Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Concert caritabil cu corala ,,Armonia” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:51

      HOSPICE Casa Speranţei aniversează 25 de ani de când face diferenţa în viaţa pacienţilor, adulţi şi copii, ce înfruntă o boală incurabilă. Pentru a celebra un sfert de secol de existenţă, fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează în Făgăraş, în parteneriat cu Protopopiatele Ortodoxe I şi II, concertul Coralei ARMONIA, unul dintre cele mai apreciate coruri bărbăteşti din lume. Corala bărbătească ortodoxă ARMONIA din Constanţa are 27 de membri şi abordează un repertoriu diversificat, de la muzică religioasă la folclor românesc şi piese din repertoriul clasic universal. Concertul va avea loc luni, 4 decembrie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură Făgăraş. Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de minim 20 de lei oferită în beneficiul copiilor şi adulţilor ce suferă de boli incurabile, aflaţi în îngrijirea HOSPICE Casa Speranţei. Rezervări se pot face la secretariatul Casei de Cultură Făgăraş, la telefon 0268 211 929. În urmă cu un sfert de secol, HOSPICE Casa Speranţei implementa, în premieră la Braşov, conceptul de medicină paliativă, care avea drept scop alinarea suferinţei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienţii cu boli incurabile. 

Prin programul de educaţie coordonat de la Braşov acest tip de îngrijire a fost preluat ca model de medici oncologi şi medici de familie, astfel încât, în prezent, un număr considerabil de specialişti acordă ajutor pacienţilor în mai multe centre din ţară. În decursul celor 25 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranţei a atins existenţele a peste 22.000 de oameni şi a familiilor acestora. Organizaţia oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă în centrele din Braşov şi Bucureşti şi prin intermediul echipelor mobile din Făgăraş şi Zărneşti. Serviciile HOSPICE sînt oferite la domiciliul pacienţilor, în unităţi proprii pentru internare, în ambulatorii, centre de zi şi în spitalele partenere. HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 824 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4089379

Informatii utileZiare