Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Tarife majorate la Salco
Tarife majorate la Salco Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:44

      Făgărăşenii vor plăti mai mult la salubritate începînd cu 1 ianuarie 2018. Consilierii locali au aprobat, ]n şedinţa ordinară desfăşurată la sfîrşitul lunii noiembrie a.c., majorarea tarifelor pentru ridicarea gunoiului menajer atît pentru persoane fizice, dar şi pentru agenţii economici, la propunerea conducerii SC Salco Serv SA. Conform HCL, persoanele fizice vor plăti lunar 8,5 lei, iar agenţii economici 100 de lei/mc, faţă de 7,5 lei lunar persoanele fizice şi 80 lei firmele. Conducerea societăţii justifică majorarea tarifelor prin creşterea preţului la combustibil, creşterea salariilor, dar şi a cheltuielilor legate de transportul deşeurilor menajaere la depozitul conform din Braşov. ,,Avem aceleaşi tarife din 2008, stabilite prin contractual cu încredinţare directă nr. 5035/5 martie 2008 încheiat cu Primăria Făgăraş, iar de atunci salariul minim garantat a crescut de la 500 lei la 1450 lei în 2017. Preţul combustibilului a fost în 2008 de 3,39 lei/litru fără TVA, iar în 2017 este de 3,95 lei/litru la care se adaugă TVA” sînt justificările ajunse pe masa consilierilor locali de la Salco Serv SA. Pentru a justifica majorarea tarifelor, societatea a prezentat nivelul preţurilor practicate în oraşe precum Sfântul Gheorghe, Codlea, Vâlcea, Ploieşti, Sibiu unde societăţile de salubrizare au majorat tarifele încă de la începutul acetui an. La Victoria, persoanele fizice plătesc lunar pentru colectarea gunoaielor menajere 5 lei. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 611 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184923

Informatii utileZiare