Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie Boca Email
Luni, 26 Februarie 2018 18:24

 

 

     Magazinele şi-au pregătit de mai bine de o săptămînă ofertele pentru 1 Martie, iar rafurile sînt pline cu o paletă variată de mărţişoare pentru toate buznarele. Primăria Făgăraş a investit în căsuţe din lemn în care comercianţii să vîndă mărţişoare, acestea fiind amplasate în piaţa din faţa primăriei. Şi la Izvorul Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, negustorii şi-au îmbogăţit ofertele de suveniruri şi cu mărţişoare. Ilie Kugler din Victoria pregăteşte pe loc mărţişoare în funcţie de dorinţele clientului. Unii turişti au cerut mărţişoare cu chipul Părintelui Arsenie, iar comerciantul le-a confecţionat pe loc. ,,Putem lua un breloc cu Părintele, îi ataşăm un şnur alb cu roşu pe care îl avem deja la vînzare şi mărţişorul este gata. Se poate vinde cu 3-4 lei şi eu îmi scot investiţia” a spus Ilie Kugler care vinde suveniruri într-o căbănuţă închiriată de la Primăria Drăguş pe platoul de lîngă Izvorul Părintelui Arsenie Boca. La Izvor traficul a fost foarte redus în sezonul rece, doar sîmbăta şi duminica sînt mai mulţi turişti care vin să se închine şi să ia apă. ,,Cel mai bine trec obiectele legate de Părintele Arsenie. Pelerinii care vin la Izvor trec şi pe la căbănuţe să-şi cumpere cîte o amintire. Eu pictez în ulei chipul Părintelui pe diferite obiecte, piatră, lemn. Într-o zi fac două picturi care au trecere la pelerini. Le voi transforma în mărţişoare dacă persoanele care vin aici îmi cer. Oamenii cred că aceste obiecte cumpărate de la noi îi ajută” a mai spus comerciantul din Victoria.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 605 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207458

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare