Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Iisus şi dregătorul
Iisus şi dregătorul Email
Luni, 20 Noiembrie 2017 20:25

      Iisus se întîlneşte cu un dregător bogat care îl abordează astfel: ,,Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?“ (Luca 18,18) Iisus îi spune: ,,Pentru ce mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decît numai bunul Dumnezeu“ (Luca 18, 19). Iată că vedem aici smerenia dumnezeirii: Iisus Hristos, cea de-a doua persoană a Sfintei Treimi, Dumnezeu Fiul, Cuvîntul prin care au fost create toate, spune: ,,Numai Dumnezeu este bun“. El, Dumnezeu, vorbeşte din starea de om. Iisus a preluat întreaga slăbiciune a firii omeneşti pentru ca să o întărească. Ce vrea să spună faptul că Iisus s-a făcut pe Sine sub Dumnezeu? Faptul că vorbea din stadiul uman, din ipostaza de om, cu slăbiciunile inerente firii umane. S-a făcut om întru toate, în afară de păcat. Nu ştim nici funcţia exactă a omului care L-a abordat. Scriptura ne spune că era dregător. Aşadar, avea o funcţie mare în administraţie. ,,Știi poruncile: Să nu săvîrşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strîmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta“ (Luca 18, 20). Iisus vorbeşte cu el ca şi cu un cunoscător. Deci ştia că are în faţa sa un om inteligent, cult care, pe lîngă alte lucruri, îşi cunoştea bine credinţa. Dregătorul îi spune: ,,Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele“ (Luca 18,21). Auzindu-l, Iisus îi propune atunci marele pariu al desăvîrşirii: ,,Vinde toate cîte ai şi le împarte săracilor, şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie“. Într-un fel sau altul toţi sîntem meniţi să-L urmăm pe Hristos. Dar mai este o urmare totală, ca cea a ucenicilor. Și vroia să îl desăvîrşească pe acest om bun, aşa cum a făcut cu Matei, Filip, Petru, Andrei, Iosie, Iuda etc. Vroia să îl facă părtaş la extinderea Împărăţiei Sale spirituale. Dar dregătorul ce face? Se întristează, pentru că era bogat. ,,Cît de greu vor intra cei cu averi în Împărăţia lui Dumnezeu!“ (Luca 18, 24). Averea este tristeţe, durere, lipsă de odihnă. Omul bogat nu mai poate pune capul pe pernă din cauza grijilor. ,,Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decît să intre bogatul în Împărăţia lui Dumnezeu“ concluzionează Domnul. (Luca 18, 25). Pot oamenii bogaţi să se mîntuiască? Nu este imposibil, dar nici uşor. Poate cei care dau din prisosul lor săracilor. Încheiem cu Arsenie, pedagogul lui Arcadius şi Honorius, fiii lui Teodosie cel Mare. A lăsat hainele scumpe, rangul, bogăţia şi a fugit în pustie. El l-a întrebat pe Dumnezeu: ,,Doamne, ce să fac ca să mă mîntuiesc?“ Şi atunci aude o voce tainică care îi spune: ,,Arsenie, fugi de lume şi te vei mîntui!“
(Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 701 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4096945

Informatii utileZiare