Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificata din Rupea va deveni un obiectiv turistic in urmatorii trei ani Email
Luni, 04 Decembrie 2017 09:29

CLICK AICI PENTRU COMUNICATUL DE PRESA

 

 

 

Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificata din Rupea va deveni un obiectiv turistic in urmatorii trei ani
 

     Contractul de finantare pentru Proiectul ”Lucrari de reparatii, conservare si introducere in circuitul turistic la Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate Rupea”, s-a semnat la ADR Centru Alba Iulia, in 26.05.2017. Proiectul este finan at prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, in valoare totala de 2,05 milioane lei, din care peste 1,9 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata si 39.312,83 lei reprezinta cofinantarea asigurata de catre beneficiarul proiectului, Parohia Evanghelica C.A. Rupea. Programul Operaţional Regional 2014- 2020, Prioritatea de investiţie 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural a Programului Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul” Lucrari de reparatii, conservare si introducere in circuitul turistic la Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate Rupea” a avut loc, la Alba Iulia, în prezenţa domnului Simion Cretu, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru şi a domnului Simon Peter , în calitate de reprezentant al beneficiarului.
    

     Ansamblul Bisericii Evanghelica Fortificata din Rupea are nevoie de lucrari de reparatii, conservare si introducere in circuitul turistic. Cu atat mai mult cu cat investitiile recente realizate la Cetatea Rupea de
administratia publica locala au dus la o crestere semnificativa a numarului de turisti. Monumentul care face obiectul contractului de finantare este aflat in partea nord-estica a pietei orasului si este partial ascuns privirii de cladiri contemporane. Consideratii istorice bazate pe vechimea cetatii si importanta locului pentru intreaga zona,  apreciaza ca aceasta biserica a fost intemeiata cel putin la inceputul veacului al XIV-lea. Acum, se prezinta ca un edificiu sub forma de sala, cu un cor inchis poligonal, avand o sacristie rectangulara la nord. Toate portalurile vechi, de la intrarile de sud si vest ale navei si de la sacristie, dar si tabernacolul din cor, ori ferestrele, sunt de factura  gotica. Prin proiectul propus de Parohia Evanghelica CA Rupea sunt vizate actiuni de reabilitare a obiectivului de patrimoniu, de digitizare a acestuia, precum si de intocmire si operationalizare a unui plan de marketing, care va include actiuni socio-culturale. Astfel, se doreste consacrarea obiectivului de patrimoniu ca un centru de atractie turistica si o crestere a numarului de vizitatori cu circa 30% anual. In urma investitiilor de reabilitare de la Biserica Evanghelica Rupea, Parohia considera ca acest obiectiv va putea deveni gazda a unor evenimente pentru promovarea dezvoltarii durabile a zone. Vizitarea acestui obiectiv inclusiv in mediul on-line va fi un alt avantaj pe care il va oferi acest obiectiv turistic, ca urmare a finantarii primite.
 

     La semnarea contractului de finanţare, directorul ADR Centru, Simion Cretu a declarat: Suntem direct interesati si implicati in sustinerea cresterii durabile a turismului regional, pentru a impulsiona dezvoltarea economica si atragerea de noi turisti””.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Compania PUROLITE oferă asigurări că activitatea sa nu poluează!

     Compania brașoveană PUROLITE a demarat în acest an o campanie de comunicare transparentă și de informare a locuitorilor din zona Victoria – Ucea – Făgăraș, privind activitatea sa, respectarea normelor legale referitoare la poluare și eforturile și investițiile privind creșterea calității aerului în zonă.
     Purolite se angajează să informeze populația atât în ceea ce privește sesizările primite de companie sau autorități, cât și în ceea ce privește investițiile și măsurile luate pentru a asigura un mediu curat și sănătos în zonele învecinate. 

În ediţia tipărită

,,Statul încurajează lenea”

 

     Mulţi cetăţeni din Ţara Făgăraşului sînt revoltaţi pe beneficiarii de ajutor social care sînt apţi de muncă, dar preferă să primească bani de la stat fără să facă nimic. Le aduc calificative de ,,puturoşi” ,,leneşi” şi le cer să meargă la muncă pentru a obţine banii din care să trăiască.

Citește mai departe...
 
O mînă întinsă bătrînilor săraci si neputinciosi

 

     Căminul de bătrîni ,,Castanul” este locul unde îşi găsesc adăpost şi persoanele singure, neputincioase şi cu venituri foarte mici. În ultimii doi ani, patru femei trecute de 65 de ani au ajuns la ,,Castanul” în urma solicitării asistenţilor sociali din primării sau a asistenţilor medicali din spitale.

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 993 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 762
Număr afişări conţinut : 4184663

Informatii utileZiare