Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Start Up Nation blocat Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 15:00

      Sperau ca firmele pe care le-au înfiinţat în 2017 să funcţioneze, dar proiectele depuse la programul Start Up Nation sînt blocate în continuare la Fondul de Garantare şi Fondul de Contragarantare. La nivelul judeţului Braşov au fost aprobate 33 de proiecte, dar pînă la ora actuală niciunul n-a primit banii în cont pentru dezvoltarea afacerii. Proiectele aşteaptă aprobarea creditelor, un total de 5 milioane de lei. La nivel naţional au fost aprobate 8500 de proiecte, suma maximă prevăzută pentru un proiect fiind de 40.000 de euro (200.000 lei) cu condiţia să înfiinţeze cel puţin 2 noi locuri de muncă pe care să de plătească timp de 3 ani.

 Cu toate că antreprenorii critică derularea programului, reprezentanţii Ministerului de resort spun că este cel mai bun program de pînă acum. Pe de altă parte, beneficiarii programului sînt convinşi că fondurile de garantare nu au bani şi prin urmare caută tot de lul de motive pentru a amîna aprobarea deconturilor şi virarea banilor. ,,Blocajul a survenit din cauza dobînzii de la Fondul de Contragarantare, o micşorare de la 3,8% la 3,4%” a explicat reprezentantul Fondului de Garantare antreprenorilor la întîlnirea organizată săptămîna trecută la Braşov. Directorul Agenţiei pentru IMM-uri, Florin Luca, dă vina pe modul în care antreprenorii îşi prezintă dosarele. ,,Dosarele trebuie să fie organizate riguros, aşa cum cere legea, în caz contrar le respingem. Este cel mai permisiv program de finanțare de pînă acum din România, iar regulile nu se schimbă în timpul jocului”, a declarat Florin Luca. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 535 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273091

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare