Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Cresc lefurile unor poliţişti Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 19:51

      Lefurile poliţiştilor vor creşte începînd cu 1 februarie 2018 prin majorarea unor sporuri . MAI va asigura de la bugetul propriu o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la 5 % la 10% pentru 28.000 de poliţişti. În rîndul poliţiştilor care vor beneficia de sporuri majorate vor fi cei care participă la acţiuni speciale, cei cu atribuţii pentru cercetarea la faţa locului: judiciarişti, criminalişti, pirotehnişti, conductori câini, etc. În plus, începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii. În anul 2017 au intrat în sistem 6.629 de oameni: 3.477 din sursă externă (din care 3.211 agenţi/subofiţeri în primăvara anului 2017), 1.080 agenţi/subofiţeri reprezentînd promoţia şcolilor din luna iulie, 565 ofiţeri din Academia de Poliţie, respectiv 1.507 agenţi/subofiţeri, reprezentînd promoţia şcolilor de agenţi şi subofiţeri din luna decembrie.

 În anul 2018 vor intra în sistem peste 7.000 de oameni: 1.800 din sursă externă în luna mai, 700 ofiţeri Academia de Poliţie promoţia iunie 2018, 2.438 agenţi/subofiţeri şcoli promoţia iulie 2018, 2.880 agenţi/subofiţeri şcoli promoţia noiembrie 2018. Şi angajaţii cu funcţii de execuţie din zona operativă a Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră vor beneficia de majorări salariale. Cele mai mici lefuri din MAI sînt de 1.900 de lei şi revin agenţilor şi subofiţerilor care au terminat şcoala în decembrie 2017, la care se adaugă sporuri, venitul net ajungînd la 2.500-2.600 lei. Poliţiştii nu mai beneficiază, începînd cu acest an, de majorarea pentru permanenţa la domiciliu şi care reprezenta 40% din salariul de funcţie. În anul 2018, se va aplica în continuare plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau sărbători legale, menţinându-se şi toate celelalte drepturi de echipament şi hrană. Venitul lunar al angajaţilor MAI este compus dintr-o componentă fixă (solda de funcţie/salariul de funcţie, solda de grad/salariul gradului profesional deţinut, gradaţiile şi, după caz, solda/salariul de comandă) şi una variabilă aferentă drepturilor salariale corespunzătoare condiţiilor de muncă în care se desfăşoară activitatea profesională (muncă de noapte; muncă în repaus săptămânal; condiţii grele de muncă; etc.).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 602 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207460

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare