Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Sinagoga, un centru cultural internaţional Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:42

      Sinagoga din Făgăraş va fi transformată în Centru cultural internaţional. Aşa declară Elena Nemeş, şefa Biroului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Făgăraş. ,,Se doreşte introducerea monumentelor de patrimoniu din municipiu în circuitul turistic internaţional, iar în cazul particular se doreşte valorificarea din punct de vedere cultural al unui obiectiv de cultură reprezentativ pentru oraş. Misiunea acestui Centru va fi de a promova valorile noastre în străinătate şi a culturii străine în România pentru că prin cultură putem întinde punţi de comunicare durabile şi valoroase din punct de vedere uman şi spiritual” a explicat Elena Nemeş. În acest centru se vor organiza evenimente culturale, concerte, proiecţii de filme, conferinţe, galerii de artă, lansări de carte. ,,Este un spaţiu generos care poate fi valorificat. Fiind sinagogă se va ţine cont şi de cultura şi tradiţia iudaică şi se vor organiza evenimente culinare specifice. Pe de altă parte prin noua destinaţie prin exploatarea cotidiană, sinagoga va fi ferită de abandon şi degradare” a adăugat Elena Nemeş. Proiectul va avea ca primă etapă reabilitarea şi restaurarea clădirii în întregul ei. ,,Cupola stă să cadă, interiorul şi acoperişul sînt total degradate de la infiltraţii. Incendiul care a avut loc în interior a afectat grinzile şi stîlpii de susţinere. Trebuie intervenit cît mai urgent. Finanţarea proiectului se va face din fonduri POR sau chiar din resurse locale” a completat şefa Biroului Fonduri Europene. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 661 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4201770

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare