Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Prima trupă locală de teatru Email
Marţi, 27 Februarie 2018 08:22

 

     Vineri, 2 Martie a.c., va avea loc, la Făgăraş, spectacolul cu piesa ,,Haide, ucide-mă dragoste!“ de Aziz Nessin, în regia cunoscutei actriţe Maria Voronca. Evenimentul se va desfăşura la Casa de Cultură din Făgăraş şi va începe la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei. În rolurile principale vor debuta Codrina Anghel- Siyen, Zsuzsa Dull- Diha şi Ionuţ Sas- funcţionarul de la gaze. ,,Haide, ucide-mă, dragoste!“ este un spectacol eveniment realizat cu ajutorul trupelor de teatru ,,Thalia“ şi ,,Evadart“. ,,Aş vrea ca anul acesta, Festivalul ,,Evadarea în artă“ să ţină timp de două luni şi să fie un eveniment al oraşului nostru. Vrem să începem cu spectacolul ,,Haide, ucide-mă, dragoste!“ Pentru prima dată, o trupă locală de teatru a pregătit un spectacol eveniment. Dorim să încurajăm viaţa şi existenţa acestei trupe cu nişte actori minunaţi şi talentaţi. Cred că există nevoia de cultură în Făgăraş şi am considerat că cel mai bun început este o comedie. Anul acesta se va desfăşura, la Făgăraş, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului ,,Evadarea în artă“ care îşi propune şi spectacole pentru publicul larg. Înscrierile vor avea loc în luna martie, spectacolele în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, iar Gala Laureaţilor în luna mai. Vrem să-i sensibilizăm pe făgărăşeni pentru că arta şi cultura sînt susţinute de cei care cred că este nevoie de ele la Făgăraş. Încercăm, cu această ocazie, să atragem oamenii să se implice în viaţa culturală şi artistică a oraşului, iar simpla prezenţă în sala de spectacole este un gest de implicare. A răspunde chemărilor noastre poate fi un gest care ne ajută să continuăm. Anul acesta sperăm să strîngem 400 de participanţi la ,,Evadarea în artă“ a spus Codrina Anghel, preşedinta Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă“. ,,Este pentru prima dată cînd urc pe scenă. Scopul este să arătăm că viaţa ne poate surprinde oricînd“ a spus Zsuzsa Dull. ,,Funcţionarul de la gaze este un tip care crede că le-a văzut pe toate, dar se înşeală. Cu asta las un loc de suspans pînă veţi viziona piesa“ a spus Ionuţ Sas. (Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 602 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207458

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare