Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Locuinţe vîndute Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 15:03

      Primăria Victoria a vîndut, în 2017, din fondul locativ al oraşului 19 locuinţe din care 6 apartamente cu două camere şi 13 camere în blocurile de nefamilişti. Preţul cerut de edilii locali a fost stabilit de experţi şi aprobat de Legislativ care a stabilit şi criteriile în baza cărora se pot vinde aceste locuinţe. Au avut drept de preemţiune la cumpărare chiriaşii care nu aveau datorii la plata chiriei şi la utilităţi. Dosarul solicitantului trebuia să cuprindă certificatul de neurmărire fiscală eliberat de primărie, adeverinţă de venit şi o declaraţie notarială prin care se dovedea că nu au dobîndit sau înstrăinat o locuinţă după 1990. Plata locuinţei cumpărate necesita, conform HCL, un avans de 10 % din valoare, iar diferenţa distribuită în rate lunare extinse pe 2 ani. Apartamentele vîndute sînt pe străzile G.Coşbuc, Viitorului, Albota şi Primăverii. Cel mai scump apartament, 3.180 euro, a fost pe strada Albota, iar cel mai ieftin apartament a fost pe strada Viitorului, 1016,79 euro.

 Cele 13 camere care au ajuns la noii proprietari se află în blocurile de nefamilişti de pe străzile Salcîmilor, Libertăţii, Stadionului şi Muncii. Camerele din blocurile nr. 12 şi 20 de pe strada Stadionului s-au vîndut cu sume cupinse de la 866 pînă la 900 de euro, cele din blocurile de pe străzile Salcîmilor şi Libertăţii s-au vîndul cu sume de la 1.000 euro la 1.053 euro, iar pe strada Muncii o cameră cu bucătărie s-a vîndut cu 982 euro.

10 lei/lună, chirie pentru partide
 

     Primăria Victoria a închiriat 121 de locuinţe din fondul locativ din care 34 apartamente şi 87 camere, chiriile percepute fiind modice. Cea mai mică sumă lunară o plătesc chiriaşii de pe strada Muncii, în valoare de 23 lei. Pe strada Muncii au fost închiriate 23 de camere. În zona Pieţii, chiriile sînt mai mari, 110 lei/lună pentru un apartament.
     Pentru o cameră în blocurile de nefamilişti de pe străzile Libertăţii şi Stadionului chiria nu depăşeşte 49 lei, iar pentru un apartament pe strada Viitorului chiria este de 39 lei/lună. Avantajate sînt însă partidele politice care plătesc cele mai mici chirii, 10 lei/lună. În această situaţie sînt PNL, PSD, ALDE şi PER, organizaţii care au primit spaţii din fondul locativ al oraşului. Tot în spaţii publice funcţionează şi Administraţia Finanţelor Publice, Salvamont şi Crucea Roşie, în cazul lor, folosinţa fiind gratuită. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 607 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103672

Informatii utileZiare