Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Întunericul şi lumina Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 20:00

      ,,Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o“ spune Ioan, Cuvîntătorul de Dumnezeu, la Evanghelia sa (Ioan 1,5). Lumina cea adevărată este Hristos, Cuvîntul, prin care s-au făcut toate cele văzute şi nevăzute, lumina creată şi cea necreată. Iisus, Cuvîntul şi Fiul, prin care toate s-au făcut. Iisus se apropie de Ierihon şi vede un orb care cerşea lîngă drum. Ochiul său era întunecat şi nu putea privi măreţia creaţiei: cum apune soarele, cum se lasă umbra serii şi cum răsare apoi din nou lumina. Orbul aude mulţimea care trecea şi întreabă ce este cu acest zgomot. ,,Trece Iisus din Nazaret!“ i-au spus unii. El, auzind numele lui Iisus, îndată a început să strige: ,,Iisuse, Fiul lui David, fie-ţi milă de mine!“ (Luca 18, 38). Era un strigăt imperativ al disperării şi al suferinţei care îi bîntuia acestui om existenţa. S-a săturat de întuneric dar era împăcat cu soarta. Aceasta pînă ce a auzit că trece Iisus, şi la auzul acestui nume toate energiile speranţei înviaseră în el. ,,De ce să mai fiu orb cînd pot vedea? De ce să mă mulţumesc stînd în genunchi cînd pot sta drept? De ce să mai fiu neom cînd pot deveni dintr-o dată om!?“ Atîtea întrebări şi un singur răspuns. ,,Aduceţi-l la mine!“ le porunceşte Iisus. Îl întreabă apoi cu o voce puternică: ,,Ce voieşti să-ţi fac?“. Adică: ,,Tu ştii ce vrei de la Mine? Ştii ce-ţi pot da şi ce nu?“. Iar orbul răspunde simplu: ,,Doamne, să văd!“. Iisus îi spune atunci: ,,Vezi! Credinţa ta te-a mîntuit“. Deodată văzu panorama cerului, păsărelele care zburau, iarba, frunzele, copacii. Şi începu să-l însoţească pe Iisus ,,slăvind pe Dumnezeu“. Sîntem înconjuraţi de minuni, dar nu ne dăm seama. Căutăm doar falsele minuni şi nu e bine. Faptul că vedem Creaţia este una dintre cele mai mari minuni. Viaţa şi naşterea sînt minuni. Apa care curge, salcia ce se pleacă, frunza care îşi schimbă culoarea odată cu venirea toamnei sînt iarăşi minuni. Viaţa este o minune iar moartea o taină. Sîntem înconjuraţi de minuni şi de taine dar nu le vedem. Doar Iisus ne poate transforma ochiul sufletului care este beteag astfel încît să putem vedea adevăratele minuni şi să le deosebim de cele deşarte. Să-i cerem şi noi lui Iisus, aşa cum a făcut orbul: ,,Doamne, să văd!“ Iar atunci lumina ne va învălui. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 547 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4264406

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare