Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Stiri pe scurt Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:46

Samariteanul

     Un învăţător al Legii îl întreabă odată pe Iisus: ,,Ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?“. Iisus îl chestionează mai întîi: ,,Ce este scris în Lege, Cum citeşti?“: ,,Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi“ spune acesta (Luca 10, 27). Atunci Domnul îi adevereşte acestea şi completează: ,,Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trăi“ (Luca 10, 28). Învăţătorul Legii are însă o dilemă: ,,Şi cine este aproapele meu?“. Atunci Iisus îi răspunde printr-o pildă a unui om care mergea din Ierusalim la Ierihon. Acesta cade în mîinile tîlharilor care îl bat şi îl jefuiesc dar nimeni nu s-a uitat la el, în afară de un samaritean. Un preot trece pe lîngă el fără să îl bage în seamă, apoi şi un levit face acelaşi lucru. Mîntuitorul insistă pe aceste dovezi pentru că amîndoi erau nişte învăţaţi ai Legii, oameni cu responsabilitate spirituală, adevăraţi ghizi pe calea credinţei. Dar faptele amîndurora vădesc altceva, în contradicţie cu haina pe care au îmbrăcat-o. Atunci un samaritean se opreşte, îl pune pe animalul său de călătorie, îi oblojeşte rănile, îl duce la un han şi îi porunceşte hangiului să aibă grijă de el pînă ce se va întoarce, că îi va plăti. Samariteanul pleacă lăsîndu-i hangiului doi dinari. ,,Care dintre aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tîlhari?“ îl întreabă Iisus. Învăţătorul de lege, fiind descoperit de întrebarea cheie, răspunde: ,,Cel care a făcut milă cu el“. Iar Iisus îl îndeamnă: ,,Mergi de fă şi tu asemenea!“ (Luca 10, 37). Aproapele nu este cel care ne perie şi ne linguşeşte. Este cel care sare cînd ne aflăm la necaz şi ne întinde atunci mîna. Trebuie să vorbim prin fapte, aşa cum a făcut samariteanul. (Ştefan BOTORAN)

Hipotermie severă

     Paramedicii SMURD de la Victoria au fost solicitaţi, săptămîna trecută, în localitatea Sîmbăta de Sus pe strada Săvoieşti, unde o femeie de 79 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă şi cu hipotermie severă în faţa casei. Apelul a fost înregistrat marţi, 31 octombrie a.c., în jurul orei 8.30. Femeia a fost găsită de o echipă de muncitori care trebuia să execute unele lucrări la domiciliul pensionarei. Oamenii au sărit gardul cînd au văzut că proprietara nu le deschide poarta şi au găsit-o pe femeie în stare de inconştienţă. Victima a fost monitorizată şi transportată la Spitalul Muncipal Făgăraş unde a fost internată, dar după cîteva ore pensionara a decedat.

A ajuns la spital

     Un elev internat la Centrul de Plasament ,,Azur" din Victoria a ajuns la Centrul de Permanenţă , marţi, 31 octombrie a.c., în jurul orei 16.00 după ce s-a tăiat la antebraţul stîng. Băiatul s-a ales cu plaga la mînă după ce a spart un geam al instituţiei cu pumnul. Minorul a avut această reacţie după ce s-a certat cu colegii de cameră. Medicul de gardă de la Centrul de Permanenţă a solicitat prin apel 112, ajutor de la paramedici. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Făgăraş.

A murit

     Marţi, 30 octombrie a.c., în jurul orei 6.00 paramedicii au fost solicitaţi pe strada T.Vladimirescu din Făgăraş unde un bărbat a căzut pe stradă. Este vorba despre Ioan T. de 66 de ani. ,,Cînd am ajuns la faţa locului, victima nu mai avea funcţii vitale, am efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul a decedat" au spus paramedicii. Corpul neînsufleţit a fost depus la morgă pentru autopsie. Miercuri, 1 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, paramedicii au fost solicitaţi pe strada Cîmpului pentru o deblocare. Vecinii au sunat la 112 pentru că bărbatul nu a mai dat niciun semn de viaţă. E.R. era căzut în dormitor semiconştient. Victima a fost monitorizată şi transportată la Spitalul Municpal Făgăraş.

Pregătiţi pentru iarnă

    Lucrările de deszăpezite din oraşul Victoria sînt executate de SC Victoria Parc Industiral SRL. Societatea şi-a umplut depozitul cu material antiderapant pentru sezonul de iarnă, 2017 - 2018. ,,Am achiziţionat materialul antiderapant necesar pentru sezonul de iarnă. Am depozitat 80 mc de nisip şi 2 tone de sare. Această cantitate este suficientă să ieşim din iarnă. Am avut şi prima zăpadă, dar nu a fost cazul să intervenim" a spus administratorul societăţi, Marian Baciu. SC Victoria Parc Industrial SRL execută lucrări de deszăpezire cu două tractoare dotate cu remorcă, plug şi lamă. În urmă cu cîteva luni societatea a achiziţionat şi o sărăriţă. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1126 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921358

FaceBook

Horoscop zilnicZiare