Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Cheesecake cu dovleac şi scorţişoară
Cheesecake cu dovleac şi scorţişoară Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:43

 Ingrediente pentru blat
150 g biscuiţi populari
60 g unt

Ingrediente pentru cremă
900 g cremă de brînză
150 g smîntînă
4 ouă
esenţă de vanilie
250 g zahăr
2 linguriţe scorţişoară
1/2 linguriţă nucşoară
un praf ghimbir măcinat
600 g dovleac plăcintar


Mod de preparare
Se mărunţesc biscuiţii cît mai fin cu un făcăleţ sau într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă untul topit. Se pune compoziţia obţinută într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili şi se presează biscuiţii pentru a forma blatul. Se dă tava la frigider pentru 30 de minute.
Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe şi se dă pe răzătoarea mică. Se pune dovleacul cu zahărul la foc mediu şi se amestecă bine, pînă se topeşte zahărul. Dovleacul este făcut cănd se înmoaie (se gustă pentru a vă da seama).
Se bate crema de brînză cu smîntîna, cele 4 ouă şi esenţa de vanilie. Se adaugă dovleacul răcit, nucşoara, scorţişoara şi ghimbirul.
Se toarnă compoziâia de brînză în forma de tort şi se dă la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pînă cînd stratul de brînză se solidifică iar cheesecakeul cu dovleac şi scorţiţoară se rumeneşte uşor.
Se serveşte rece alături de un sos de vanilie.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 523 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4273087

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare