Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Fotbalist la ,,Utilajul” şi coordonator la ,,Carpaţi Berivoi”
Fotbalist la ,,Utilajul” şi coordonator la ,,Carpaţi Berivoi” Email
Luni, 08 Ianuarie 2018 19:30

 

Gheorghe Stiniguţă organizează meciurile echipei ,,Carpaţi Berivoi” Culorile Barcelonei preluate de echipa de pe malul Berivoiului

     Un făgărăşean care iubeşte sportul şi care şi-a închinat mai mult de 4 decenii acestuia este Gheorghe Stiniguţă. La 65 de ani ai săi vorbeşte cu pasiune despre fotbal şi despre echipa lui de suflet ,,Carpaţi Berivoi” care activează în Liga a IV-a la nivel judeţean.

 Ca organizator de competiţii la ,,Carpaţi Berivoi”, Gheorghe Stiniguţă cunoaşte toate metehnele acestei competiţii, dar şi cele din fotbalul românesc. L-am întîlnit la Centrul de zi al persoanelor vîrstnice din cartierul Tudor Vladimirescu din Făgăraş unde juca table cu alţi făgărăşenni de vîrsta lui. ,,Să-mi treacă timpul pînă la începerea campionatului de fotbal, vin aici, la Centru, unde fac sport pe scaun” a explicat Gheorghe Stîniguţă.
 

Cantonament la Academia Sâmbăta
 

      La Centrul de zi pentru persoane vîrstnice din Făgăraş se întîlnesc pensionarii din municipiu unde socializează, se distrează şi dezbat cele mai stringente subiecte de politică locală şi naţională, evenimente locale, dar citesc şi presa. Gheorghe Stiniguţă este nelipsit în sezonul rece pentru că, spune el, îşi petrece timpul în mod plăcut. ,,Pînă la începerea campionatului, în martie, vin aici şi joc table. Dar în februarie lotul echipei ,,Carpaţi Berivoi” va merge în cantonament la Sâmbăta de Sus, la Academia de la Mănăstirea Brâncoveanu pentru a ne pregăti de campionat. Echipa noastră este în Liga a IV-a şi a ieşit pe locul 13. Cea mai bună echipă din Ţara Făgăraşului, din această ligă este Viromet Victoria. Este după buget. Lotul nostru care va merge în cantonament este format din 40 de persoane” spune Gheorghe Stiniguţă. 


Antrenamente pe stadionul de la Făgăraş

 

 

 

 

     Echipa de fotbal ,,Carpaţi Berivoi” are vechime pe plan local şi se bazează pe sponsori. Preşedintele asociaţiei care deţine echipa de fotbal de la Berivoi este Dănuţ Brătescu, un iubitor al sportului rege, proaspăt pensionar din rîndurile MAI. Localnicii îl ştiu ca poliţistul veşnic de pe DN1, la supravegherea traficului rutier, dar şi pe banca oficială din Liga a IV-a a fotbalului judeţean. Este secondat la activitatea asociaţiei de Ioan Lupu, vicepreşedinte şi de Gheorghe Stiniguţă ca şi organizator de competiţii. ,,Echipa ,,Carpaţi Berivoi” are 25 de jucători legitimaţi, dar şi 25 de juniori. Facem antrenamentele pe stadionul de la Făgăraş, Arena ENA, dar meciurile le susţinem pe stadionul de la Berivoi care este foarte bine organizat şi modernizat. Facem cîte 3 antrenamente pe săptămînă, luni, miercuri şi vineri, iar sîmbăta avem programate nmeciurile de la Berivoi. Un antrenament durează 2-3 ore” a explicat coordonatorul de competiţii.

Locul 13 în Liga a IV-a
 

     Echipa ,,Carpaţi Berivoi” strînge un buget în valoare de 50.000 de lei pentru un an competiţional numai din sponsorizări. ,,Este un buget care ne asigură participarea la competiţii. Cheltuielile într-un an competiţional se încadrează, de obicei, în acest buget. Vorbim despre deplasări, prime de victorie, arbitri. Jucătorii nu sînt remuneraţi, dar sînt motivaţi cu prime în cazul victoriilor, cam 100 de lei de persoană. Un obicei este şi masa în ziua meciurilor. Am încheiat pe locul 13, mulţumitor zic eu” a mai spus Gheorghe Stiniguţă.
 

Clorile Barcelonei la ,,Carpaţi Berivoi”
 

     Echipa ,,Carpaţi Berivoi” se laudă şi cu echipamentele sportivilor, dar şi cu fotbaliştii care vin la echipă din pasiune. ,,Jucăm în culorile Barcelonei, albastru şi roşu. Avem cam 7-8 rînduri de echipamente, treninguri şi fîşuri. Le-am primit ca donaţie şi sînt foarte faine. La fiecare meci eu postez pe facebook o cronică de meci pentru echipa noastră şi este foarte accesată. Fotbaliştii joacă din pasiune, avem şi un preot printre jucători” a mai spus Stîniguţă.
 

Prăpăd la fostul sediu al Ligii a IV-a
 

     Gheorghe Stîniguţă a jucat la rîndu-i fotbal de la 12 ani, ca junior şi apoi senior în echipa de fotbal ,,Utilajul” a Făgăraşului. ,,Era o echipă bună, cu oameni talentaţi şi dedicaţi sportului. Am avut şi stadion, dar l-au prăpădit, aşa cum s-a întîmplat cu toate activele municipiului. Mare păcat că s-a distrus tot ce era bun” a explicat Stîniguţă. Făgărăşeanul a lucrat apoi la UPRUC vreme de 33 de ani de unde s-a pensionat cu o pensie lunară de 1800 lei. Dar n-a renunţat la fotbal, în paralel a fost observator vreme de 25 de ani şi arbitru în alţi 20 de ani. ,,Pentru Liga a IV şi cea judeţeană aveam sediul în centrul Făgăraşului, în clădirea revendicată de un sas. Lucram împreună cu colonelul Ioan Urs care s-a prăpădit în urmă cu cîţiva ani. Dacă nu s-a mai ocupat nimeni de sediul Ligii, s-a prăbuşit tavanul într-una dintre săli. Să mergeţi să vedeţi ce prăpăd e acolo” explică Gheorghe Stiniguţă cu părere de rău. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 882 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4318380

Horoscop zilnicZiare