Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Examen Cambridge la Făgăraş
Examen Cambridge la Făgăraş Email
Luni, 12 Martie 2018 18:07

 

CN ,,Radu Negru” organizează, începînd cu acest an, pretestări şi examene pentru obţinerea certificatului Cambridge English

     Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş a iniţiat un parteneriat cu European Examinations Centre (EEC), instituţie ce furnizează examene de tip Cambridge, cum ar fi cele pentru obţinerea certificatului CAE (Cambridge English). CAE este un examen pentru obţinerea unui certificat recunoscut internaţional, care atestă cunoaşterea la nivel avansat a limbii engleze, în vederea obţinerii unor burse de studiu şi a înscrierii la anumite facultăţi din ţară şi din străinătate. Acest certificat mai poate facilita şi obţinerea unui loc de muncă, chiar şi în ţări unde se vorbeşte limba engleză ca limbă oficială. La examenul CAE se pot înscrie elevi de la nivel liceal însă testele se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a. ,,Pretestările din 24 martie şi 5 mai, ca şi examenul propriu-zis, din 23 iunie, pe care le organizăm la Colegiul Naţional ,,Radu Negru“, anul acesta, urmăresc satisfacerea unor nevoi stringente ale unora dintre cei mai buni elevi ai noştri, dar examenul CAE este un obiectiv pentru toţi adolescenţii făgărăşeni care ştiu ce vor. Urmărim, în acest sens, să demonstrăm seriozitatea şi buna pregătire a elevilor făgărăşeni.

 Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ dispune atît de resursele umane cît şi de cele materiale, necesare în procesul de pregătire pentru acest examen, prin care elevii care sînt motivaţi şi talentaţi îşi însuşesc abilităţi şi deprinderi deosebite, dovadă că, îndrumaţi de dascălii lor, ei au reuşit, deja, să obţină rezultate deosebite la concursuri naţionale şi internaţionale şi la olimpiada de limba engleză. Dispunem de bune condiţii în această instituţie, desfăşurăm activităţi şi lecţii în laboratorul de limba engleză sau AEL, deţinem şi utilizăm cărţi, manuale şi programe şcolare care se pliază pe formatul de examen Cambridge. De aceea, considerăm că este timpul să experimentăm şi un astfel de parteneriat. Pretestările, amîndouă paper-based, adică scrise pe hîrtie, şi nu pe computer, ca şi examenul final, ar putea să ne ajute în viitor, să devenim, la rîndul nostru, un Centru de Examinare. În plus, este oportun, pentru noi, pentru că altfel, elevii făgărăşeni trebuie să apeleze la alte centre din ţară. Prin acest parteneriat, obţinem şi posibilitatea de a deveni un asemenea centru, continuînd, prin multă muncă şi învăţare continuă, să aducem o importantă contribuţie prestigiului Colegiului. Sînt invitaţi să participe şi elevii de la alte şcoli din Făgăraş şi Victoria. Aacest examen constă din 5 probe şi noi organizăm pretestare gratuită la 3 dintre ele: Reading (citit) and Use of English (gramatică şi vocabular) şi Listening (ascultare). Reading şi Use of English sînt incluse practic într-o singură probă, dar se acordă două calificative, în funcţie de punctele obţinute. Această probă durează o oră şi jumătate şi este gratuită. Proba pentru ascultare (Listening) durează 40 de minute şi este, de asemenea, gratuită. Taxa pentru examenul final este de 600 de lei. E important de precizat că oferim reduceri pentru cei care studiază la profil bilingv sau la intensiv-engleză. Ei beneficiază de reducere şi vor plăti 540 de lei dacă aduc adeverinţă de la Secretariatul şcolii unde învaţă. În situaţia în care unul din părinţi este cadru didactic atunci preţul va fi de 500 de lei. Şi în acest caz ei vor trebui să aducă adeverinţă. Cei care nu sînt din liceu se vor înscrie la secretariatul Colegiului. Pentru pretestarea gratuită din 24 martie, elevii sînt aşteptaţi să se înscrie între 12-16 martie. Vom avea două pretestări în 24 martie şi 5 mai, iar examenul final se va desfăşura în data de 23 iunie 2018. Prima pretestare este gratuită iar a doua costă 30 de lei, iar dacă elevii doresc şi pretestare Writing (scris) CAE, aceasta costă 15 lei“ a spus Eugenia Bica, Şefa Catedrei de Limba Engleză şi persoana de contact a şcolii, în cadrul parteneriatului cu centrul E.E.C.
(Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

In Memoriam Maria Trîmbiţaş

     Duminică, 10 iunie a.c., Primăria şi Consiliul Local Beclean a organizat, în sala căminului cultural, spectacolul ,,Cînt şi joc” în memoria Mariei Trîmbiţaş, cunoscută de localnici ca ,,Ţuşca” care a plecat dintre noi la sfîrşitul lunii trecute. Maria Trîmbiţaş a fost sufletul Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului” şi a fost iubită de toţi sătenii. Sala de spectacol a fost plină, invitaţii, dar şi participanţii au avut parte de emoţii atunci cînd s-a vorbit despre activitatea culturală a Mariei Trîmbiţaş. (continuarea doar în ediţia tipărită).

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 830 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4202895

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare