Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Întunericul şi lumina Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 20:00

      ,,Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o“ spune Ioan, Cuvîntătorul de Dumnezeu, la Evanghelia sa (Ioan 1,5). Lumina cea adevărată este Hristos, Cuvîntul, prin care s-au făcut toate cele văzute şi nevăzute, lumina creată şi cea necreată. Iisus, Cuvîntul şi Fiul, prin care toate s-au făcut. Iisus se apropie de Ierihon şi vede un orb care cerşea lîngă drum. Ochiul său era întunecat şi nu putea privi măreţia creaţiei: cum apune soarele, cum se lasă umbra serii şi cum răsare apoi din nou lumina. Orbul aude mulţimea care trecea şi întreabă ce este cu acest zgomot. ,,Trece Iisus din Nazaret!“ i-au spus unii. El, auzind numele lui Iisus, îndată a început să strige: ,,Iisuse, Fiul lui David, fie-ţi milă de mine!“ (Luca 18, 38). Era un strigăt imperativ al disperării şi al suferinţei care îi bîntuia acestui om existenţa. S-a săturat de întuneric dar era împăcat cu soarta. Aceasta pînă ce a auzit că trece Iisus, şi la auzul acestui nume toate energiile speranţei înviaseră în el. ,,De ce să mai fiu orb cînd pot vedea? De ce să mă mulţumesc stînd în genunchi cînd pot sta drept? De ce să mai fiu neom cînd pot deveni dintr-o dată om!?“ Atîtea întrebări şi un singur răspuns. ,,Aduceţi-l la mine!“ le porunceşte Iisus. Îl întreabă apoi cu o voce puternică: ,,Ce voieşti să-ţi fac?“. Adică: ,,Tu ştii ce vrei de la Mine? Ştii ce-ţi pot da şi ce nu?“. Iar orbul răspunde simplu: ,,Doamne, să văd!“. Iisus îi spune atunci: ,,Vezi! Credinţa ta te-a mîntuit“. Deodată văzu panorama cerului, păsărelele care zburau, iarba, frunzele, copacii. Şi începu să-l însoţească pe Iisus ,,slăvind pe Dumnezeu“. Sîntem înconjuraţi de minuni, dar nu ne dăm seama. Căutăm doar falsele minuni şi nu e bine. Faptul că vedem Creaţia este una dintre cele mai mari minuni. Viaţa şi naşterea sînt minuni. Apa care curge, salcia ce se pleacă, frunza care îşi schimbă culoarea odată cu venirea toamnei sînt iarăşi minuni. Viaţa este o minune iar moartea o taină. Sîntem înconjuraţi de minuni şi de taine dar nu le vedem. Doar Iisus ne poate transforma ochiul sufletului care este beteag astfel încît să putem vedea adevăratele minuni şi să le deosebim de cele deşarte. Să-i cerem şi noi lui Iisus, aşa cum a făcut orbul: ,,Doamne, să văd!“ Iar atunci lumina ne va învălui. (Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 605 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207436

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare