Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Plăcinta bunicii" la CN ,,Radu Negru” Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:31

 

      Elevii de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru" au stat faţă în faţă cu bucinii şi dascălii lor în cadrul acţiunii ,,Plăcinta bunicii” organizată la cantina colegiului. Nu a fost singurul proiect al şcolii, acesta a fost urmat de donaţii pentru persoanele defavorizate. Joi, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00 la cantina colegiului s-a desfăşurat acţiunea ,,Plăcinta bunicii". 50 de elevi din clasele a II-a C şi a IV-a B însoţiţi de învătătoare, dar şi de bunicile lor au realizat preparat cea mai bună plăcintă cu mere.

 ,,Acţiunea a fost din suflet pentru suflet, o formă de conectare între generaţii, bunicuţe - nepoţei şi între dascăli şi elevi, implicit şcoală şi comunitate. Plăcinta a fost împărţită persoanelor care au nevoie de atenţie. Astfel ,,plăcinta bunicii" este un produs din suflet pentru suflet" a spus directorul instituţiei, Maria Racu. Micii patiseri şi-au pus boneteleşi şorţurile şi s-au apucat de treabă. În prima fază, elevii au curăţat merele şi apoi le-au răzuit. ,,Am o nepoţică în clasa a II -a C, Teodora Greavu, şi am venit astăzi să facem cea mai bună plăcintă cu mere. Nepoţica mea ştie secretul reţetei mele, multe mere, iar plăcinta va fi delicioasă. Vă garantez că plăcinta de astăzi va fi delioasă" a spus Marioara Greavu. O altă bunică şi-a însoţit nepoţica la această activitate şi a adus cu ea o reţetă veche. ,,După ani de experienţă ştiu reţeta preferată a Mariei şi astăzi vom face plăcinta cu mere după o reţetă tradiţională. Folosim făină, ouă, zahar, praf de copt, zahăr vanilat şi mere rase. Pot să spun că acesta era desertul preferat în copilărie" a spus Aneta Creţu, de 69 de ani. Elevii au lucrat în echipă, dar băieţii au fost cei mai încîntaţi de preparate spunînd că vor prepara împreună cu mamele lor această reţetă. ,,Sînt bunică şi mă emoţionează astfel de acţiuni. Copiii sînt emoţionaţi şi îşi dau interesul în bucătărie alături de bunicuţe" a spus învăţătoarea Monica Constandin.

Donează fructe şi legume!
 

     În perioada 20 - 23 noiembrie a.c., elevii de la CN ,,Radu Negru" au donat fructe şi legume pentru copiii şi bunicii cu posibilităţi materiale reduse. ,,Mi-am dorit să fiu voluntar, avînd oportunitatea de a face bine. Sînt coordonatorul activităţii şi am multe propuneri. Prima activitate este ,,prăjitura bunicii" unde ne-am implicat mai multe generaţii. O altă activitate a fost împărţitul pachetelor cu fructe şi legume. Va urma împodobirea bradului la Centrul pentru persoane vîrsnice AVIV, apoi activităţi de mărţişor şi Sfintele Paşti" a spus Roxana Mocanu, elevă în clasa a XI -a E, ştiinţe sociale. Voluntarii acestui proiect au reuşit să facă peste 300 de pachete cu fructe şi legume care au fost împărţite vineri, 24 noiembie 2017, la mai multe instutuţii. Pachetele au ajuns la elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Centrul de zi din Tudor, la Centrul de la Biserica evanghelică, dar şi la Asociaţia DICTA. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Becleanul, centru international de folclor

 

     Primul festival internaţional de folclor organizat în Ţara Făgăraşului va avea loc la Beclean, în ziua de 19 ianuarie 2018. Iniţiativa este curajoasă şi aparţine edililor comunei Beclean şi Ansamblului folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt”. Comuna Beclean şi deopotrivă toate comunele din Ţara Făgăraşului vor fi în sărbătoare vineri, 19 ianuarie, iar începînd cu ora 16.00 uliţele satului Beclean vor înflori sub auspiciul portului popular specific zonelor participante la prima ediţie a acestui festival.(continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
,,Pedeapsă maximă pentru poliţistul-pedofil“

 

     Cazul poliţistului pedofil din Bucureşti, Eugen Stan de la Biroul Rutier al Secţiei 18, a afectat imaginea Poliţiei Române Mediatizarea cazului a şocat opinia publică, iar cetăţenii aşteaptă, pe de o parte, pedepsirea agresorului, dar şi aflarea numelor şefilor din Poliţie care au muşamalizat acţiunile pedofilului poliţist vreme de 9 ani. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
HOROSCOP: 2018 aduce schimbări radicale pentru multe zodii
  

      Toate semnele zodiacale au şansa să îşi schimbe viaţa în 2018, totul ţine însă de felul în care vor acţiona şi de modul în care se vor mişca planetele. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1194 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 740
Număr afişări conţinut : 3999171

FaceBook

Informatii utile

Horoscop zilnicZiare