Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Plăcinta bunicii" la CN ,,Radu Negru” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:31

 

      Elevii de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru" au stat faţă în faţă cu bucinii şi dascălii lor în cadrul acţiunii ,,Plăcinta bunicii” organizată la cantina colegiului. Nu a fost singurul proiect al şcolii, acesta a fost urmat de donaţii pentru persoanele defavorizate. Joi, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00 la cantina colegiului s-a desfăşurat acţiunea ,,Plăcinta bunicii". 50 de elevi din clasele a II-a C şi a IV-a B însoţiţi de învătătoare, dar şi de bunicile lor au realizat preparat cea mai bună plăcintă cu mere.

 ,,Acţiunea a fost din suflet pentru suflet, o formă de conectare între generaţii, bunicuţe - nepoţei şi între dascăli şi elevi, implicit şcoală şi comunitate. Plăcinta a fost împărţită persoanelor care au nevoie de atenţie. Astfel ,,plăcinta bunicii" este un produs din suflet pentru suflet" a spus directorul instituţiei, Maria Racu. Micii patiseri şi-au pus boneteleşi şorţurile şi s-au apucat de treabă. În prima fază, elevii au curăţat merele şi apoi le-au răzuit. ,,Am o nepoţică în clasa a II -a C, Teodora Greavu, şi am venit astăzi să facem cea mai bună plăcintă cu mere. Nepoţica mea ştie secretul reţetei mele, multe mere, iar plăcinta va fi delicioasă. Vă garantez că plăcinta de astăzi va fi delioasă" a spus Marioara Greavu. O altă bunică şi-a însoţit nepoţica la această activitate şi a adus cu ea o reţetă veche. ,,După ani de experienţă ştiu reţeta preferată a Mariei şi astăzi vom face plăcinta cu mere după o reţetă tradiţională. Folosim făină, ouă, zahar, praf de copt, zahăr vanilat şi mere rase. Pot să spun că acesta era desertul preferat în copilărie" a spus Aneta Creţu, de 69 de ani. Elevii au lucrat în echipă, dar băieţii au fost cei mai încîntaţi de preparate spunînd că vor prepara împreună cu mamele lor această reţetă. ,,Sînt bunică şi mă emoţionează astfel de acţiuni. Copiii sînt emoţionaţi şi îşi dau interesul în bucătărie alături de bunicuţe" a spus învăţătoarea Monica Constandin.

Donează fructe şi legume!
 

     În perioada 20 - 23 noiembrie a.c., elevii de la CN ,,Radu Negru" au donat fructe şi legume pentru copiii şi bunicii cu posibilităţi materiale reduse. ,,Mi-am dorit să fiu voluntar, avînd oportunitatea de a face bine. Sînt coordonatorul activităţii şi am multe propuneri. Prima activitate este ,,prăjitura bunicii" unde ne-am implicat mai multe generaţii. O altă activitate a fost împărţitul pachetelor cu fructe şi legume. Va urma împodobirea bradului la Centrul pentru persoane vîrsnice AVIV, apoi activităţi de mărţişor şi Sfintele Paşti" a spus Roxana Mocanu, elevă în clasa a XI -a E, ştiinţe sociale. Voluntarii acestui proiect au reuşit să facă peste 300 de pachete cu fructe şi legume care au fost împărţite vineri, 24 noiembie 2017, la mai multe instutuţii. Pachetele au ajuns la elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Centrul de zi din Tudor, la Centrul de la Biserica evanghelică, dar şi la Asociaţia DICTA. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 832 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4089393

Informatii utileZiare