Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Deszăpezirea bat-o vina! Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 19:53

      Cel mai discutat subiect din şedinţa ordinară a CL Victoria desfăşurată joi, 25 ianuarie a.c., a fost modul în care se face deszăpezirea pe raza oraşului. Timp de o oră s-au împărţit critici, s-au găsit vinovaţi, ca în final toată lumea să ajungă la o singură concluzie: lipsa utilajelor şi necesitatea achiziţionării de utilaje de deszăpezire. Lipsa dotărilor de la SC Victoria Parc Industrial SRL, societatea care gestionează lucrările de deszăpezire, a făcut ca circulaţia pe străzile din Victoria

 să fie îngreunată. Conform unei mai vechi hotărîri de consiliu, atît cetăţenii, dar şi firmele trebuie să se implice, ei avînd obligaţia să-şi deszăpezească spaţiile din jurul blocurilor, intrările în magazine şi instituţii, parcările. Modul în care se gestionează deszăpezirea la Victoria nu îi mulţumeşte nici pe primarul Gheorghe Cristian, nici pe consilierii locali şi nici pe cei din conducerea societăţii Parc Industrial. 


- ,,Această problemă a fost dureroasă, toţi am fost înjuraţi, începînd cu administratorul de la SC Victoria Parc, apoi, primarul, viceprimarul şi consilierii locali. Cred că şi noi avem o vină, trebuia să ne implicăm, regulamentul societăţii trebuie modificat ca lucrurile să meargă mai bine. Nu s-a gestionat bine această situaţie, cu toate că administratorul de la SC Victoria Parc ne-a asigurat că societatea este pregătită pentru iarnă. Dar după ce a nins într-o noapte, străzile n-au fost practicabile" a spus consilierul Timotei Stînea Valentin.
- ,,Eu nu sînt de acord cu ce a spus colegul, noi nu avem nicio vină, i-am cerut administratorului să vină în consiliul local cu un plan şi nu a venit. La ultima şedinţă i-am mărit salariul, iar acum îl criticăm?" a spus consilierul local Ioan Miclea.
- ,,Am încercat să gestionăm cît mai bine această situaţie, la poliţie nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier, deci nu este cazul să exagerăm. Am convocat comitetul de situaţii de criză, cînd am văzut că nu fac faţă cu utilajele cei de la SC Victoria Parc Industrial SRL. Am apelat la instituţiile din oraş şi aţi văzut utilajele mari pe străzi. S-a circulat decent şi vreau să ţineţi cont că este iarnă, cantitatea de zăpadă este mare. Pentru a evita astfel de situaţii, în acest an am prins bani în buget pentru a achiziţiona un utilaj pentru deszăpezire. Am intervenit în cazul persoanelor care ne-au solicitat ajutorul pentru a ieşi din parcări cu maşinile. Prima dată s-a intervenit pe străzile principale, s-au curăţat intrările în instituţii, apoi la Salvare, după care s-a trecut la deszăpezirea străzilor lăturalnice" a spus primarul Gheorghe Cristian.
- ,,Am auzit păreri şi păreri. Consider că sînt deficienţe şi se poate lucra mult mai bine. A nins foarte mult, nu s-a curăţat des zăpada şi apoi a încheţat. Au fost utilaje pe străzi sîmbătă, duminică, dar nici oamenii nu au ieşit cu lopata să-şi cureţe parcările şi intrările în blocuri. Locuitorii au această obligaţie, firmele la fel iar angajaţii primăriei trebuiau să bată la uşile oamenilor pentru a-i scoate la deszăpezit. Am 70 de ani, dar numai eu curăţ zăpada din parcare şi de pe trotuar, ceilalţi vecini nu ies cu lopata. Repet, cetăţenii au obligaţia să deszăpezească parcările. Trebuie să fim realişti, să vedem cine a greşit, iar cetăţenii să participe la aceste acţiuni" a spus consilierul Alexandru Lup.
- ,,Există tehnologie, s-a anunţat că ninge, a nins, utilajele trebuiau să meargă în continuu şi nu se ajungea într-o astfel de situaţie. Încercaţi să obţineţi fonduri europene pentru a achiziţiona echipamente de deszăpezire. Faceţi ceva să fie mai bine" a spus sconsilierul local, preotul paroh Octavian Smădu.
- ,,Nu vreau să scuz activitatea societăţii, ne asumăm tot ce s-a întîmplat, dar nu am făcut faţă cu utilajele noastre. S-a intervenit şi manual şi cu utilajele. Au fost străzi unde utilajele nu au putut interveni din cauza maşinilor parcate pe stradă. Am consumat 180 de litri de motorină în 12 ore, toată cantitatea pe care o aveam în depozit. Am intervenit şi cu sare şi cu nisip. Cantitatea consumată de antiderapant a fost o tonă şi jumătate de sare şi 15 - 18 mc de nisip. Noi am făcut tot ce am putut cu utilajele din dotare" a spus consilierul local Adrian Ivan care este angajat la SC Victoria Parc Industrial. (Carla TATU)
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |30-01-2018 17:16:23
Cica "s-a circulat decent..."...hm...a naibii decenta...
cetatean nemultumit   |30-01-2018 17:17:00
Bine ca i-ati marit salariul, ca treaba si-o face...la vara.
locuitor Victoria   |30-01-2018 17:17:59
Mai angajati un salariat, poate, poate va fi mai bine.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 557 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273095

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare