Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Taxe modificate
Taxe modificate Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:46

      Impozitele şi taxele locale pe care făgărăşenii le vor plăti în anul 2018 au suferit unele modificări faţă de cele stabilite de aleşii locali prin HCL emisă în luna mai a.c. Modificările sînt în acord cu prevederile codului fiscal, respectiv Legea 196/2017 şi OUG 79/2017 şi vor reduce încasările la bugetul local al Făgăraşului din 2018 cu cel puţin 7.600.000 de lei.
- Nu se mai impozitează cei 400 mp din terenul arabil la categoria ,,teren cu construcţii” şi se revine la situaţia din anul 2015. ,,Cu această măsură se vor diminua debitele cu cca 166.000 de lei” se arată în raportul de specialitate al primăriei.
- Impozitele pentru autovehiculele de transport marfă, egale sau mai mari de 12 tone, vor fi majorate cu 6,7%-7,4%.
- Impozitul pe venitul din salarii se diminuează de la 16% la 10% şi implicit sumele cuvenite bugetelor locale pe care acestea le primesc de la bugetul de stat sub forma de cote şi sume defalcate din impozitul pe venit. ,,Impactul va fi o diminuare a bugetului municipiului Făgăraş cu cel puţin 7.400.000 lei. Întrucît HCL 89/29.05.2017 a aprobat impozitele şi taxele locale pentru 2018, se modifică mai multe articole astfel: art. 1, impozitul pe teren, impozitul pe terenurile amplasate în intravilan şi impozitul pe mijloace de transport

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1270 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4050367

Informatii utileZiare