Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Comunicat Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 18:17

      Asociaţia Păstrăvarii Făgăraşului anunţă începerea proiectului „STRATEGIA PĂSTRĂVARII FĂGĂRAŞULUI-2020“ finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, Prioritatea Uniunii PU4-Creşterea gradului de ocupare a forţei de munca şi sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.2-Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunităţii (inclusiv costuri de funcţionare şi animare)-Implementarea strategiilor de dezvoltare locala pentru pescuit, în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr. 92/ 2017 încheiat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Direcţia Generală de Pescuit Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime. Valoarea totală alocată implementării Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii este de 14.380.573,32 lei, din care: 

- 8.911.479,99 lei valoare alocată implementării proiectelor din POPAM
- 5.469.093,33 lei cofinanţare beneficiari în cadrul măsurilor din strategie.
Proiectul se va implementa in perioada 2017-2023, în teritoriul eligibil format din comunele Beclean, Mîndra, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Şercaia, Voila, Şinca, Dumbrăviţa, Hălchiu, Viştea şi o parte a municipiului Făgăraş.
OBIECTIVUL GENERAL al strategiei este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi porirea coeziunii teritoriale prin promovarea creşterii economice, a incluziunii sociale şi a creării de locuri de muncă şi furnizarea de sprijin pentru creşterea şanselor de angajare şi a mobilităţii forţei de muncă în cadrul comunităţii din partea de nord a munţilor Făgăraş dependente de acvacultură, inclusiv diversificarea.
REZULTATE AŞTEPTATE: Crearea a cel puţin 5 locuri noi de muncă şi menţinerea a 100 locuri de muncă.
MĂSURILE prin care se implementează Strategia de dezvoltare locală a Asociaţiei Păstrăvarii Făgăraşului sînt:
Măsura 1:Dezvoltare şi competitivitate economică
Măsura 2:Formare profesională
Măsura3:Diversificarea activităţilor, crearea de locuri de muncă în afara sectorului
pescăresc
Măsura4: Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protectie a mediului
Date de contact: telefon +40 268 21 24 61,
e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,
pagina web: www.pastravariifagarasului.ro.
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 534 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273091

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare