Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Promovarea castelului medieval Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:37

     Începutul lunii martie debutează cu două evenimente pentru Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. ,,Pe data de 1 martie va avea loc lansarea în premieră a filmului documentar ,,Roata morii se-nvîrteşte. Arhitectura ţărănească din Ţara Făgăraşului“. Este un film la care Muzeul este partener al producătorului ,,Gopo Production“. Este o analiză a gospodăriei tradiţionale făgărăşene şi a componentelor acesteia: casa de locuit, interior ţărănesc, tipurile de case din Ţara Făgăraşului precum şi atestarea documentară a acestora. Filmul, care se găseşte în format dvd, este un documentar cu scenariul realizat de Raluca Jurcovan şi va avea premiera în Turnul Thomory, începînd cu ora 13.00. Un al doilea eveniment găzduit de Muzeu are loc în data de 2 martie. Este vorba despre o expoziţie temporară ce aduce în atenţia făgărăşenilor şi a vizitatorilor noştri patrimoniul deţinut de Biserica Romano-Catolică din Făgăraş. O parte din aceste piese de patrimoniu au deservit Capela romano-catolică din Cetatea Făgăraşului începînd cu anul 1700, după venirea austriecilor în Transilvania. Biserica romano-catolică se înfiinţează undeva pe la anul 1734“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului. O delegaţie din cadrul Muzeului a participat şi la Tîrgul de Turism din Bucureşti. ,,Între 22-25 februarie, Muzeul Ţării Făgăraşului a participat la Tîrgul de Turism al României unde a fost promovată Cetatea. Din delegaţie au făcut parte specialişti ai Muzeului, iar prin participarea la aceste tîrguri încercăm atragerea firmelor de turism care nu ne cunoşteau şi nu ştiau că la Făgăraş este o cetate care are atît de mult de oferit, iar rezultatele s-au văzut prin creşterea numărului de turişti“ a mai spus Elena Băjenaru.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 624 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207474

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare