldură şi apă caldă. Astăzi, cele nouă centrale termice nu se mai folosesc, dar făgărăşenii sînt somaţi să plătească taxa pe ţeavă.

 Al doilea credit a fost contractat de la CEC Bank în 2010, în valoare de 10.800.000 lei, plătibil în 20 de ani, suma totală achitată băncii la finalul perioadei fiind de 38.000.000 lei. S-a achiziţionat stadionul care putea fi obţinut de Primărie gratuit. Deşi iniţiatorii HCL-ului privind împrumutul şi achiziţia stadionului au fost criticaţi şi penalizaţi la vot de cetăţeni, afacerea a fost dusă atunci la bun sfîrşit de aleşii locali. La opt ani distanţă, făgărăşenii critică acea decizie a conducerii oraşului, mai ales că nici stadionul şi nici centralele nu mai sînt folosite. Opiniile făgărăşenilor despre creditele Făgăraşului sînt titrate în acest material. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Guvernantii sînt vinovati dacă nu mai sînt bani de pensii peste 10 ani“

 

     Un studiu recent realizat de americani şi dat publicităţii dezvăluie o situaţie dezastruoasă pentru români: peste 10 ani nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Deşi pentru mulţi români cazul pare a fi ipotetic, există persoane care cred că studiul scoate la lumină realitatea cruntă a României de după anul 2030. Pe atunci va exista o disproporţie covîrşitoare între numărul de pensionari şi numărul persoanelor care deţin un loc de muncă şi care cotizează la bugetul de stat. Ritmul în care tinerii pleacă din ţară pentru a munci peste hotare şi scăderea natalităţii sînt principalele cauze care pot creiona o situaţie dezastruoasă peste 10 ani în România. Lipsa unei strategii de viitor pentru România pe care guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimele trei decenii, dezvoltarea afacerilor personale ale celor de la ptuerea din România pe spatele bugetului public, dar şi promovarea non-valorilor în funcţii cheie de la nivel naţional, judeţean şi local completează lista cauzelor care,

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 547 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4137583

Informatii utileZiare