Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale „Nu există salariu mai mare ca cel al viceprimarului“
„Nu există salariu mai mare ca cel al viceprimarului“ Email
Luni, 12 Februarie 2018 18:53

 

spune primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu

     Vineri, 9 februarie a.c., primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut precizări legate de nivelul de salarizare al funcţionarilor din Primăria Municipiului Făgăraş. Conform declaraţiilor edilului şef, salariile angajaţilor municipalităţii respectă cadrul legal, fără a depăşi în nicio situaţie limitele prevăzute de actele normative în vigoare. ,,Salariul meu este de 12.000 lei, fiind cel mai mare din primărie. Scăzînd contribuţiile, netul este de 6.700 lei. Salariul viceprimarului este de 10.755 lei, iar netul 5.900 lei. Următoarele salarii scad: administrator 5.800 lei, secretar 5.700 lei. Vreau să vă spun că 45% din salariul brut reprezintă contribuţii către stat. Repet, nu există salarii mai mari decît cel al viceprimarului. Trebuie să informăm populaţia, şi din acest motiv am precizat salariul net. Conform legii, primarul şi viceprimarul au dreptul să-şi majoreze salariile cu 25% dacă au contracte europene. Nu a fost cazul la Primăria Făgăraş, cu toate că derulăm multe proiecte europene“, a spus primarul Gheorghe Sucaciu. 


Multe proiecte
 

     Primăria Făgăraş are o serie de proiecte ce vor fi derulate în cursul anului 2018. Sursele de finanţare vor fi bugetul local, PNDL, Programul Operaţional Regional şi fondurile europene. ,,Începînd cu luna martie a.c., vom începe lucrări de asfaltare şi de canalizare pe strada Salcîmilor. Prin Programul Operaţional Regional se vor executa lucrări la Cetatea Făgăraşului. Se vor realiza proiecte de infrastructură în valoare de 30 de milioane de euro, pentru alei pietonale, pistă biciclete şi semaforizare modernă. Iluminatul public va fi modernizat prin lucrări de extindere şi eficientizare, valoarea fiind de 7 milioane euro. La Şc. Gen. 2 se va construi o sală de sport, iar în parc, la ştrandul municipal, vrem să realizăm un bazin semiolimpic. Şi la spital se vor executa lucrări de modernizare şi va fi ridicat un corp nou de clădire“, a mai spus primarul Gheorghe Sucaciu.

Nu se măresc taxele şi impozitele
 

     ,,În acest an bugetul local este mai mic cu 10 milioane lei. Din aceşti bani trebuie să asigurăm curăţenia oraşului, să finanţăm clubul sportiv, muzeul, casa de cultură, evenimentele din municipiu şi ADP-ul. Nu am mărit taxele şi impozitele locale. Avem de încasat foarte mulţi bani de la societăţi comerciale care, dacă nu se vor conforma, vor fi executate silit. Am oferit şi posibilitatea de plată eşalonată, dar datoriile către buget ale acestor societăţi nu au fost stinse. Dacă am reuşi încasarea datoriilor doar de pe platforma chimică, nu am avea probleme“, a mai spus primarul Sucaciu.

Concurs la Poliţia Locală
 

     În perioada următoare toţi poliţiştii locali vor fi testaţi. ,,Concursul de la Poliţia Locală este serios. Candidaţii trebuie să îndeplinească toate condiţiile, să treacă de proba psihologică şi proba sportivă. Concursul este concurs. Cine este capabil va fi admis“ a mai spus primarul Sucaciu. (C.T.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 701 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 749
Număr afişări conţinut : 4040589

Informatii utileZiare