Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Promovarea castelului medieval Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:37

     Începutul lunii martie debutează cu două evenimente pentru Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. ,,Pe data de 1 martie va avea loc lansarea în premieră a filmului documentar ,,Roata morii se-nvîrteşte. Arhitectura ţărănească din Ţara Făgăraşului“. Este un film la care Muzeul este partener al producătorului ,,Gopo Production“. Este o analiză a gospodăriei tradiţionale făgărăşene şi a componentelor acesteia: casa de locuit, interior ţărănesc, tipurile de case din Ţara Făgăraşului precum şi atestarea documentară a acestora. Filmul, care se găseşte în format dvd, este un documentar cu scenariul realizat de Raluca Jurcovan şi va avea premiera în Turnul Thomory, începînd cu ora 13.00. Un al doilea eveniment găzduit de Muzeu are loc în data de 2 martie. Este vorba despre o expoziţie temporară ce aduce în atenţia făgărăşenilor şi a vizitatorilor noştri patrimoniul deţinut de Biserica Romano-Catolică din Făgăraş. O parte din aceste piese de patrimoniu au deservit Capela romano-catolică din Cetatea Făgăraşului începînd cu anul 1700, după venirea austriecilor în Transilvania. Biserica romano-catolică se înfiinţează undeva pe la anul 1734“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului. O delegaţie din cadrul Muzeului a participat şi la Tîrgul de Turism din Bucureşti. ,,Între 22-25 februarie, Muzeul Ţării Făgăraşului a participat la Tîrgul de Turism al României unde a fost promovată Cetatea. Din delegaţie au făcut parte specialişti ai Muzeului, iar prin participarea la aceste tîrguri încercăm atragerea firmelor de turism care nu ne cunoşteau şi nu ştiau că la Făgăraş este o cetate care are atît de mult de oferit, iar rezultatele s-au văzut prin creşterea numărului de turişti“ a mai spus Elena Băjenaru.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 571 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103668

Informatii utileZiare