Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Locuinţe vîndute Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 15:03

      Primăria Victoria a vîndut, în 2017, din fondul locativ al oraşului 19 locuinţe din care 6 apartamente cu două camere şi 13 camere în blocurile de nefamilişti. Preţul cerut de edilii locali a fost stabilit de experţi şi aprobat de Legislativ care a stabilit şi criteriile în baza cărora se pot vinde aceste locuinţe. Au avut drept de preemţiune la cumpărare chiriaşii care nu aveau datorii la plata chiriei şi la utilităţi. Dosarul solicitantului trebuia să cuprindă certificatul de neurmărire fiscală eliberat de primărie, adeverinţă de venit şi o declaraţie notarială prin care se dovedea că nu au dobîndit sau înstrăinat o locuinţă după 1990. Plata locuinţei cumpărate necesita, conform HCL, un avans de 10 % din valoare, iar diferenţa distribuită în rate lunare extinse pe 2 ani. Apartamentele vîndute sînt pe străzile G.Coşbuc, Viitorului, Albota şi Primăverii. Cel mai scump apartament, 3.180 euro, a fost pe strada Albota, iar cel mai ieftin apartament a fost pe strada Viitorului, 1016,79 euro.

 Cele 13 camere care au ajuns la noii proprietari se află în blocurile de nefamilişti de pe străzile Salcîmilor, Libertăţii, Stadionului şi Muncii. Camerele din blocurile nr. 12 şi 20 de pe strada Stadionului s-au vîndut cu sume cupinse de la 866 pînă la 900 de euro, cele din blocurile de pe străzile Salcîmilor şi Libertăţii s-au vîndul cu sume de la 1.000 euro la 1.053 euro, iar pe strada Muncii o cameră cu bucătărie s-a vîndut cu 982 euro.

10 lei/lună, chirie pentru partide
 

     Primăria Victoria a închiriat 121 de locuinţe din fondul locativ din care 34 apartamente şi 87 camere, chiriile percepute fiind modice. Cea mai mică sumă lunară o plătesc chiriaşii de pe strada Muncii, în valoare de 23 lei. Pe strada Muncii au fost închiriate 23 de camere. În zona Pieţii, chiriile sînt mai mari, 110 lei/lună pentru un apartament.
     Pentru o cameră în blocurile de nefamilişti de pe străzile Libertăţii şi Stadionului chiria nu depăşeşte 49 lei, iar pentru un apartament pe strada Viitorului chiria este de 39 lei/lună. Avantajate sînt însă partidele politice care plătesc cele mai mici chirii, 10 lei/lună. În această situaţie sînt PNL, PSD, ALDE şi PER, organizaţii care au primit spaţii din fondul locativ al oraşului. Tot în spaţii publice funcţionează şi Administraţia Finanţelor Publice, Salvamont şi Crucea Roşie, în cazul lor, folosinţa fiind gratuită. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 603 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207462

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare