Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Taxe modificate
Taxe modificate Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:46

      Impozitele şi taxele locale pe care făgărăşenii le vor plăti în anul 2018 au suferit unele modificări faţă de cele stabilite de aleşii locali prin HCL emisă în luna mai a.c. Modificările sînt în acord cu prevederile codului fiscal, respectiv Legea 196/2017 şi OUG 79/2017 şi vor reduce încasările la bugetul local al Făgăraşului din 2018 cu cel puţin 7.600.000 de lei.
- Nu se mai impozitează cei 400 mp din terenul arabil la categoria ,,teren cu construcţii” şi se revine la situaţia din anul 2015. ,,Cu această măsură se vor diminua debitele cu cca 166.000 de lei” se arată în raportul de specialitate al primăriei.
- Impozitele pentru autovehiculele de transport marfă, egale sau mai mari de 12 tone, vor fi majorate cu 6,7%-7,4%.
- Impozitul pe venitul din salarii se diminuează de la 16% la 10% şi implicit sumele cuvenite bugetelor locale pe care acestea le primesc de la bugetul de stat sub forma de cote şi sume defalcate din impozitul pe venit. ,,Impactul va fi o diminuare a bugetului municipiului Făgăraş cu cel puţin 7.400.000 lei. Întrucît HCL 89/29.05.2017 a aprobat impozitele şi taxele locale pentru 2018, se modifică mai multe articole astfel: art. 1, impozitul pe teren, impozitul pe terenurile amplasate în intravilan şi impozitul pe mijloace de transport

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 439 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961341

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare