Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:53

Bani de navetă

Aleşii urbei din Victoria au aprobat proiectul de hotărîre cu privire la decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" şi CT. ,,Dr. Alexandru Bărbat". Este vorba despre suma de 1.949 lei care acoperă cheltuielile de transport pentru dascălii navetişti. Opt dascăli de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" fac naveta pe ruta Făgăraş - Victoria (tur - retur), Victoria - Sîmbăta de Sus ( tur - retur), Lisa - Victoria (tur - retur). Suma solicitată şi aprobată pentru Liceul Teoretic este de 1.173 lei. Pentru dascălii de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat" s-a alocat suma de 776 lei. Patru dascăli fac naveta pe ruta Făgăraş - Victoria (tur - retur) şi Beclean - Victoria (tur - retur)

Şomaj tehnic

17 angajaţi de la SC Construcţii Betoane SRL din Victoria s-au trezit în prag de sărbători fără loc de muncă. Ioan Nistoran, administratorul societăţii, spune că a dispus trecerea angajaţilor în şomaj tehnic din cauza situaţiei financiare. ,,Avem de încasat banii aferenţi unor lucrări executate la Lisa, Noul Român, Viştea, dar sîntem amînaţi. Fiind deja iarnă, lucrările în construcţii sînt tot mai puţine. Dacă situaţia se va reglementa, voi rechema angajaţii la lucru” a spus Ioan Nistoran. Salariaţii susţin că trec printr-o concediere colectivă, decizia fiind luată de la mijlocul lunii noiembrie 2017. Reamintim că, în luna iulie 2015, SC Construcţii Betoane SRL a preluat activitatea de la SC Instalaţii Montaj, firmă care a intrat în faliment. În perioada 2015 - 2017 societatea a executat lucrări pe plan local, dar de mică anvergură. ,,Noi, cei 17 salariaţi, nu ne-au încasat salariile de două luni. Am ajuns în şomaj din lipsa lucrărilor. Firma nu a mai încheiat contracte şi nu ne-a mai putut face plata salariilor. Imediat după ce am fost concediaţi, ne-am depus actele pentru şomaj. După zeci de ani de muncă vom avea lunar o indemnizaţie de şomaj de 480lei" au spus angajaţii.

Bani pentru burse şcolare

Elevii merituoşi, dar şi cei cu situaţii deosebite de la liceele din Victoria sînt recompensaţi de la bugetul local cu diferite burse. Consilierii locali au aprobat bugetele aferente burselor stabilite de fiecare şcoală, suma toatală fiind de 51.000 lei. Cea mai mare parte a sumei, respectiv 41.000 de lei, a revenit Liceului Teoretic ,,IC Drăguşanu", iar 10.000 lei se va duce la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat".

60 de burse la Liceul Teoretic
Comisia de burse de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" a stabilit numărul de burse, conform Ordinului MECTS nr. 5576/ 1 noiembrie 2011, la 60 care vor reveni elevilor de la ciclul gimnazial şi ciclul liceal. În anul şcolar 2017 - 2018 se vor acorda următoarele burse:
- 10 elevi beneficiază de bursă de merit şi primesc lunar 90 lei/ persoană
- 2 elevi beneficiază de bursă de performanţă u o valoare lunară de 90 lei
- 8 elevi beneficiază de bursă de studiu, valoarea de 70 lei/ lună
- 5 elevi benediciază de o bursă socială de boală, valoarea de 60 lei/ lună
- 35 elevi beneficiază de burse sociale pentru situaţii deficitare, valoarea de 60 lei/ lună.


17 burse la Colegiul Tehnic
Şi la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat" comisia de burse a stabilit numărul elevilor care vor beneficia de burse şcolare pentru semestrul I. 17 elevi din această unitate de învăţămînt vor beneficia de burse, din care 3 elevi vor primi bursă de merit, 13 elevi vor încasa burse de studiu şi un elev va beneficia de bursă socială de boală. Conform raportului de specialitate nr. 27521/21 noiembrie a.c., întocmit de Biroul buget financiar contabil, pentru Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" s-a achitat pînă la această dată suma de 17.467 lei şi mai sînt disponibili 23.533 lei, sumă care asigură finanţarea integrală a burselor la nivelul propus pentru anul 2017. Acelaşi document arată că pentru CT ,,Dr. Alexandru Bărbat" s-a achitat suma de 7.000 lei, rămînînd disponibilă suma de 1.000 lei care însă nu asigură finanţarea integrală a burselor pentru anul 2017. Conducerea CT ,,Dr. Alexandru Bărbat" a solicitat o suplimentare a bugetului cu 3.500 lei pentru a se putea plăti toate bursele acordate pentru semestrul I. (C.Tatu)

Accident rutier

Un accident rutier a fost înregistrat, miercuri, 29 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00 pe DN 1 între localităţile Ucea de Jos şi Viştea de Jos. Din cauza neatenţiei la volan, trei autoturisme care se deplasau în direcţia Braşov-Sibiu, s-au tamponat la trecerea de cale ferată. Şoferul care conducea autoturismul Peujeot Boxer nu a redus viteza şi a lovit autoturismul din faţa sa, un Fiat, care la rîndu-i a ricoşat în următorul, un VW Golf. La faţa locului au ajuns un echipaj SMURD, un echipaj de la Ambulanţă şi poliţiştii. Două victime cu leziuni uşoare au fost transportate la SpitalulMunicipal Făgăraş.
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 613 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184923

Informatii utileZiare