Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Tarife majorate la Salco
Tarife majorate la Salco Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:44

      Făgărăşenii vor plăti mai mult la salubritate începînd cu 1 ianuarie 2018. Consilierii locali au aprobat, ]n şedinţa ordinară desfăşurată la sfîrşitul lunii noiembrie a.c., majorarea tarifelor pentru ridicarea gunoiului menajer atît pentru persoane fizice, dar şi pentru agenţii economici, la propunerea conducerii SC Salco Serv SA. Conform HCL, persoanele fizice vor plăti lunar 8,5 lei, iar agenţii economici 100 de lei/mc, faţă de 7,5 lei lunar persoanele fizice şi 80 lei firmele. Conducerea societăţii justifică majorarea tarifelor prin creşterea preţului la combustibil, creşterea salariilor, dar şi a cheltuielilor legate de transportul deşeurilor menajaere la depozitul conform din Braşov. ,,Avem aceleaşi tarife din 2008, stabilite prin contractual cu încredinţare directă nr. 5035/5 martie 2008 încheiat cu Primăria Făgăraş, iar de atunci salariul minim garantat a crescut de la 500 lei la 1450 lei în 2017. Preţul combustibilului a fost în 2008 de 3,39 lei/litru fără TVA, iar în 2017 este de 3,95 lei/litru la care se adaugă TVA” sînt justificările ajunse pe masa consilierilor locali de la Salco Serv SA. Pentru a justifica majorarea tarifelor, societatea a prezentat nivelul preţurilor practicate în oraşe precum Sfântul Gheorghe, Codlea, Vâlcea, Ploieşti, Sibiu unde societăţile de salubrizare au majorat tarifele încă de la începutul acetui an. La Victoria, persoanele fizice plătesc lunar pentru colectarea gunoaielor menajere 5 lei. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Caută in site ...

Adio, Majestate!

 

      România iubeşte monarhia. Ar fi concluzia la care ar ajunge orice persoană care deschide televizorul, ascultă radioul sau citeşte presa scrisă, pentru că mijloacele media abundă de articole despre regele Mihai şi monarhie. Dar dacă ne-am întoarce în urmă cu vreo două decenii, lucrurile n-ar sta chiar aşa. Regele Mihai a fost alungat din ţară de regimul post-decembrist condus de Iliescu şi Roman, aşa cum s-a întîmplat în 1947, pe vremea regimului bolşevic. Urmaşii acelor comunişti, pesediştii actuali, depun flori şi lumînări pentru monarhul României care a trecut la cele sfinte, iar pe bloguri postează mesaje de compasiune arătîndu-şi astfel nesimţirea.
     Fiind într-o vizită în Danemarca, am avut ocazia să trăiesc vizita familiei regale în oraşul în care am poposit vreme de o săptămînă. Au fost multe pregătiri, oficialităţile au fost băgate în priză cu mult timp înaintea vizitei. Localnicii erau preocupaţi să-şi întîlnească Regina, iar în ziua sosirii familiei regale, locul era înţesat de lume. Oraşul nu avea mai mult de vreo 20.000 de locuitori, dar atunci numărul celor prezenţi era şi de cinci ori mai mare. Era puhoi de lume. Eu nu mai văzusem atîta agitaţie şi oameni la un loc de pe vremea cînd Ceauşescu vizita vreo localitate. Pe cînd eram în anul I de facultate, era anunţată participarea preşedintelui ţării la deschiderea anului universitar, la Cluj. Cîtă zarvă, eram forţaţi să ieşim, să-l aclamăm! Pe noi, bobocii, ne-au închis pe stadionul din Cluj ca pe nişte oi, pentru a vedea iubitul conducător cît de ovaţionat este de tineri. Ceva similar era şi în oraşul danez, la vizita Reginei. Deosebirea însă consta în faptul că acei cetăţeni au mers la întîlnirea cu Regina din plăcere, pe cînd noi eram forţaţi. Le zîmbeau feţele, plîngeau oamenii de emoţie.

Citește mai departe...

Vizitatori online

Avem 435 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 738
Număr afişări conţinut : 3961339

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare