Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Tarife majorate la Salco
Tarife majorate la Salco Email
Luni, 04 Decembrie 2017 20:44

      Făgărăşenii vor plăti mai mult la salubritate începînd cu 1 ianuarie 2018. Consilierii locali au aprobat, ]n şedinţa ordinară desfăşurată la sfîrşitul lunii noiembrie a.c., majorarea tarifelor pentru ridicarea gunoiului menajer atît pentru persoane fizice, dar şi pentru agenţii economici, la propunerea conducerii SC Salco Serv SA. Conform HCL, persoanele fizice vor plăti lunar 8,5 lei, iar agenţii economici 100 de lei/mc, faţă de 7,5 lei lunar persoanele fizice şi 80 lei firmele. Conducerea societăţii justifică majorarea tarifelor prin creşterea preţului la combustibil, creşterea salariilor, dar şi a cheltuielilor legate de transportul deşeurilor menajaere la depozitul conform din Braşov. ,,Avem aceleaşi tarife din 2008, stabilite prin contractual cu încredinţare directă nr. 5035/5 martie 2008 încheiat cu Primăria Făgăraş, iar de atunci salariul minim garantat a crescut de la 500 lei la 1450 lei în 2017. Preţul combustibilului a fost în 2008 de 3,39 lei/litru fără TVA, iar în 2017 este de 3,95 lei/litru la care se adaugă TVA” sînt justificările ajunse pe masa consilierilor locali de la Salco Serv SA. Pentru a justifica majorarea tarifelor, societatea a prezentat nivelul preţurilor practicate în oraşe precum Sfântul Gheorghe, Codlea, Vâlcea, Ploieşti, Sibiu unde societăţile de salubrizare au majorat tarifele încă de la începutul acetui an. La Victoria, persoanele fizice plătesc lunar pentru colectarea gunoaielor menajere 5 lei. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1209 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271503

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare