Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Concert caritabil cu corala ,,Armonia” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:51

      HOSPICE Casa Speranţei aniversează 25 de ani de când face diferenţa în viaţa pacienţilor, adulţi şi copii, ce înfruntă o boală incurabilă. Pentru a celebra un sfert de secol de existenţă, fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează în Făgăraş, în parteneriat cu Protopopiatele Ortodoxe I şi II, concertul Coralei ARMONIA, unul dintre cele mai apreciate coruri bărbăteşti din lume. Corala bărbătească ortodoxă ARMONIA din Constanţa are 27 de membri şi abordează un repertoriu diversificat, de la muzică religioasă la folclor românesc şi piese din repertoriul clasic universal. Concertul va avea loc luni, 4 decembrie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură Făgăraş. Accesul la spectacol se face în baza unei donaţii de minim 20 de lei oferită în beneficiul copiilor şi adulţilor ce suferă de boli incurabile, aflaţi în îngrijirea HOSPICE Casa Speranţei. Rezervări se pot face la secretariatul Casei de Cultură Făgăraş, la telefon 0268 211 929. În urmă cu un sfert de secol, HOSPICE Casa Speranţei implementa, în premieră la Braşov, conceptul de medicină paliativă, care avea drept scop alinarea suferinţei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienţii cu boli incurabile. 

Prin programul de educaţie coordonat de la Braşov acest tip de îngrijire a fost preluat ca model de medici oncologi şi medici de familie, astfel încât, în prezent, un număr considerabil de specialişti acordă ajutor pacienţilor în mai multe centre din ţară. În decursul celor 25 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranţei a atins existenţele a peste 22.000 de oameni şi a familiilor acestora. Organizaţia oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă în centrele din Braşov şi Bucureşti şi prin intermediul echipelor mobile din Făgăraş şi Zărneşti. Serviciile HOSPICE sînt oferite la domiciliul pacienţilor, în unităţi proprii pentru internare, în ambulatorii, centre de zi şi în spitalele partenere. HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 544 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4264405

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare