Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Comunicat Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 18:17

      Asociaţia Păstrăvarii Făgăraşului anunţă începerea proiectului „STRATEGIA PĂSTRĂVARII FĂGĂRAŞULUI-2020“ finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, Prioritatea Uniunii PU4-Creşterea gradului de ocupare a forţei de munca şi sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.2-Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunităţii (inclusiv costuri de funcţionare şi animare)-Implementarea strategiilor de dezvoltare locala pentru pescuit, în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr. 92/ 2017 încheiat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Direcţia Generală de Pescuit Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime. Valoarea totală alocată implementării Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii este de 14.380.573,32 lei, din care: 

- 8.911.479,99 lei valoare alocată implementării proiectelor din POPAM
- 5.469.093,33 lei cofinanţare beneficiari în cadrul măsurilor din strategie.
Proiectul se va implementa in perioada 2017-2023, în teritoriul eligibil format din comunele Beclean, Mîndra, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Şercaia, Voila, Şinca, Dumbrăviţa, Hălchiu, Viştea şi o parte a municipiului Făgăraş.
OBIECTIVUL GENERAL al strategiei este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi porirea coeziunii teritoriale prin promovarea creşterii economice, a incluziunii sociale şi a creării de locuri de muncă şi furnizarea de sprijin pentru creşterea şanselor de angajare şi a mobilităţii forţei de muncă în cadrul comunităţii din partea de nord a munţilor Făgăraş dependente de acvacultură, inclusiv diversificarea.
REZULTATE AŞTEPTATE: Crearea a cel puţin 5 locuri noi de muncă şi menţinerea a 100 locuri de muncă.
MĂSURILE prin care se implementează Strategia de dezvoltare locală a Asociaţiei Păstrăvarii Făgăraşului sînt:
Măsura 1:Dezvoltare şi competitivitate economică
Măsura 2:Formare profesională
Măsura3:Diversificarea activităţilor, crearea de locuri de muncă în afara sectorului
pescăresc
Măsura4: Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protectie a mediului
Date de contact: telefon +40 268 21 24 61,
e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,
pagina web: www.pastravariifagarasului.ro.
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 603 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207455

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare