Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Sandwich cu vită, dulceaţă de ceapă şi maioneză cu usturoi
Sandwich cu vită, dulceaţă de ceapă şi maioneză cu usturoi Email
Luni, 04 Decembrie 2017 17:34

 

Ingrediente
 

Muşchi de vacă 400 gr bucată întreagă
Ciabata o bucată
Salată iceberg cîteva frunze
Maioneză făcută în casă 100 gr
Usturoi 4 căţei
Cimbru verde 4 crenguţe
Unt 50 gr
Ulei măsline 50 ml
Ceapă roşie 3 buc
Zahăr 50 gr
Zeamă de la o lămîie
Cuişoare 1 buc
Sare
Piper


Mod de preparare

     Muşchiul de vită se fasonează şi se condimentează bine, apoi se prăjeşe într-o tigaie cu 20 ml ulei şi unt. Pentru a aromatiza puţin untul din tigaie punem 2 căţei de usturoi şi crenguţe de cimbru. Bucata de vită o prăjim la foc iute şi cîte puţin pe fiecare parte pentru a o sigila. Uleiul îl folosim pentru a creşte puţin temperatura de ardere a untului. După ce am prăjit muşchiul de vacă, îl punem la cuptor la 120 grad C pentru 20 min (timpul acesta este pentru ca muşchiul să fie mediu gătit. Dacă îl doriţi mai în sînge lăsaţi muşchiul cu 3-4 minute mai puţin, iar dacă îl doriţi mai bine făcut,îl lăsaţi cu 3-4 minnute mai mult).Se scoate muşchiul de vacă de la cuptor şi se lasă la odihnit 10 minute.
     Ceapa roşie se curăţă, se spală şi se taie julien. În tigaia în care am prăjit muşchiul de vacă, după ce scoatem usturoiul, mai punem puţin ulei, îl încingem şi punem ceapa la călit. Cînd devine sticloasă,adăugăm zahărul, zeama de lămîie şi cuişoarele. Lăsăm să fiarbă pînă începe să se lege. Cînd e legată, o gustăm şi dacă e cazul îi corectăm gustul cu sare şi piper. Într-un bol amestecăm maioneza cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi. Corectăm gustul cu sare şi piper. Ciabata se taie felii, se stropeşte cu ulei şi se prăjeşte. Muşchiul de vacă se taie felii de cca 1 cm grosime.

Montajul sandwichului
 

     Ungem o felie de ciabata cu sosul de maioneză, punem o frunză de salată, o felie de muşchi de vacă şi o lingură de dulceaţă de ceapă. Deasupra închidem cu o felie de ciabata unsă cu sos de usturoi.
Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 648 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4239673

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare