Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Apometrele au pus capăt consumului pauşal
Apometrele au pus capăt consumului pauşal Email
Luni, 04 Decembrie 2017 18:41

 

SC Aromapa Ucea a prezentat acţionariatului raportul de activitate pentru anul în curs Investiţiile realizate de societate în acest an au dus la reducerea cheltuielilor

     SC Aromapa Serv SRL a ajuns la ora bilanţului, iar în şedinţa extraordinară a CL Ucea desfăşurată la începutul lunii noiembrie a.c., administratorul Gheorghe Mardan a prezentat aleşilor loacali investiţiile şi lucrările derulate în perioada 15 mai - 20 octombrie 2017.

 ,,În această perioadă am achiziţionat două centrale termice şi echipamentele necesare acestora, costurile fiind de 24. 000 de lei. Era necesară această investiţie întrucît reţeaua termică din staţie era uzată fizic şi moral. O altă investiţie a fost pentru laboratorul de analize al apei, unde am achiziţionat un bidistiator, valoarea acestuia fiind de 14 mii lei. Laboratorul nostru este autorizat RENAR, adică sîntem acreditaţi de cel mai înalt for şi vrem să ne menţinem la acest nivel. Am început să ne pregătim şi pentru sezonul rece. În anii trecuţi, pe strada Hergheliei din Ucea de Jos îngheţa reţeaua de apă. Localnicii ne-au sesizat şi am rezolvat această problemă. Am coborît 40 de branşamente sub un metru şi am izolat conductele pentru a evita îngheţul" a spus administratorul Gheorghe Mardan.

Apometre pentru toţi consumatorii din Ucea de Jos
 

     O preocupare a societăţii a fost montarea de apometre la fiecare consumator pentru a se elimina consumul de tip pauşal. Administratorul de la SC Aromapa Serv SRL spune că, deocamdată, doar în localitatea Ucea de Jos s-au montat apometre, urmînd însă şi celelalte sate. ,,La Ucea de Jos, mai existau 35 de abonaţi care plăteau consumul de apă pauşal, mai precis cîte 8 mc de apă lunar. La o analiză s-a depistat că la contorul principal era un consum mai mare de apă, ceea ce însemna că abonaţii din sistemul pauşal consumau mai mult decît plăteau. Am luat decizia de a monta contoare la toţi consumatorii. Am montat 35 de apometre şi am amenajat şi cămine pentru acestea. În această localitate nu mai există consumatori la sistemul pauşal. Această măsura va fi aplicată în toată comuna Ucea. Societatea a suportat cheltuielile pentru apometre şi cămine" a mai spus administratorul.

Investiţii care au redus cheltuielile
 

     Conducerea Societăţii, conform raportului, a luat o serie de măsuri pentru a reduce la maxim cheltuielile de explotare, dar şi cele legate de serviciile prestate de terţi. Administratorul Gheorghe Mardan a uzat de propriile cunoştinţe aferente meseriei sale şi a redus facturile la energie electrică. ,,Am făcut o investiţie majoră la staţia trafo pentru a limita pierderile, astfel că factura lunară a scăzut de la 700 de lei la 2 lei. Am achiziţionat o pompă care funcţionează 10 secunde la 3 ore şi am înlocuit-o pe cea veche care funcţiona 24/ 24 de ore. De fapt am făcut automatizare la vasul de expansiune din inox şi astfel am redus cheltuielile de la 3000 lei la 1.000 - 1.200 lei. Am reanalizat toate contractele cu terţi pentru servicii şi le- am renegociat. Pe lista noastră s-au aflat contractele cu Electrica, cele de telefonie, etc. Scopul nostru este să îmbunătăţim calitatea serviciilor, iar acest lucru se poate face doar făcînd investiţii"a mai spus Gheorghe Mardan, adminitratorul de la SC Aromapa Serv SRL.

Alte lucrări
 

     Aceeaşi sursă spuen că lista de investiţii propusă pentru acest an este mult mai lungă.
- S-au montat contoare de apă la intrarea în localităţile Viştea de Sus şi Viştea de Jos
- S-au înlocuit regulatoarele defecte de pe reţelele de alimentare din Ucea de Sus
- Au fost achiziţionate o maşină de tăiat covor asfaltic şi o pompă electrică de scos apa din cămine
- S-au executat lucrări de branşare a abonaţilor la reţeaua de canalizare din Ucea de Jos
- S-a reparat etuva din laborator şi s-au verificat metrologic aparatele din laborator
- S-au achiziţionat truse medicale. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 605 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184916

Informatii utileZiare