Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Primarul şi cetăţenii, faţă în faţă
Primarul şi cetăţenii, faţă în faţă Email
Luni, 04 Decembrie 2017 18:30

 

      Prima întîlnire a primarului Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, cu cetăţenii a avut loc marţi, 28 noiembrie 2017, începînd cu ora 18.00, la Casa Municipală de Cultură. La peste un an de la alegerile locale, edilul şef a organizat o dezbatere publică sub egida ,,Făgăraş, o comunitate! Prezent şi viitor”în care a prezentat proiectele la care se lucrează pentru dezvoltarea Municipiului.

 Sala n-a fost plină de cetăţeni, iar cei prezenţi au aşteptat momentele prielnice pentru a dialoga cu edilul şef şi astfel să-i spună problemele din urbe care depind de primărie şi de unităţile aflate în subordinea acesteia. La întîlnirea faţă în faţă, oamenii au ridicat problema ocolitoarei, a taxei pe ţeavă, a locuri de muncă, salubritate, modernizarea străzilor şi trotuarelor, cîinii comunitari, dar au cerut şi explicaţii asupra stadionului şi a ştrandului, obiective achiziţionate prin credit bancar. La rîndu-i, primarul a vorbit de necesitatea unui credit pentru drumuri şi ocolitoare şi despre proiectele europene care vor schimba faţa oraşului. Întîlnirea Executivului cu cetăţenii a durat peste trei ore şi a fost premergătoare şedinţei de consiliu care era programată în ziua următoare, 29 noiembrie a.c. cu începere de la ora 19.00.

Proiectele prezentate de primar
 

- Crearea de locuri de muncă şi atragerea de investiţii. Pentru crearea de locuri de muncă, primarul Sucaciu le-a vorbit oamenilor despre discuţiile avansate pe care le are cu un investitor major care va dezvolta, la Făgăraş, o afacere de anvergură. Este vorba despre firma Bosch. Dintre proiectele europene a amintit, ,,Investeşte în ţara ta” şi ,,Afacerişti în zona centru”. ,,Avem în vedere înfiinţarea unui Centru de colectare şi distribuţie colete, un Centru de prelucrare şi depozitare oţel şi extinderea investiţiilor în zona franceză” a explicat primarul Sucaciu.
- Dezvoltarea infrastructurii rutiere. Primarul a explicat audienţei că va fi modernizată infrastructura în patru cartiere, respectiv trotuare, parcări şi carosabil. ,,Licitaţia pentru modernizarea străzilor din cartierele Combinat, Florilor este în desfăşurare, dar şi pentru străzile Combinatului, Hurezului, 13 Decembrie, Octavian Paler, Crinului. În licitaţie se află, de asemenea, strada D-na Stanca, trotuarele din zona Pieţei, Negoiu, Bălcescu, Alecsandri şi zona centru. În stadiu de depunere a documentelor pentru finanţare în vederea modernizării şi asfaltării se află restul străzilor şi trotuarelor din municipiu care n-au fost prinse în proiectele enumetrate mai sus. Alte 3 proiecte cu finanţare europeană în valoare de 30 milioane de euro vor reabilita şi moderniza zona centrală şi transportul în comun pe 2 culoare Est-vest şi Nord-Sud” a spus edilul şef.
- Ocolitoarea: ,,Se află în procedura de preluare în proprietatea Municipiului, după care va fi scoasă la licitaţie proiectarea şi modernizarea ei.Vrem să achiziţionăm o linie de finanţare pentru a avea angajament bugetar. Lucrările pot fi demarate cel mai devreme în toamna anului viitor din cauza procedurilor de licitaţie care sînt de durată” a mai spus primarul. ,,De peste 20 de ani se vorbeşte de ocolitoare, este o necesitate, dar nimeni n-a reuşit să o facă. Se va mai realiza această şosea de centură? Ne sînt afectate casele din cauza traficului greu ce trece prin oraş. Trebuie să fie o investiţie prioritară pentru dumneavoastră” s-au plîns oamenii.
- Modernizarea fostei clădiri militare din cartierul Tudor Vladimirescu şi transformarea ei în sediu administrativ. Modernizarea tuturor clădirilor din patrimoniul primăriei din zona centrală. Reailitarea cinematografului ,,Transilvania”. Modernizarea tîrgului de animale, lucrări care au demarat deja. Se va construi o sală de sport la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” şi un bazin semiolimpic, proiectul acestuia fiind în curs de implementare.
- Mediu: Se va aplica un proiect pilot cu 2 rampe de gunoi îngropate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, va fi achiziţionat un selector pentru deşeuri şi vor fi amplasate sute de coşuri stradale de gunoi. Vor fi ecologizate zonele verzi, vor fi modernizate spaţiile de joacă pentru copii. Va fi modernizat iluminatul public printr-un proiect în valoare de 6 milioane de euro, iar cablurile vor fi introduse subteran. Va fi intabulat Parcul Regina Maria unde va fi implementat un proiect de amenajare modern. Va fi extinsă reţeaua de canalizare în zona franceză şi pe Salcîmului.
- Spitalul Municipal: Va fi mutată secţia de Pediatrie, modernizarea tuturor pavilioanelor, se va achiziţiona aparatură medicală, va fi construit un corp nou de clădire, va fi adus un tomograf nou. Spitalul va fi transformat în spital de urgenţă.
- Învăţămînt: va fi construit un corp nou de clădire la Şcoala generală nr. 1, va fi modernizat căminul 3 de la Colegiul ,,Aurel Vijoli” pentru cazarea elevilor de la învăţămîntul dual.
- Proiect de reabilitare în valoare de 5 milioane de euro la Cetate
- Dezvoltarea de evenimente culturale, sportive în municipiu pentru atragerea de turişti
- Înfiinţarea unui GAL
- Reabilitarea Sinagogii şi redarea ei circuitului turistic
- Un proiect în valoare de 7 milioane de euro va fi depus, la începutul lunii decembrie, legat de strategia de dezvoltare a municipiului. 

Comments
Comentariu nou Cautare
David  - Proiecte marete!   |05-12-2017 18:49:59
Trebuie apreciata transparenta actualului primar,care vine in fata
fagarasenilor(putini)promovand planurile de dezvoltare ale orasului.Anul
trecut,spunea ca nu are rost sa facem drumurile ca este iarna,si mai bine le
plombam...iar primavara trecem la marea asfaltare!Acum,ne spune ca sunt
contestatii si ..dureaza!!Probabil pana la viitoarele alegeri,o sa faca ceva(pe
spatele cetatenilor,vezi imprumutul de aproape 7 mil euro!!) Proiecte
mari,realizate in vreo 20 de ani,ne mananca ursii pe strazi,cainii plin,...si ei
vorbesc de ..Bosh,rasu-plansu,mai bine pe campurile libere din fFagaras sa se
planteze capsuni,ca sunt profitabili.La ce consilieri are,sigur este considerat
''baiat bun'' si-l cam joaca cum vor ei....
Vasile   |07-12-2017 13:44:21
Domnule David acest primar a avut curajul sa-i spuna stop inculpatului Mihai
Popa din mafia PSD-ista, acestui politruc fara nici un pic de caracter! Cred ca
acest primar este singurul primar cu caracter care l-a avut Fagarasul, care
merita sa fie numit primar ! Din pacate Fagarasenii au cazut in plasa
inculpatului mai sus numit si au trimis si vreo 7 slugi PSD-iste in Consiliu!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1202 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271503

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare