Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Plăcinta bunicii" la CN ,,Radu Negru” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:31

 

      Elevii de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru" au stat faţă în faţă cu bucinii şi dascălii lor în cadrul acţiunii ,,Plăcinta bunicii” organizată la cantina colegiului. Nu a fost singurul proiect al şcolii, acesta a fost urmat de donaţii pentru persoanele defavorizate. Joi, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00 la cantina colegiului s-a desfăşurat acţiunea ,,Plăcinta bunicii". 50 de elevi din clasele a II-a C şi a IV-a B însoţiţi de învătătoare, dar şi de bunicile lor au realizat preparat cea mai bună plăcintă cu mere.

 ,,Acţiunea a fost din suflet pentru suflet, o formă de conectare între generaţii, bunicuţe - nepoţei şi între dascăli şi elevi, implicit şcoală şi comunitate. Plăcinta a fost împărţită persoanelor care au nevoie de atenţie. Astfel ,,plăcinta bunicii" este un produs din suflet pentru suflet" a spus directorul instituţiei, Maria Racu. Micii patiseri şi-au pus boneteleşi şorţurile şi s-au apucat de treabă. În prima fază, elevii au curăţat merele şi apoi le-au răzuit. ,,Am o nepoţică în clasa a II -a C, Teodora Greavu, şi am venit astăzi să facem cea mai bună plăcintă cu mere. Nepoţica mea ştie secretul reţetei mele, multe mere, iar plăcinta va fi delicioasă. Vă garantez că plăcinta de astăzi va fi delioasă" a spus Marioara Greavu. O altă bunică şi-a însoţit nepoţica la această activitate şi a adus cu ea o reţetă veche. ,,După ani de experienţă ştiu reţeta preferată a Mariei şi astăzi vom face plăcinta cu mere după o reţetă tradiţională. Folosim făină, ouă, zahar, praf de copt, zahăr vanilat şi mere rase. Pot să spun că acesta era desertul preferat în copilărie" a spus Aneta Creţu, de 69 de ani. Elevii au lucrat în echipă, dar băieţii au fost cei mai încîntaţi de preparate spunînd că vor prepara împreună cu mamele lor această reţetă. ,,Sînt bunică şi mă emoţionează astfel de acţiuni. Copiii sînt emoţionaţi şi îşi dau interesul în bucătărie alături de bunicuţe" a spus învăţătoarea Monica Constandin.

Donează fructe şi legume!
 

     În perioada 20 - 23 noiembrie a.c., elevii de la CN ,,Radu Negru" au donat fructe şi legume pentru copiii şi bunicii cu posibilităţi materiale reduse. ,,Mi-am dorit să fiu voluntar, avînd oportunitatea de a face bine. Sînt coordonatorul activităţii şi am multe propuneri. Prima activitate este ,,prăjitura bunicii" unde ne-am implicat mai multe generaţii. O altă activitate a fost împărţitul pachetelor cu fructe şi legume. Va urma împodobirea bradului la Centrul pentru persoane vîrsnice AVIV, apoi activităţi de mărţişor şi Sfintele Paşti" a spus Roxana Mocanu, elevă în clasa a XI -a E, ştiinţe sociale. Voluntarii acestui proiect au reuşit să facă peste 300 de pachete cu fructe şi legume care au fost împărţite vineri, 24 noiembie 2017, la mai multe instutuţii. Pachetele au ajuns la elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Centrul de zi din Tudor, la Centrul de la Biserica evanghelică, dar şi la Asociaţia DICTA. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 676 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4209150

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare