Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie Boca Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:24

 

 

     Magazinele şi-au pregătit de mai bine de o săptămînă ofertele pentru 1 Martie, iar rafurile sînt pline cu o paletă variată de mărţişoare pentru toate buznarele. Primăria Făgăraş a investit în căsuţe din lemn în care comercianţii să vîndă mărţişoare, acestea fiind amplasate în piaţa din faţa primăriei. Şi la Izvorul Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, negustorii şi-au îmbogăţit ofertele de suveniruri şi cu mărţişoare. Ilie Kugler din Victoria pregăteşte pe loc mărţişoare în funcţie de dorinţele clientului. Unii turişti au cerut mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie, iar comerciantul le-a confecţionat pe loc. ,,Putem lua un breloc cu Părintele, îi ataşăm un şnur alb cu roşu pe care îl avem deja la vînzare şi mărţişorul este gata. Se poate vinde cu 3-4 lei şi eu îmi scot investiţia” a spus Ilie Kugler care vinde suveniruri într-o căbănuţă închiriată de la Primăria Drăguş pe platoul de lîngă Izvorul Părintelui Arsenie Boca. La Izvor traficul a fost foarte redus în sezonul rece, doar sîmbăta şi duminica sînt mai mulţi turişti care vin să se închine şi să ia apă. ,,Cel mai bine trec obiectele legate de Părintele Arsenie. Pelerinii care vin la Izvor trec şi pe la căbănuţe să-şi cumpere cîte o amintire. Eu pictez în ulei chipul Părintelui pe diferite obiecte, piatră, lemn. Într-o zi fac două picturi care au trecere la pelerini. Le voi transforma în mărţişoare dacă persoanele care vin aici îmi cer. Oamenii cred că aceste obiecte cumpărate de la noi îi ajută” a mai spus comerciantul din Victoria.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 620 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103673

Informatii utileZiare