Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Taxe majorate la Victoria
Taxe majorate la Victoria Email
Luni, 04 Decembrie 2017 18:26

 

      Legislativul de la Victoria a stabilit în şedinţa ordinară desfăşurată miercuri, 28 noiembrie a.c., nivelul taxelor şi impozitelor locale pe care cetăţenii şi agenţii economici le vor plăti în anul viitor. Dacă pentru unele dări, consilierii locali au convenit să păstreze aceleaşi valori pentru altele valoarea taxelor a fost majorată şi de trei ori.

 Impozitele şi taxele pe clădiri, terenuri, mijloace auto sau taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţilor au fost păstrate în limitele prevăzute în Codul fiscal, însă taxele pentru manifestările culturale, căsătorie sau închirierea bunurilor publice au fost majorate.

Taxe din Piaţa agroalimentară
 

     Persoanele care vor să închirieze anu viitor mese şi tarabe în Piaţa Agroalimentară din Victoria vor plăti aceleaşi taxe ca şi în 2017, respectiv 6 lei/mp/zi pentru persoane juridice şi 3 lei/mp/zi pentru persoiane fizice. Pentru vînzarea produselor agroalimentare în incinta Pieţii direct din maşină, taxa este de 4 lei/mp/ zi. Pentru închirierea unui cîntar se percepe o taxă de 4 lei/zi, pentru închirierea, în hală, a unei vitrine frigorifice se va plăti 8 lei/zi. Cea mai mare taxă se percepe pentru spaţiile special amenajate pentru comercializarea produselor din carne, respectiv 20 lei/zi. Pentru ocuparea unei cuşete comercianţii vor achita o taxă de 2 lei/ buc/ 24 ore.

Taxa de căsătorie s-a triplat
 

     Legislativul a majorat unele taxe pe care cetăţenii le plătesc la bugetul local în schimbul unor beneficii. Dacă pe unele le-a majorat cu 30%, sînt altele care au fost triplate faţă de anul 2017. Taxa pentru construcţii provizorii s-a dublat, de la 20 lei/an cît s-a plătit în 2017, la 40 lei/an în 2018. Taxa de întreţinere cimitir a crescut de la 12 lei/an la 20 lei/an, iar pentru un loc de veci nu se mai plăteşte 20 lei/an/loc de veci şi 50 de lei. Şi pentru închirierea unui autotelescop, taxa a crescut de la 70 lei la 100 lei. Cea mai mare majorare s-a aplicat însă pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sîmbăta şi duminică. Tinerii însurăţei vor plăti acest lux cu 200 de lei faţă de 70 de lei cît s-a plătit în 2017.

Taxe pentru manifestări culturale
 

     Persoanele care vor să desfăşoare activităţi comerciale de ,,Zilele oraşului Victoria" sau alte manifestări culturale trebuie să achite o taxă de cort. În funcţie de suprafaţa cortului cu sau fără terasă, comercianţii vor achita taxe de la 50 lei/zi pînă la 800 lei/zi. Pentru corturile fără terasă comercianţii vor achita sume cuprinse de la 30 lei/zi pînă la 700 lei/zi. Comercianţii care desfăşoară activităţi de agrement pentru copii vor achita o taxă în funcţie de suprafaţa de teren ocupată. Dacă suprafaţa este între 5 mp şi 10 mp, taxa va fi de 80 lei/zi, iar dacă ocupă o suprafaţă de teren între 70 şi 100 mp vor achita 250 lei/zi. Comercianţii cu produse de artizanat vor achita taxe mai mici pentru aceleaşi suprafeţe de teren. Cea mai mică taxă este de 60 lei/ zi, însă poate ajunge pînă la 200 lei/zi.

Taxe pentru activităţi în Casa de Cultură
 

     Pentru închirierea unor spaţii din incinta Casei de Cultură aleşii urbei au stabilit următoarele taxe pentru 2018:
- sală de spectacol 250 lei/ oră sezonul cald şi 350 lei/oră sezonul rece
-sala de conferinţe 100 lei/ oră sezonul cald şi 200 lei/oră sezonul rece
- foaier 100 lei/oră sezon cald şi 200 lie/oră sezon rece.
- sală de repetiţii dansuri pentru copii 10 lei/oră sezon cald şi 20 lei/oră sezon rece
- sală de repetiţii dansuri pentru adulţi 20 lei/oră sezon cald şi 40 lei/oră sezon rece
- activităţi de divertisment desfăşurate în foaier 125 lei/oră sezon cald şi 220 lei/ oră sezon rece
- expoziţii desfăşurate în foaier 100 lei/oră sezon cald şi 150 lei/oră sezon rece
- organizarea de lansări de carte în foaier va costa 75 lei/oră sezon cald şi 100 lei/oră rece
- organizarea de manifestări politice în foaier 100 lei/oră sezon cald şi 150 lei/oră sezon rece
- pentru organizarea de acţiuni caritabile nu se percepe taxă
- spectacole, expoziţii sau alte activităţi organizate de instituţiile de învăţămînt sînt gratuite

Taxe bază sportivă
 

     Persoanele care vor să închirieze terenul de fotbal, pista sportivă sau sala de sport de pe strada Primăverii trebuie să achite o taxă către Clubul Sportiv Chimia Oraş Victoria. Aceste taxe sînt:
- teren de handbal- 36 lei/oră
- teren de fotbal I- 100 lei/oră
- teren fotbal II - 40 lei/oră
- pistă sportivă - 60 lei/oră
- alte terenuri din baza sportivă pentru alte activităţi 5 lei/mp/ zi
- teren în suprafaţă de 3.000 mp pentru parcare autoturisme 5 lei/zi
- Închirierea sălilor de sport de pe strada Primăverii şi strada 1 Decembrie 1918 se face cu 30 lei/oră. În situaţia în care utilizatorii doresc să folosească vestiarele, grupurile sanitate şi duşurile, vor achita separat o taxă specială de 25 lei/zi. Instituţiile şcolare care vor desfăşura activităţi sportive ocazionale nu plătesc taxe.

Taxa de parcare, la acelaşi nivel ca în 2017
 

     Pentru anul 2018 taxa de închiriere parcări a rămas la nivelul anului 2017, adică 60 lei/an/ loc de parcare. Proprietarii au posibilitatea să achite taxa în două tranşe, pînă la data de 15 martie şi următoarea pînă la data de 15 septembrie. Neachitarea taxei de închiriere la data prevăzută în regulament duce la rezilierea contractului şi implicit la pierderea dreptului de autiliza parcarea. Pentru utilizarea capelei mortuare în anul 2018 suma este de 35 lei/zi. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1201 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4271503

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare