Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Cresc lefurile unor poliţişti Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 19:51

      Lefurile poliţiştilor vor creşte începînd cu 1 februarie 2018 prin majorarea unor sporuri . MAI va asigura de la bugetul propriu o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la 5 % la 10% pentru 28.000 de poliţişti. În rîndul poliţiştilor care vor beneficia de sporuri majorate vor fi cei care participă la acţiuni speciale, cei cu atribuţii pentru cercetarea la faţa locului: judiciarişti, criminalişti, pirotehnişti, conductori câini, etc. În plus, începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii. În anul 2017 au intrat în sistem 6.629 de oameni: 3.477 din sursă externă (din care 3.211 agenţi/subofiţeri în primăvara anului 2017), 1.080 agenţi/subofiţeri reprezentînd promoţia şcolilor din luna iulie, 565 ofiţeri din Academia de Poliţie, respectiv 1.507 agenţi/subofiţeri, reprezentînd promoţia şcolilor de agenţi şi subofiţeri din luna decembrie.

 În anul 2018 vor intra în sistem peste 7.000 de oameni: 1.800 din sursă externă în luna mai, 700 ofiţeri Academia de Poliţie promoţia iunie 2018, 2.438 agenţi/subofiţeri şcoli promoţia iulie 2018, 2.880 agenţi/subofiţeri şcoli promoţia noiembrie 2018. Şi angajaţii cu funcţii de execuţie din zona operativă a Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră vor beneficia de majorări salariale. Cele mai mici lefuri din MAI sînt de 1.900 de lei şi revin agenţilor şi subofiţerilor care au terminat şcoala în decembrie 2017, la care se adaugă sporuri, venitul net ajungînd la 2.500-2.600 lei. Poliţiştii nu mai beneficiază, începînd cu acest an, de majorarea pentru permanenţa la domiciliu şi care reprezenta 40% din salariul de funcţie. În anul 2018, se va aplica în continuare plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau sărbători legale, menţinându-se şi toate celelalte drepturi de echipament şi hrană. Venitul lunar al angajaţilor MAI este compus dintr-o componentă fixă (solda de funcţie/salariul de funcţie, solda de grad/salariul gradului profesional deţinut, gradaţiile şi, după caz, solda/salariul de comandă) şi una variabilă aferentă drepturilor salariale corespunzătoare condiţiilor de muncă în care se desfăşoară activitatea profesională (muncă de noapte; muncă în repaus săptămânal; condiţii grele de muncă; etc.).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 606 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4103672

Informatii utileZiare