Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Taxe modificate
Taxe modificate Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:46

      Impozitele şi taxele locale pe care făgărăşenii le vor plăti în anul 2018 au suferit unele modificări faţă de cele stabilite de aleşii locali prin HCL emisă în luna mai a.c. Modificările sînt în acord cu prevederile codului fiscal, respectiv Legea 196/2017 şi OUG 79/2017 şi vor reduce încasările la bugetul local al Făgăraşului din 2018 cu cel puţin 7.600.000 de lei.
- Nu se mai impozitează cei 400 mp din terenul arabil la categoria ,,teren cu construcţii” şi se revine la situaţia din anul 2015. ,,Cu această măsură se vor diminua debitele cu cca 166.000 de lei” se arată în raportul de specialitate al primăriei.
- Impozitele pentru autovehiculele de transport marfă, egale sau mai mari de 12 tone, vor fi majorate cu 6,7%-7,4%.
- Impozitul pe venitul din salarii se diminuează de la 16% la 10% şi implicit sumele cuvenite bugetelor locale pe care acestea le primesc de la bugetul de stat sub forma de cote şi sume defalcate din impozitul pe venit. ,,Impactul va fi o diminuare a bugetului municipiului Făgăraş cu cel puţin 7.400.000 lei. Întrucît HCL 89/29.05.2017 a aprobat impozitele şi taxele locale pentru 2018, se modifică mai multe articole astfel: art. 1, impozitul pe teren, impozitul pe terenurile amplasate în intravilan şi impozitul pe mijloace de transport

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 539 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4272398

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare