Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festival de jazz la Victoria Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 19:23

 

      Iubitorii de jazz sînt invitaţi, sîmbătă, 2 decembrie 2017, la Casa de Cultură din Victoria la a opta ediţie a festivalului ,,Victoria Jazz Festival". Evenimentul va începe la ora 20.00 şi va fi prezentat de Florian Lungu, ,,părintele Jazzu-lui românesc". Victor Hoajă a reuşit din acest eveniment să facă o tradiţie, el este sufletul festivalului şi an de an adună la Casa de cultură iubitorii de jazz din toată ţara. La ediţia a VIII-a

 vor urca pe scenă următorii invitaţi: Rareş Totus, Dean Bowman şi Ingrid şi Miruna. Primăria Victoria este şi în acest an coorganizatori. ,,Am spus şi mă repet, acest eveniment vreau să devină un brand pentru oraşul Victoria. În decursul anilor am avut pe scenă artişti de renume din toată ţara, iar prezentatorul evenimentului este Florian Lungu care are o vastă experienţă în prezentarea unor evenimente de acest gen. A fost prezent la sute de festivaluri şi concursuri de jazz, a avut peste 7.000 de emisiuni la radio şi 1000 de emisiuni TV, toate despre jazz" a spus artistul, Victor Hoajă. 


,,Festival internaţional în 2017"
 

     ,,Mi-am dorit ca acest festival să fie internaţional. În acest an pe scena de la Casa de Cultură vom avea unul dintre cei mai apreciaţi solişti americani de soul-jazz, este vorba despre Dean Bowman. Este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune voci din industria muzicală. Poate cînta orice, dar se spune că este un cîntăreţ de jazz cu suflet de rocker. Dean Bowman îşi are punctul zero în muzica tradiţională Black Spiritual şi Gospel. A cîntat pe nu mai puţin de 32 de albume, a colaborat live cu mari nume ale jazz-ului şi blues-ului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Bzron, Bernie Worell, Don Bzron. Iar în ultimii ani Dean Bowman îşi petrece jumătate din timpul său în Europa colaborînd, printre alţii, şi cu Rares Totus Midnight Sun" a mai spus Victor Hoajă.

Istoricul festivalului
 

- Primul festival de jazz din Ţara Făgăraşului s-a desfăşurat duminică, 28 noiembrie 2010. Evenimentul a avut loc la Restaurantul Central din Victoria, iar trupele invitate la prima ediţie au fost Vega - Band şi Electric - Band.
- La a doua ediţie, din 3 decembrie 2011, au fost prezente trupele Funk Factory şi Corneliu Stroie care a cîntat alături de Faxy Lady Band şi Alex Men.
- La a treia ediţie, din 24 noiembrie 2012, au urcat pe scena festivalului Marcian Petrescu şi trupa DN 1 Band.
- La a patra ediţie, din 7 decembrie 2013, au urcat pe scenă Irina Pop alături de Bandul The Sinners şi trupa Juvenis.
- La a cincea ediţie, din 6 decembrie 2014, au fost invitate trupele Snaco Dixi şi AG Weinbergen.
- La a şasea ediţie, din 19 decembrie 2015, au concertat George Balcea Blues Band şi Irina Sîrbu Band.
- La a şaptea ediţie, din 3 decembrie 2016, au concrtat Soul Serenade şi Platonic Band.

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 818 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4089382

Informatii utileZiare