Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Concert caritabil cu corala ,,Armonia” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:51

      HOSPICE Casa Speranţei aniversează 25 de ani de când face diferenţa în viaţa pacienţilor, adulţi şi copii, ce înfruntă o boală incurabilă. Pentru a celebra un sfert de secol de existenţă, fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează în Făgăraş, în parteneriat cu Protopopiatele Ortodoxe I şi II, concertul Coralei ARMONIA, unul dintre cele mai apreciate coruri bărbăteşti din lume. Corala bărbătească ortodoxă ARMONIA din Constanţa are 27 de membri şi abordează un repertoriu diversificat, de la muzică religioasă la folclor românesc şi piese din repertoriul clasic universal. Concertul va avea loc luni, 4 decembrie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură Făgăraş. Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de minim 20 de lei oferită în beneficiul copiilor şi adulţilor ce suferă de boli incurabile, aflaţi în îngrijirea HOSPICE Casa Speranţei. Rezervări se pot face la secretariatul Casei de Cultură Făgăraş, la telefon 0268 211 929. În urmă cu un sfert de secol, HOSPICE Casa Speranţei implementa, în premieră la Braşov, conceptul de medicină paliativă, care avea drept scop alinarea suferinţei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienţii cu boli incurabile. 

Prin programul de educaţie coordonat de la Braşov acest tip de îngrijire a fost preluat ca model de medici oncologi şi medici de familie, astfel încât, în prezent, un număr considerabil de specialişti acordă ajutor pacienţilor în mai multe centre din ţară. În decursul celor 25 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranţei a atins existenţele a peste 22.000 de oameni şi a familiilor acestora. Organizaţia oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă în centrele din Braşov şi Bucureşti şi prin intermediul echipelor mobile din Făgăraş şi Zărneşti. Serviciile HOSPICE sînt oferite la domiciliul pacienţilor, în unităţi proprii pentru internare, în ambulatorii, centre de zi şi în spitalele partenere. HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1185 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3999170

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare