Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale „Nu există salariu mai mare ca cel al viceprimarului“
„Nu există salariu mai mare ca cel al viceprimarului“ Email
Luni, 12 Februarie 2018 18:53

 

spune primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu

     Vineri, 9 februarie a.c., primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut precizări legate de nivelul de salarizare al funcţionarilor din Primăria Municipiului Făgăraş. Conform declaraţiilor edilului şef, salariile angajaţilor municipalităţii respectă cadrul legal, fără a depăşi în nicio situaţie limitele prevăzute de actele normative în vigoare. ,,Salariul meu este de 12.000 lei, fiind cel mai mare din primărie. Scăzînd contribuţiile, netul este de 6.700 lei. Salariul viceprimarului este de 10.755 lei, iar netul 5.900 lei. Următoarele salarii scad: administrator 5.800 lei, secretar 5.700 lei. Vreau să vă spun că 45% din salariul brut reprezintă contribuţii către stat. Repet, nu există salarii mai mari decît cel al viceprimarului. Trebuie să informăm populaţia, şi din acest motiv am precizat salariul net. Conform legii, primarul şi viceprimarul au dreptul să-şi majoreze salariile cu 25% dacă au contracte europene. Nu a fost cazul la Primăria Făgăraş, cu toate că derulăm multe proiecte europene“, a spus primarul Gheorghe Sucaciu. 


Multe proiecte
 

     Primăria Făgăraş are o serie de proiecte ce vor fi derulate în cursul anului 2018. Sursele de finanţare vor fi bugetul local, PNDL, Programul Operaţional Regional şi fondurile europene. ,,Începînd cu luna martie a.c., vom începe lucrări de asfaltare şi de canalizare pe strada Salcîmilor. Prin Programul Operaţional Regional se vor executa lucrări la Cetatea Făgăraşului. Se vor realiza proiecte de infrastructură în valoare de 30 de milioane de euro, pentru alei pietonale, pistă biciclete şi semaforizare modernă. Iluminatul public va fi modernizat prin lucrări de extindere şi eficientizare, valoarea fiind de 7 milioane euro. La Şc. Gen. 2 se va construi o sală de sport, iar în parc, la ştrandul municipal, vrem să realizăm un bazin semiolimpic. Şi la spital se vor executa lucrări de modernizare şi va fi ridicat un corp nou de clădire“, a mai spus primarul Gheorghe Sucaciu.

Nu se măresc taxele şi impozitele
 

     ,,În acest an bugetul local este mai mic cu 10 milioane lei. Din aceşti bani trebuie să asigurăm curăţenia oraşului, să finanţăm clubul sportiv, muzeul, casa de cultură, evenimentele din municipiu şi ADP-ul. Nu am mărit taxele şi impozitele locale. Avem de încasat foarte mulţi bani de la societăţi comerciale care, dacă nu se vor conforma, vor fi executate silit. Am oferit şi posibilitatea de plată eşalonată, dar datoriile către buget ale acestor societăţi nu au fost stinse. Dacă am reuşi încasarea datoriilor doar de pe platforma chimică, nu am avea probleme“, a mai spus primarul Sucaciu.

Concurs la Poliţia Locală
 

     În perioada următoare toţi poliţiştii locali vor fi testaţi. ,,Concursul de la Poliţia Locală este serios. Candidaţii trebuie să îndeplinească toate condiţiile, să treacă de proba psihologică şi proba sportivă. Concursul este concurs. Cine este capabil va fi admis“ a mai spus primarul Sucaciu. (C.T.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 612 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4182719

Informatii utileZiare