Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Start Up Nation blocat Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 15:00

      Sperau ca firmele pe care le-au înfiinţat în 2017 să funcţioneze, dar proiectele depuse la programul Start Up Nation sînt blocate în continuare la Fondul de Garantare şi Fondul de Contragarantare. La nivelul judeţului Braşov au fost aprobate 33 de proiecte, dar pînă la ora actuală niciunul n-a primit banii în cont pentru dezvoltarea afacerii. Proiectele aşteaptă aprobarea creditelor, un total de 5 milioane de lei. La nivel naţional au fost aprobate 8500 de proiecte, suma maximă prevăzută pentru un proiect fiind de 40.000 de euro (200.000 lei) cu condiţia să înfiinţeze cel puţin 2 noi locuri de muncă pe care să de plătească timp de 3 ani.

 Cu toate că antreprenorii critică derularea programului, reprezentanţii Ministerului de resort spun că este cel mai bun program de pînă acum. Pe de altă parte, beneficiarii programului sînt convinşi că fondurile de garantare nu au bani şi prin urmare caută tot de lul de motive pentru a amîna aprobarea deconturilor şi virarea banilor. ,,Blocajul a survenit din cauza dobînzii de la Fondul de Contragarantare, o micşorare de la 3,8% la 3,4%” a explicat reprezentantul Fondului de Garantare antreprenorilor la întîlnirea organizată săptămîna trecută la Braşov. Directorul Agenţiei pentru IMM-uri, Florin Luca, dă vina pe modul în care antreprenorii îşi prezintă dosarele. ,,Dosarele trebuie să fie organizate riguros, aşa cum cere legea, în caz contrar le respingem. Este cel mai permisiv program de finanțare de pînă acum din România, iar regulile nu se schimbă în timpul jocului”, a declarat Florin Luca. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 631 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103673

Informatii utileZiare