Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Sinagoga, un centru cultural internaţional Email
Luni, 06 Noiembrie 2017 20:42

      Sinagoga din Făgăraş va fi transformată în Centru cultural internaţional. Aşa declară Elena Nemeş, şefa Biroului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Făgăraş. ,,Se doreşte introducerea monumentelor de patrimoniu din municipiu în circuitul turistic internaţional, iar în cazul particular se doreşte valorificarea din punct de vedere cultural al unui obiectiv de cultură reprezentativ pentru oraş. Misiunea acestui Centru va fi de a promova valorile noastre în străinătate şi a culturii străine în România pentru că prin cultură putem întinde punţi de comunicare durabile şi valoroase din punct de vedere uman şi spiritual” a explicat Elena Nemeş. În acest centru se vor organiza evenimente culturale, concerte, proiecţii de filme, conferinţe, galerii de artă, lansări de carte. ,,Este un spaţiu generos care poate fi valorificat. Fiind sinagogă se va ţine cont şi de cultura şi tradiţia iudaică şi se vor organiza evenimente culinare specifice. Pe de altă parte prin noua destinaţie prin exploatarea cotidiană, sinagoga va fi ferită de abandon şi degradare” a adăugat Elena Nemeş. Proiectul va avea ca primă etapă reabilitarea şi restaurarea clădirii în întregul ei. ,,Cupola stă să cadă, interiorul şi acoperişul sînt total degradate de la infiltraţii. Incendiul care a avut loc în interior a afectat grinzile şi stîlpii de susţinere. Trebuie intervenit cît mai urgent. Finanţarea proiectului se va face din fonduri POR sau chiar din resurse locale” a completat şefa Biroului Fonduri Europene. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 627 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4316309

Horoscop zilnicZiare