Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Promovarea castelului medieval Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:37

     Începutul lunii martie debutează cu două evenimente pentru Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. ,,Pe data de 1 martie va avea loc lansarea în premieră a filmului documentar ,,Roata morii se-nvîrteşte. Arhitectura ţărănească din Ţara Făgăraşului“. Este un film la care Muzeul este partener al producătorului ,,Gopo Production“. Este o analiză a gospodăriei tradiţionale făgărăşene şi a componentelor acesteia: casa de locuit, interior ţărănesc, tipurile de case din Ţara Făgăraşului precum şi atestarea documentară a acestora. Filmul, care se găseşte în format dvd, este un documentar cu scenariul realizat de Raluca Jurcovan şi va avea premiera în Turnul Thomory, începînd cu ora 13.00. Un al doilea eveniment găzduit de Muzeu are loc în data de 2 martie. Este vorba despre o expoziţie temporară ce aduce în atenţia făgărăşenilor şi a vizitatorilor noştri patrimoniul deţinut de Biserica Romano-Catolică din Făgăraş. O parte din aceste piese de patrimoniu au deservit Capela romano-catolică din Cetatea Făgăraşului începînd cu anul 1700, după venirea austriecilor în Transilvania. Biserica romano-catolică se înfiinţează undeva pe la anul 1734“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului. O delegaţie din cadrul Muzeului a participat şi la Tîrgul de Turism din Bucureşti. ,,Între 22-25 februarie, Muzeul Ţării Făgăraşului a participat la Tîrgul de Turism al României unde a fost promovată Cetatea. Din delegaţie au făcut parte specialişti ai Muzeului, iar prin participarea la aceste tîrguri încercăm atragerea firmelor de turism care nu ne cunoşteau şi nu ştiau că la Făgăraş este o cetate care are atît de mult de oferit, iar rezultatele s-au văzut prin creşterea numărului de turişti“ a mai spus Elena Băjenaru.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 550 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273093

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare