Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Taxe modificate
Taxe modificate Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:46

      Impozitele şi taxele locale pe care făgărăşenii le vor plăti în anul 2018 au suferit unele modificări faţă de cele stabilite de aleşii locali prin HCL emisă în luna mai a.c. Modificările sînt în acord cu prevederile codului fiscal, respectiv Legea 196/2017 şi OUG 79/2017 şi vor reduce încasările la bugetul local al Făgăraşului din 2018 cu cel puţin 7.600.000 de lei.
- Nu se mai impozitează cei 400 mp din terenul arabil la categoria ,,teren cu construcţii” şi se revine la situaţia din anul 2015. ,,Cu această măsură se vor diminua debitele cu cca 166.000 de lei” se arată în raportul de specialitate al primăriei.
- Impozitele pentru autovehiculele de transport marfă, egale sau mai mari de 12 tone, vor fi majorate cu 6,7%-7,4%.
- Impozitul pe venitul din salarii se diminuează de la 16% la 10% şi implicit sumele cuvenite bugetelor locale pe care acestea le primesc de la bugetul de stat sub forma de cote şi sume defalcate din impozitul pe venit. ,,Impactul va fi o diminuare a bugetului municipiului Făgăraş cu cel puţin 7.400.000 lei. Întrucît HCL 89/29.05.2017 a aprobat impozitele şi taxele locale pentru 2018, se modifică mai multe articole astfel: art. 1, impozitul pe teren, impozitul pe terenurile amplasate în intravilan şi impozitul pe mijloace de transport

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 622 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184925

Informatii utileZiare