Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Cei mai mulţi şomeri nu au studii medii
Cei mai mulţi şomeri nu au studii medii Email
Marţi, 13 Februarie 2018 08:04

     Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finele lunii decembrie 2017 a fost de 2,80%, în uşoară scădere faţă de valoarea acesteia înregistratăla finele lunii noiembrie 2017, care a fost de 2,83%. 7.353 de persoane erau înregistrate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov ca fiind în căutarea unui loc de muncă, în luna decembrie. Din cei peste 7.300 de şomeri, 1.131 primesc ajutor de şomaj. Cei mai mulţi dintre şomeri vin din mediul rural, 5.489 de persoane, în timp ce din mediul urban sînt 1864 persoane. În funcţie de nivelul studiilor, majoritatea persoanelor indemnizate (care primesc ajutor de şomaj) aflate în evidenţa AJOFM Braşov continuă să fie cele fără studii medii, 45%, studii medii au 35% şi studii superioare, 20%. Grupa de vîrstă din rîndul căreia se înregistrează cei mai mulţi şomeri indemnizaţi este cea cuprinsă între 40 – 49 de ani, cu 29% din numărul persoanelor aflate în evidenţa Agenţiei, urmată de grupa de vîrstă cuprinsă între 50 – 55 ani, cu un procentaj de 23%.

 Persoanele de peste 55 de ani dintre cei care primesc indemnizaţie sînt în procent de 20%. Categoria persoanelor cu vîrsta 30-39 ani reprezintă 16% din numărul total de persoane înregistrate la AJOFM Braşov, iar grupa de vîrstă de pînă în 29 de ani reprezintă 12% din totalul persoanelor înregistrate. Cei mai mulţi şomeri fără indemnizaţii sînt cei fără studii medii, 95%, iar cei cu studii superioare doar 1%. Şomerii neindemnizaţi cu vîrstele cuprinse între 30-39 ani reprezintă 26%, urmată de categoria de vîrstă 40-49 de ani , cu 24%, de până în 29 de ani reprezintă 23%, peste 55 de ani, 15% iar categoria persoanelor cu vîrsta cuprinsă între 50 – 55 ani reprezintă 12%.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 663 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 749
Număr afişări conţinut : 4040561

Informatii utileZiare