Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Tort cu piersici
Tort cu piersici Email
Luni, 19 Martie 2018 20:05

 

Ingrediente
3 ouă
3 linguri făină
3 linguri ulei
3 linguri şi 250 grame zahăr
1 praf de copt
3 linguri budincă de vanilie
10 piersici din compot

Mod de preparare
Blat
Separăm ouăle. Batem albuşul spumă. Adăugăm în albuş zahărul şi batem pînă se dizolvă. Punem apoi gălbenuşurile, după care uleiul. Treptat adăugăm făina şi praful de copt. Amestecăm uşor. Punem la copt compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, la 180 grade, 15-20 minute.
Crema
Într-un bol punem praful de budincă cu 2-3 linguri de lapte şi le amestecăm. Într-o cratiţă punem la încălzit laptele împreună cu zahărul, 200 g. Cînd e fierbinte îl adăugăm peste praful de budincă dizolvat. Amestecăm şi punem compoziţia înapoi în cratiţă şi o fierbem la foc mic pînă se îngroaşă. Se lasă la răcit.

Montaj
Blatul se desface în două. Punem prima foaie de blat ţinînd forma de tort cu pereţi detaşabili. O însiropăm cu compot de piersici. Punem un strat de un cm de cremă peste foaie şi aşezăm un strat de piesici. Peste piersici punem un strat de cremă încît să se acopere. Deasupra punem a doua foaie de blat . O însiropăm şi peste punem restul de cremă. Nivelăm tortul deasupra cu altă cremă. Dăm la rece tortul 3-4 ore. Decorăm cu frişcă şi felii de piersici. Poftă bună!

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 564 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4272406

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare