Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Reteşe Email
Luni, 13 Noiembrie 2017 20:29

 Ingrediente pentru aluat
- Făina- 1kg
- Untură- 2 căni
- Apă- o cană
- Lapte- 100 ml
- 3 ouă
- Un praf copt
- Zahăr- 100g
- Sare
- Coaja rasă de la o lămîie
- Zahăr vanilat- 1 plic

Ingrediente pentru cremă
- 5 ouă
- Lapte- 500 ml
- Zahăr- 300 g
- Făină- 150 g
- Zahăr vanilat- 2 plicuri

Mod de preparare
 

Aluatul
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, praful de copt şi praful de sare.
Într-un ibric se pun apa şi untura la încălzit. Atenţie! Nu trebuie să fiarbă, doar să se încălzească. Se toarnă amestecul în bolul cu făină, se adaugă aromele. Se frămîntă pînă se obţine o compoziţie omogenă care se dezlipeşte de pe mîini. Dacă e cazul, se mai adaugă puţin lapte la frămîntat. Aluatul se dă la frigider pentru 30 minute. Se scoate şi se întinde într-o foaie subţire (aproximativ 2 mm). Se unge cu untură, se rulează, se taie în bucăţi de cca 10 cm şi se pune din nou la frigider, încă 30 minute. Se scot pe rînd bucăţile de aluat de la frigider, se întind subţire ca mai sus, se ung cu untură, se rulează şi se taie din nou în bucăţi, şi se dau la frigider, 30 minute. Se scot, se întind uşor şi se prăjesc în baie de ulei. Se scot, se scurg de uleiul în exces.

Crema
Într-o cratiţă se pun toate ingredientele, se mixează bine pentru a nu face cocoloaşe, se pune compoziţia obţinută la foc mic, amestecînd continuu pînă se îngroşă (de consistenţa unei budinci tari). Se lasă la răcit.
Servire
Între două foi de aluat prăjit se pune un strat de cremă. Se serveşte rece pe farfurie, pudrat cu zahăr vanilat şi sos de fructe de pădure.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 526 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273089

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare