Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Examen Cambridge la Făgăraş
Examen Cambridge la Făgăraş Email
Luni, 12 Martie 2018 18:07

 

CN ,,Radu Negru” organizează, începînd cu acest an, pretestări şi examene pentru obţinerea certificatului Cambridge English

     Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş a iniţiat un parteneriat cu European Examinations Centre (EEC), instituţie ce furnizează examene de tip Cambridge, cum ar fi cele pentru obţinerea certificatului CAE (Cambridge English). CAE este un examen pentru obţinerea unui certificat recunoscut internaţional, care atestă cunoaşterea la nivel avansat a limbii engleze, în vederea obţinerii unor burse de studiu şi a înscrierii la anumite facultăţi din ţară şi din străinătate. Acest certificat mai poate facilita şi obţinerea unui loc de muncă, chiar şi în ţări unde se vorbeşte limba engleză ca limbă oficială. La examenul CAE se pot înscrie elevi de la nivel liceal însă testele se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a. ,,Pretestările din 24 martie şi 5 mai, ca şi examenul propriu-zis, din 23 iunie, pe care le organizăm la Colegiul Naţional ,,Radu Negru“, anul acesta, urmăresc satisfacerea unor nevoi stringente ale unora dintre cei mai buni elevi ai noştri, dar examenul CAE este un obiectiv pentru toţi adolescenţii făgărăşeni care ştiu ce vor. Urmărim, în acest sens, să demonstrăm seriozitatea şi buna pregătire a elevilor făgărăşeni.

 Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ dispune atît de resursele umane cît şi de cele materiale, necesare în procesul de pregătire pentru acest examen, prin care elevii care sînt motivaţi şi talentaţi îşi însuşesc abilităţi şi deprinderi deosebite, dovadă că, îndrumaţi de dascălii lor, ei au reuşit, deja, să obţină rezultate deosebite la concursuri naţionale şi internaţionale şi la olimpiada de limba engleză. Dispunem de bune condiţii în această instituţie, desfăşurăm activităţi şi lecţii în laboratorul de limba engleză sau AEL, deţinem şi utilizăm cărţi, manuale şi programe şcolare care se pliază pe formatul de examen Cambridge. De aceea, considerăm că este timpul să experimentăm şi un astfel de parteneriat. Pretestările, amîndouă paper-based, adică scrise pe hîrtie, şi nu pe computer, ca şi examenul final, ar putea să ne ajute în viitor, să devenim, la rîndul nostru, un Centru de Examinare. În plus, este oportun, pentru noi, pentru că altfel, elevii făgărăşeni trebuie să apeleze la alte centre din ţară. Prin acest parteneriat, obţinem şi posibilitatea de a deveni un asemenea centru, continuînd, prin multă muncă şi învăţare continuă, să aducem o importantă contribuţie prestigiului Colegiului. Sînt invitaţi să participe şi elevii de la alte şcoli din Făgăraş şi Victoria. Aacest examen constă din 5 probe şi noi organizăm pretestare gratuită la 3 dintre ele: Reading (citit) and Use of English (gramatică şi vocabular) şi Listening (ascultare). Reading şi Use of English sînt incluse practic într-o singură probă, dar se acordă două calificative, în funcţie de punctele obţinute. Această probă durează o oră şi jumătate şi este gratuită. Proba pentru ascultare (Listening) durează 40 de minute şi este, de asemenea, gratuită. Taxa pentru examenul final este de 600 de lei. E important de precizat că oferim reduceri pentru cei care studiază la profil bilingv sau la intensiv-engleză. Ei beneficiază de reducere şi vor plăti 540 de lei dacă aduc adeverinţă de la Secretariatul şcolii unde învaţă. În situaţia în care unul din părinţi este cadru didactic atunci preţul va fi de 500 de lei. Şi în acest caz ei vor trebui să aducă adeverinţă. Cei care nu sînt din liceu se vor înscrie la secretariatul Colegiului. Pentru pretestarea gratuită din 24 martie, elevii sînt aşteptaţi să se înscrie între 12-16 martie. Vom avea două pretestări în 24 martie şi 5 mai, iar examenul final se va desfăşura în data de 23 iunie 2018. Prima pretestare este gratuită iar a doua costă 30 de lei, iar dacă elevii doresc şi pretestare Writing (scris) CAE, aceasta costă 15 lei“ a spus Eugenia Bica, Şefa Catedrei de Limba Engleză şi persoana de contact a şcolii, în cadrul parteneriatului cu centrul E.E.C.
(Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 567 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4314428

Horoscop zilnicZiare