Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Sinagoga, un centru cultural internaţional Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:42

      Sinagoga din Făgăraş va fi transformată în Centru cultural internaţional. Aşa declară Elena Nemeş, şefa Biroului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Făgăraş. ,,Se doreşte introducerea monumentelor de patrimoniu din municipiu în circuitul turistic internaţional, iar în cazul particular se doreşte valorificarea din punct de vedere cultural al unui obiectiv de cultură reprezentativ pentru oraş. Misiunea acestui Centru va fi de a promova valorile noastre în străinătate şi a culturii străine în România pentru că prin cultură putem întinde punţi de comunicare durabile şi valoroase din punct de vedere uman şi spiritual” a explicat Elena Nemeş. În acest centru se vor organiza evenimente culturale, concerte, proiecţii de filme, conferinţe, galerii de artă, lansări de carte. ,,Este un spaţiu generos care poate fi valorificat. Fiind sinagogă se va ţine cont şi de cultura şi tradiţia iudaică şi se vor organiza evenimente culinare specifice. Pe de altă parte prin noua destinaţie prin exploatarea cotidiană, sinagoga va fi ferită de abandon şi degradare” a adăugat Elena Nemeş. Proiectul va avea ca primă etapă reabilitarea şi restaurarea clădirii în întregul ei. ,,Cupola stă să cadă, interiorul şi acoperişul sînt total degradate de la infiltraţii. Incendiul care a avut loc în interior a afectat grinzile şi stîlpii de susţinere. Trebuie intervenit cît mai urgent. Finanţarea proiectului se va face din fonduri POR sau chiar din resurse locale” a completat şefa Biroului Fonduri Europene. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1173 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3921364

FaceBook

Horoscop zilnicZiare