Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Minorii care terorizează oraşul Email
Marţi, 27 Februarie 2018 08:30

Rata infracţionalităţii a fost subiectul dezbătut în plenul CL Victoria ,,Nu sînt bani pentru înfiinţarea Poliţiei Locale” explică primarul Gheorghe Cristian Localnicii amatori de chilipiruri pactizează cu hoţii din Victoria

     În şedinţa ordinară a CL Victoria desfăşurată joi, 22 februarie a.c., aleşii locali s-au arătat impacientaţi de gradul infracţionalităţii înregistrat în oraş în ultima perioadă şi au încercat să găsească soluţii pentru diminuarea lui. Consilierul local Timotei Stînea Valentin a propus primarului Gheorghe Cristian să înfiinţeze Poliţia Locală, singura care ar putea, în opinia lui, să stopeze infracţiunile din Victoria. ,,De cel puţin două ori am discutat problema infracţionalităţii de pe raza oraşului. Comandantul Poliţiei Victoria ar trebui să ne facă o informare lunară a situaţiei. Am stat de vorbă cu persoane care au fost victimele infractorilor şi ne cer să ne implicăm. Unii copii se duc cu frică la şcoala specială, motivînd că au fost bătuţi pe stradă. Din cîte ştiu există un grup de minori care au la activ multe furturi, distrugeri şi sînt cercetaţi şi pentu lovire. Acest fenomen trebuie stopat, iar noi trebuie să luăm măsuri. Dacă bugetul local ne permite ar trebui să înfiinţăm poliţie locală" a spus consilierul local Timotei Stînea Valentin. ,,Cunosc situaţia din oraş, dar nu trebuie să dramatizăm. În urmă cu cîţiva ani comandantul Poliţiei Victoria era prezent la şedinţele CL şi ne comunica activitatea desfăşurată la nivelul oraşului. Nu avem posibilitatea să înfiinţăm Poliţia Locală pentru că nu ne permite bugetul. Există un grup de minori care se ocupă cu astfel de evenimente. Firma Royall Security ne sesizează multe situaţii, iar noi la rîndul nostru comunicăm cu Poliţia Victoria" a explicat primarul Gheorghe Cristian.

Localnicii care pactizează cu hoţii
 

     În ultima perioadă pe raza oraşului Victoria au fost înregistrate mai multe furturi din magazine şi din ocuinţe, dar se cunosc şi autorii aceştia fiind minori. ,,Furturile din magazine sînt posibile pentru că unii proprietari de magazine nu respectă prevederile Legii 333/ 2003, privind paza obiectivelor. Aceştia sînt obligaţi să-şi asigure marfa, dar şi magazinele cu sisteme de alarmă. În cazul în care patronii îşi asigura marfa societatea de asigurări este cea care se îndreptă împotriva hoţilor. Legea trebuie respectată nu comentată de fiecare după bunul plac. Am făcut zeci de înştiinţări prin care le-am adus la cunoştinţă obligativitatea montării acestor sisteme de alarmă. Multe societăţi s-au conformat, însă patronii care deţin chioşcuri nu respectă legea. Din magazine au fost furate produse alimentare, nealimentare, alcool şi tutun, iar în mare parte produsele au fost recuperate şi predate părţilor vătămate" a spus comandantul Poliţiei Victoria, cms. Marian Filipoiu. Comandantul poliţiei spune că că hoţii vizează apartamentele nelocuite şi casele izolate. ,,Au fost recuperate cam 90% din bunurile furate din apartamente. Pentru recuperarea acestora poliţiştii au descins la acele locuinţe la care hoţii au vîndut bunurile furate. Persoanele care au cumpărat respectivele bunuri au rămas păgubite şi în plus vor fi cercetate ca martori în dosarele de furt” a explicat comandantul Filipoiu avertizînd localnicii amatori de chilipiruri să nu mai pactizeze astfel cu infractorii. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Nae  - politia locala   |28-02-2018 13:48:18
Logic ar fi ..daca politia normala nu poate stopa furturile sa se
autodesfiinteze...si sa se faca politia locala??De ce trebuiesc 2 politii?
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 560 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273097

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare