Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie Boca Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:24

 

 

     Magazinele şi-au pregătit de mai bine de o săptămînă ofertele pentru 1 Martie, iar rafurile sînt pline cu o paletă variată de mărţişoare pentru toate buznarele. Primăria Făgăraş a investit în căsuţe din lemn în care comercianţii să vîndă mărţişoare, acestea fiind amplasate în piaţa din faţa primăriei. Şi la Izvorul Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, negustorii şi-au îmbogăţit ofertele de suveniruri şi cu mărţişoare. Ilie Kugler din Victoria pregăteşte pe loc mărţişoare în funcţie de dorinţele clientului. Unii turişti au cerut mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie, iar comerciantul le-a confecţionat pe loc. ,,Putem lua un breloc cu Părintele, îi ataşăm un şnur alb cu roşu pe care îl avem deja la vînzare şi mărţişorul este gata. Se poate vinde cu 3-4 lei şi eu îmi scot investiţia” a spus Ilie Kugler care vinde suveniruri într-o căbănuţă închiriată de la Primăria Drăguş pe platoul de lîngă Izvorul Părintelui Arsenie Boca. La Izvor traficul a fost foarte redus în sezonul rece, doar sîmbăta şi duminica sînt mai mulţi turişti care vin să se închine şi să ia apă. ,,Cel mai bine trec obiectele legate de Părintele Arsenie. Pelerinii care vin la Izvor trec şi pe la căbănuţe să-şi cumpere cîte o amintire. Eu pictez în ulei chipul Părintelui pe diferite obiecte, piatră, lemn. Într-o zi fac două picturi care au trecere la pelerini. Le voi transforma în mărţişoare dacă persoanele care vin aici îmi cer. Oamenii cred că aceste obiecte cumpărate de la noi îi ajută” a mai spus comerciantul din Victoria.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 542 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273091

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare