Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Bătaie ca-n filme la Zaragoza
Bătaie ca-n filme la Zaragoza Email
Luni, 12 Martie 2018 16:46

 

Două găşti aflate în stare de ebrietate s-au înjunghiat  Două persoane sînt la Reanimare, iar altele zac în spital din cauza plăgilor înjunghiate şi a rănilor Bătaia s-a continuat şi la Urgenţe fiind necesară declanşarea butonului de panică Poliţiştii au strîns victimele şi cercetează cazul Scandalul a adus pagube restaurantului de la Şercaia 


     O bătaie ca-n filme s-a încins la pensiunea Zaragoza de la Şercaia. O cină liniştită a fost transformată în noaptea de sîmbătă spre duminică, 10/11 martie a.c., într-un coşmar pentru cei aflaţi în restaurant. A fost necesară intervenţia oamenilor de ordine pentru a potoli spiritele încinse de alcool, dar şi de Ambulanţe pentru a transporta victimele la spital. Deşi erau întinşi pe tărgi la Urgenţe, bătaia a continuat şi acolo. Echipa de interveţie a Royal Security şi o echipă de poliţişti au fost chemate la spital pentru siguranţa personalului medical şi deopotrivă a bolnavilor.
Cinci victime au fost duse la Spital cu Ambulanţa
     Pentru cîteva familii se anunţa o seară liniştită la Zaragoza. Numai că la o oră tîrzie în noapte s-a iscat un imens scandal. S-au conturat două găşti, după cum spun medicii de la spital şi patronii pensiunii, care s-au luat la harţă. Totul s-a transformat rapid într-o bătaie în toată regula cu scaune, cuţite şi stilete. Printr-un apel la 112 au ajuns la faţa locului oamenii de ordine, pompierii şi Ambulanţa. S-au cules victimele de pe jos şi au fost transportate la Spitalul Municipal Făgăraş. ,,La ora 4.00 au fost aduse primele trei persoane care aveau răni produse de obiecte tăioase. Unul avea două plăgi adînci la antebraţ şi a fost transferat la Braşov. Altul avea fractură la deget şi a fost transferat, de asemenea, la Braşov. Al 3-lea acuza ameţeli şi necesita un examen neurochirurgical, dar a refuzat transportul la Braşov. Cam la o oră au fost aduse încă două persoane cu multiple plăgi înjungheate cu un obiect tăios care au fost reţinute la spital” a explicat medicul Mihaela Neagu.
 

Au continuat scandalul la Urgenţe
 

     Secţia Urgenţe de la spital s-a transformat într-un loc al violenţei cînd cei 5 pacienţi s-au văzut împreună. ,,Eram neputincioşi în faţa violenţelor lor şi am solicitat ajutor. Au fost potoliţi de poliţişti şi de agenţii de la Royal pe care i-am solicitat la faţa locului” a mai spus medicul de gardă. Alexandru Tronciu, administratorul Royall Security, spune că la ora 4.11 a fost acţionat butonul de panică de la Urgenţe şi echipa de intervenţie s-a deplasat la faţa locului. Conform raportului de interveţie, echipa de securitate a ajuns în 3 minute. ,,În urma verificării s-au găsit 3 persoane recalcitrante, în stare de ebrietate, venite pentru îngrijiri. Nu s-au mai raportat probleme, persoanele s-au calmat după îngrijirile medicale” se arată în raportul Royall Security. Ulterior, spune Alexandru Tronciu, au mai venit şi alte victime cu Ambulanţa.

Două persoane sînt la Reanimare
 

     Intervenţiile chirurgicale au avut loc duminică dimineaţa începînd cu ora 8.00 în cazul celor doi pacienţi cu plăgi înjungheate. ,,Unul avea hemoragie internă şi avea acumulat déjà 1 litru de sînge în abdomen. Celălalt avea intestinul perforat, cam 3-5 mm. Amîndoi au fost operaţi pentru a li se salva vieţile. Interveţia a durat de la 8.00 pînă la 13.00. În prezent sînt la Reanimare. Toţi cei care au ajuns la spital consumaseră alcool peste măsură” a explicat medicul chirurg Mircea Florea. Şi în cursul zilei de duminică, 12 martie a.c., au mai ajuns la spital încă două persoane. ,,Sînt două persoane din Şercaia care prezentau plăgi şi traumatisme la cap, la ochi şi la umăr” au spus asistenţii medicali de la Urgenţe.
 

Poliţiştii nu dau informaţii
 

     La Poliţia Rurală Şercaia se audiau în dimineaţa de luni, 12 martie a.c., martorii prezenţi la eveniment. ,,Nu putem să vă dăm informaţii” au spus poliţiştii de la Şercaia. Prim-procurorul Marlena Dimofte de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Făgăraş spune că dosarul privind evenimentul de la Şercaia a fost înregistrat la Poliţia Municipiului Făgăraş care se ocupă de cercetări. Conform poliţiştilor, totul a pornit de la consumul exagerat de alcool. ,,Încă nu s-a făcut o estimare a pagubelor, dar urmează să fie făcută de nişte experţi. Vom cere acest lucru pentru a ne acoperi pagubele. Au fost distruse geamuri, o uşă, pahare, etc. A fost o cină obişnuită, iar un pahar mai mult de vin a dus la acel eveniment nedorit. Au fost persoane din Şinca, Făgăraş şi Şercaia. Acum se cercetează” a spus familia Urdea, proprietara pensiunii Zaragoza.
 

Victime şi agresori
 

     Pe lista victimelor şi agresorilor se află: Cociorvei Mihai de 35 de ani, Florea Iulian de 35 de ani, ambii din Şercaia. Ei au fost operaţi în dimineaţa de duminică. Dragomir Nicolae, Alin Adrian Olariu, Pişeu Ioan au fost consultaţi şi trimişi la Braşov, unul refuzînd însă transferul. Au mai apelat la serviciile medicale Nemesmeciuc Petru şi Bindea Marian Claudiu. Unele surse spun că au existat şi două reţineri pentru 24 de ore. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 630 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207480

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare