Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Start Up Nation blocat Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 15:00

      Sperau ca firmele pe care le-au înfiinţat în 2017 să funcţioneze, dar proiectele depuse la programul Start Up Nation sînt blocate în continuare la Fondul de Garantare şi Fondul de Contragarantare. La nivelul judeţului Braşov au fost aprobate 33 de proiecte, dar pînă la ora actuală niciunul n-a primit banii în cont pentru dezvoltarea afacerii. Proiectele aşteaptă aprobarea creditelor, un total de 5 milioane de lei. La nivel naţional au fost aprobate 8500 de proiecte, suma maximă prevăzută pentru un proiect fiind de 40.000 de euro (200.000 lei) cu condiţia să înfiinţeze cel puţin 2 noi locuri de muncă pe care să de plătească timp de 3 ani.

 Cu toate că antreprenorii critică derularea programului, reprezentanţii Ministerului de resort spun că este cel mai bun program de pînă acum. Pe de altă parte, beneficiarii programului sînt convinşi că fondurile de garantare nu au bani şi prin urmare caută tot de lul de motive pentru a amîna aprobarea deconturilor şi virarea banilor. ,,Blocajul a survenit din cauza dobînzii de la Fondul de Contragarantare, o micşorare de la 3,8% la 3,4%” a explicat reprezentantul Fondului de Garantare antreprenorilor la întîlnirea organizată săptămîna trecută la Braşov. Directorul Agenţiei pentru IMM-uri, Florin Luca, dă vina pe modul în care antreprenorii îşi prezintă dosarele. ,,Dosarele trebuie să fie organizate riguros, aşa cum cere legea, în caz contrar le respingem. Este cel mai permisiv program de finanțare de pînă acum din România, iar regulile nu se schimbă în timpul jocului”, a declarat Florin Luca. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 602 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207452

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare