Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Prima pagină
Două tîlhării în ianuarie Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 17:58

 

Pentru bani, un bărbat din Boholţ şi o femeie din Făgăraş au fost victime ale violenţelor unor infractori Autorii tentativelor de tîlhărie au fost adulţi şi o minoră care au fost încarceraţi Infractorii căutau bani de la victimele lor pe care le-au ales la întîmplare


     Ţipetele femeii s-au pierdut între zidurile blocurilor din cartierul Vasile Alecsandr din Făgăraş.

 A fost nevoită să facă faţă singură agresorului venit de niciunde şi care nu s-a înduplecat la rugăminţile ei să n-o rănească. La ora 22.30, nu era nici ţipenie de om în zonă, ca de altfel nici la altă oră din zi. Încurajat de întunericul din zonă (nu este iluminată aleea dintre blocuri) şi de lipsa vreunuin trecător, Ovidiu George Lie de 33 de ani a continuat s-o lovească pe făgărăşeanca de 48 de ani. I-a cerut bani, dar femeia nu avea nici măcar poşeta la ea, aşa cum spune fiul ei. ,,A scăpat odată din mîinile lui şi a fugit. Dar a urmărit-o şi a lovit-o din nou. A tăiat-o cu un cater la gură, buza este despicată” explică tînărul. Faptele sînt confirmate de prim procurorul Făgăraşului, Marlena Dimofte, mai puţin tăietura cu vreun obiect tăios. Victima a scăpat din mîinile agresorului cînd un vecin a auzit ţipete şi a ieşit la geam. Au fost alertaţi poliţiştii printr-un apel la numărul de urgenţă 112. 

 

Arestat pentru 30 de zile
 

     Cercetările au fost demarate în acea seară cînd victima a depus o plîngere la sediul Poliţiei Municipale Făgăraş care s-a ocupat de caz. ,,După vreo 2 zile, am fost la poliţie să văd care este stadiul cercetărilor şi dacă l-au prins pe agresor. Dacă nu va fi prins, eu îl voi găsi şi îl voi pedepsi. Atunci ce vor mai zice poliţiştii? Nu este un om al străzii, am această convingere” a spus joi, 25 ianuarie a.c. fiul victimei. Poliţiştii au anunţat că au un cerc de suspecţi, iar cercetările i-au condos în data de 25 ianuarie la Ovidiu George Lie care a fost reţinut pentru 24 de ore. Vineri, 26 ianuarie a.c., în jurul orelor 11.30, Ovidiu George Lie se afla în drum spre arestul IJP Braşov unde a rămas 24 de ore. Procurorul făgărăşean a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile, solicitare judecată la Judecătoria Făgăraş. ,,Este un bărbat de 33 de ani, O.G.L., cu antecedente penale, fără ocupaţie, din Făgăraş. Infractorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IJP Braşov vineri dimineaţă. Procurorul de caz a propus arestarea autorului pentru 30 de zile, propunere înregistrată la Judecătoria Făgăraş vineri, 26 ianuarie. În urma violenţelor fizice, victima a necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale. Victima nu a fost tăiată, dar a fost muşcată de mînă. Fapta săvîrşită de autor a fost încadrată la tîlhărie calificată” a spus prim-procurorul de la Făgăraş, Rodica Marlena Dimofte. Am solicitat şi comandantului Poliţiei Municipale Făgăraş numele agresorului, dar a refuzat să-l divulge motivînd că sînt date cu caracter personal şi sînt protejate de lege. ,,Cereţi de la IJP Braşov şi dacă ei vă-l dau îl puteţi face public. Chiar nu înţelegeţi? Foarte rău că nu înţelegeţi” a replicat cms Ovidiu Stroie la insistenţele redacţiei de a da publicităţii numele agresorului. Numele complet al bărbatului acuzat de tentativă de tîlhărie calificată a fost obţinut pe surse.

Prima persoană vizată de Lie a scăpat
 

     Ovidiu George Lie a mai agresat o femeie în Făgăraş în urmă cu 3 ani şi a fost condamnat. La data săvîrşirii noii fapte penale, bărbatul îşi ispăşise pedeapsa. Infractorul îşi premeditase fapta. O dovedeşte o altă făgărăşeancă din cartierul Tudor Vladimirescu, zona Penny, care a fost salvată pe ultima sută de metri pentru a nu-i deveni victimă lui Lie. În cazul Anei Maria, infractorul nu apucase să o agreseze fizic, fiind salvată de soţul ei. Mergînd spre centru însă, Lie şi-a găsit o altă victimă, femeia de 48 de ani din V. Alecsandri, singura care se afla în drumul lui. Cauza tîlhăriei au fost banii.

Victima tîlhăriei la Bolholţ
 

     În urmă cu 20 de zile, mai précis în seara de 6 ianuarie, în jurul orelor 20.00, în satul Boholţ din comuna Beclean, un bărbat a fost tîlhărit de trei personae. ,,Trei persoane, doi adulţi şi o minoră, pe fondul consumului de alcool, au intrat în casa unui localnic din Boholţ, în lipsa lui, să sustragă bunuri. Bărbatul locuieşte singur. În timp ce ei căutau a venit acasă victima şi i-a surprins. L-au imobilizat pe bărbat şi l-au bătut. Victima a necesitat 17-19 zile de îngrijiri medicale. N-au găsit bani şi au părăsit imobilul lăsîndu-l pe bărbat legat. A alertat rudele care au sunat la 112. Autorii au fost identificaţi la scurt timp, sînt persoane din satul Boholţ. În data de 7 ianuarie au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi s-a judecat propunerea procurorului de arestare pentru 30 de zile. Fapta agresorilor a fost încadrată la tentativă tîlhărie calificată” a explicat prim-procurorul Marlena Dimofte. Infractorii riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 10 ani. (Lucia BAKI) 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1199 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4275548

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare