Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Poligon de antrenament la Făgăraş Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:33

 

     În incinta Detaşamentului de Pompieri Făgăraş a fost amenajat un poligon de antrenament unde s-au realizat deja primele antrenamente. Este vorba despre două conbtainere în care se studiază fenomenele termice extreme, flashover şi backdraft. Obiectivul reprezintă finalizarea unui proiect mai vechi al ISU Braşov. Scopul poligonului este de a recunoaşte pe timpul intervenţiilor care este stadiul de dezvoltare al unui incendiu, iar în funcţie de acesta se stabileşte tactica de intervenţie ce trebuie adoptată, respectiv una defensivă sau una ofensivă. ,,Prin antrenamentele ce se vor desfăşura încercăm să anticipăm posibilitatea de dezvoltare a unui incendiu astfel încît pe timpul intervenţiilor la care participăm să fim capabili să ne protejăm de evoluţia rapidă şi surprinzătoare a focului. Cu sprijinul unor colegi din cadrul ISU Suceava, col. (r) Sorin Popovici şi plutonier major Bogdan Popovici au început primele antrenamente” a prezentat într-un comunicat de presă ISU Braşov.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 615 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103673

Informatii utileZiare