Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Au rămas fără apă potabilă Email
Luni, 27 Noiembrie 2017 18:50

 

270 de apartamente de pe strada Plopului nu mai primesc apă potabilă  Locuinţele de la AP nr. 1 nu au nici căldură SC Apa Canal SA a sistat furnizarea apei din cauza neplăţii facturilor Blocul 3 A are datorii la apă în valoare de 23.810,22 lei

     Şase blocuri de pe strada Plopului din Făgăraş au rămas fără apă la robinete după ce societatea Apa Canal SA a sistat distribuţia din cauza datoriilor acumulate de Asociaţia de proprietari.

 Asociaţia de Proprietari nr. 1 de pe strada Plopului figurează la SC Apa Canal SA Sibiu cu o datorie neachitată în termenul legal de peste 150.000 de lei. Reprezentanţii societăţii spun că facturile emise către asociaţia de pe strada Plopului nu au fost achitate, iar suma este foarte mare. În ziua cînd a fost oprită furnizarea apei, locatarii de la blocul 6A, scara A, au ieşit în stradă acuzînd pe administratorul asociaţiei, Maria Florea, că nu a achitat consumul de apă deşi a încasat banii de la ei. S-a întîmplat luni, 20 noiembrie a.c., iar de atunci zilnic oamenii încearcă să dezlege firul situaţiei bătînd la uşa societăţii Apa Canal SA, la Primăria Făgăraş şi la administratorul asociaţiei. Pînă facturile nu sînt achitate, locatarii nu vor primi apă la robinete, este singura explicaţie primită de oameni.

Compartimentul AP vrea lista datornicilor
 

     ,,270 de apartamente au rămas fără apă potabilă de luni, 20 noiembrie a.c., pentru că nu şi-au achitat facturile. Înainte de a se opri apa, societatea a emis somaţii către Asociaţia nr. 1 de pe strada Plopului. Au rămas fără apă potabilă următoarele blocuri: 1A, 2A, 3A, 4A, 5A şi 6A de pe strada Plopului. Administratorul Maria Florea nu a reuşit să încaseze banii de la populaţie şi aşa s-a ajuns în această situaţie. Locatarii din blocul 3A au acumulat cea mai mare datorie, la data de 20 noiembrie a.c., aveau 23.810, 22 lei din care penalităţile de 3.328,25 lei. SC Apa Canal SA a închis apa conform legii, pentru neplata facturilor. Foarte mulţi proprietari sînt plecaţi din ţară şi nu şi-au plătit facturile la apă şi datoriile au rămas, unii nu vor să plătească, dar există şi persoane care nu au posibilitatea de plată. Societatea de apă trebuie să-şi încaseze banii pentru că a furnizat apă pentru populaţie. Am solicitat administratorului o listă cu datornicii" a spus reprezentantul Compartimentului Asociaţiilor de Proprietari din cadrul Primăriei Făgăraş, Doina Iacoban.

Şi cu banii daţi şi fără apă
 

     ,,De cîteva zile nu avem apă potabilă, deşi nu avem datorii la apă. Ne-am achitat facturile la Asociaţia nr. 1 de pe strada Plopului, dar banii încasaţi nu au ajuns la SC Apă Canal SA. Am fost şocată cînd am văzut că nu am apă la robinet. În blocul nr. 6 A, scara A, locuim 10 familii şi am aflat că avem o datorie la apă de peste 6.300 lei, doar pe scara noastră. Cei care locuim zi de zi, ne-am plătit facturile pentru apa consumată. Am trei copii care merg la şcoală şi nu am posibilitatea să-i spăl, nu am apă pentru mîncare, nu avem căldură, sînt disperată. Nu ştiu cum s-a ajuns în această situaţie, dar trebuie să existe o rezolvare la această problemă. Preşedinta asociaţiei, Maria Florea îşi bate joc de noi, a încasat banii de la noi, dar nu a făcut plata mai departe. Este foarte frig în casă, dimineaţa şterg copiii cu şerveţele umede pe faţă şi pe mîini, am ajuns să cărăm apă cu găleata de la rude şi cunoştinţe, ne spălăm la lighean. În ce epocă trăim? Este cumplit ce se întîmplă, reprezentanţii de la apă ne-au spus că nu vor livra apă pînă cînd nu se achită datoria. Nu ştiu cum se va rezolva această problemă, nu este prima dată cînd am rămas fără apă, m-am săturat. Această femeie este inconştientă, nu s-a gîndit o clipă că noi avem copii şi nu putem sta fără apă. Sînt prea multe zile, am fost la Primărie, am fost la SC Apa Canal SA , dar nu ştim cînd vor da drumul la apă pentru că datoriile sînt mari" a spus Mihaela Perşinariu.

,,Cine a greşit să plătească”
 

     ,,Directorul de la SC Apă Canal SA ne-a comunicat că figurăm cu datorii şi din acest motiv au întrerupt furnizarea apei potabile. Mai mult, nu vom primi apă pînă cînd nu se achită datoria la SC Apă Canal SA. Noi nu avem datorii, toţi ne-am achitat facturile la apă, nu ştim ce s-a întîmplat mai departe. Sînt foarte supărată pentru că am copiii mici care trebuie spălaţi şi le trebuie căldură. Nu vreau să trăiesc în aceste condiţii, atîta timp cît nu am datorii. Cine a greşit să plătească, nu am datorii la apă, dar totuşi nu am apă. Dacă se îmbolnăvesc copiii ce facem? Nu pot să cred ce se întîmplă, trăim într-o ţară fără legi, nimeni nu a luat măsuri să nu ajungem în această situaţie. Este foarte greu fără apă şi fără căldură. Reprezentanţii de la societatea de apă ne-a sugerat să o acţionăm în judecată pe preşedinta asociaţiei, dar eu nu mai scot un leu din buzunar, vine iarna şi copiii au nevoie de haine" a spus Hliboceanu Anca, 33 ani.

Acuzaţiile se îndreaptă spre administratorul Maria Florea
 

     ,,Sînt bătrînă, la robinet apa nu mai curge de cîteva zile, în casă este foarte frig, copiii vin de la muncă şi nu au apă să se spele. De cîteva zile ne aprovizionăm cu apă de unde putem, în casă sînt numai bidoane. Aşa ceva nu se poate, nu avem datorii şi totuşi nu avem apă. Nu înţeleg de ce nu le opresc apa doar celor care au datorii, de ce să suferim noi din cauza lor. În acest caz, primarul trebuie să se implice să rezolve situaţia. Nu ştim ce a făcut cu banii asociaţiei, dar noi ne-am făcut datoria, am plătit factura şi am rămas fără apă. În urmă cu doi ani a fost scandal mare pe strada Plopului tot din cauza datoriilor la apă, atunci era să ne batem" a spus Floarea Vanga de 66 ani. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 602 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4207434

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare