Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Sinagoga, un centru cultural internaţional Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:42

      Sinagoga din Făgăraş va fi transformată în Centru cultural internaţional. Aşa declară Elena Nemeş, şefa Biroului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Făgăraş. ,,Se doreşte introducerea monumentelor de patrimoniu din municipiu în circuitul turistic internaţional, iar în cazul particular se doreşte valorificarea din punct de vedere cultural al unui obiectiv de cultură reprezentativ pentru oraş. Misiunea acestui Centru va fi de a promova valorile noastre în străinătate şi a culturii străine în România pentru că prin cultură putem întinde punţi de comunicare durabile şi valoroase din punct de vedere uman şi spiritual” a explicat Elena Nemeş. În acest centru se vor organiza evenimente culturale, concerte, proiecţii de filme, conferinţe, galerii de artă, lansări de carte. ,,Este un spaţiu generos care poate fi valorificat. Fiind sinagogă se va ţine cont şi de cultura şi tradiţia iudaică şi se vor organiza evenimente culinare specifice. Pe de altă parte prin noua destinaţie prin exploatarea cotidiană, sinagoga va fi ferită de abandon şi degradare” a adăugat Elena Nemeş. Proiectul va avea ca primă etapă reabilitarea şi restaurarea clădirii în întregul ei. ,,Cupola stă să cadă, interiorul şi acoperişul sînt total degradate de la infiltraţii. Incendiul care a avut loc în interior a afectat grinzile şi stîlpii de susţinere. Trebuie intervenit cît mai urgent. Finanţarea proiectului se va face din fonduri POR sau chiar din resurse locale” a completat şefa Biroului Fonduri Europene. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunturi!

Primaria Victoria angajeza

 

     Primǎria Victoria, Jud. Braşov organizeazǎ concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţiii publice de execuție vacante:


• Consilier I principal in cadrul Compartimentului Urbanism , Amenjarea Teritoriului și investiții – Birou Tehnic
• Consilier I debutant in cadrul Compartimentului Control Comercial- Biroul Impozite și taxe Locale
• Inspector I debutant in cadrul Compartimentului Executare Silită - Biroul Impozite și Taxe Locale

 

Detalii AICI 

 
ANUNT PUBLIC (click)

     UAT ORASUL VICTORIA, titular al proiectului “EXECUTIE RETEA APA CARTIER LOCUINTE STR. AVRAM IANCU, STR. BADEA CARTAN, STR. OCTAVIAN PALER SI STR. GRIGORE MOISIL” anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de continuare a procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare a proiectului,

În ediţia tipărită

Vocile Făgăraşului: ,,DNA trebuie să ajungă în Ţara Făgăraşului unde se fură pe rupte”

     ,,DNA îşi face treaba sau trebuie desfiinţat? A fost întrebarea la care făgărăşenii au răspuns reporterilor ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”. Scandalul care a ţinut capul de afiş în mass media a fost DNA şi revocarea Codruţei Kovesi de la conducerea instituţiei. Cetăţenii şi-au format o opinie despre acest scandal în funcţie de canalul de televiziune pe care-l folosesc. Cei care pierd ore în şir pe Antena 3, TVR şi RTV acuză DNA, iar cei care urmăresc canalele Realitatea, Digi 24 sau B1 acuză politicienii alianţei PSD-ALDE. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 568 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 755
Număr afişări conţinut : 4059980

Informatii utileZiare